Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky já kr*** nezredila malýmu ty kapičky baby calm a dala jsem mu jednu dávku - kapek, včera večer… Až dnes jsem zjistila že se to má redit… Malýmu nic není, spinkal celou noc… Myslíte že bych s ním měla jít kvůli tomu doktorce? Jsem z toho špatná jak jsem to pokazila
![]()
@Andrejjkaaa to urcite nee
kdyby mu neco bylo tak se uz ozval
@Andrejjkaaa Mám bohate zkusenosti. Nezkouseli jste rektalni rourku? Prodava se v lekarne. Jedina zachrana, ktera zarucene pomohla vzdycky. Doporucila mi ji pediatricka, velmi dobra pediatricka, ktera mi rekla, ze se nemusim bat, ze by se pak bez rourky nevykakala, ze je to blbost. Bez ni by se nasi male nikdy neulevilo. Kapicky nam nepomahaly vubec. Az ted kdyz vic kope nozkama je to lepsi
@Andrejjkaaa píše:
Ahoj, potřebovala bych radu, či vás názor. Mám dvouměsíčního syna a má dětskou koliku. Používáme vše co se dá, cvičíme, dáváme teplé zábaly vše… Od začátku jsme brali kapičky espumisan, dva tři dny to mělo účinek, ale potom nikoliv. Bereme i probiotika. Minulý týden nám paní doktorka doporučila změnit espumisan na něco jiného. Tak jsme místo toho nasadili sab simplex. Dva dny to bylo nádhera, malej prděl, kadil, více spinkal, byl neskutečně klidný, prostě jiné miminko. Ovšem po dvou dnech je to ve stejných kolejí… kapky už nemají žádný vliv, malej plače, neprdí, nekadí… Nemáte s tím někdo zkušenosti? Proč se to tak děje? Nejraději bych všechny ty kapičky střídala, aby malému bylo dobře. Ale vím, že to nejspíš blbost a že bych to musela konzultovat s lékařkou…
Jen už si přeji, aby mu bylo dobře a nebolelo ho bříško. Díky za rady a vaše zkušenosti.
Malému pomohly kapky Bio Gaia, jsou dražší, ale zabíraly krásně. A dětským gelem Pupík jsem mu masírovala bříško.
@Andrejjkaaa píše:
Ahoj, potřebovala bych radu, či vás názor. Mám dvouměsíčního syna a má dětskou koliku. Používáme vše co se dá, cvičíme, dáváme teplé zábaly vše… Od začátku jsme brali kapičky espumisan, dva tři dny to mělo účinek, ale potom nikoliv. Bereme i probiotika. Minulý týden nám paní doktorka doporučila změnit espumisan na něco jiného. Tak jsme místo toho nasadili sab simplex. Dva dny to bylo nádhera, malej prděl, kadil, více spinkal, byl neskutečně klidný, prostě jiné miminko. Ovšem po dvou dnech je to ve stejných kolejí… kapky už nemají žádný vliv, malej plače, neprdí, nekadí… Nemáte s tím někdo zkušenosti? Proč se to tak děje? Nejraději bych všechny ty kapičky střídala, aby malému bylo dobře. Ale vím, že to nejspíš blbost a že bych to musela konzultovat s lékařkou…
Jen už si přeji, aby mu bylo dobře a nebolelo ho bříško. Díky za rady a vaše zkušenosti.
Pokud nic nezabírá a dítě stále trpí na koliky a nezabírá ani rektální rourka, tak si myslím, že je to nesnášenlivost na kravskou bílkovinu (MM ji obsahuje). Syn neskutečně trpěl na bolesti bříška a až ve 3 letech se přišlo na nesnášenlivost na kravské mléko.
@Kokino22 rektalni rourku používáme.. Malemu se uleví ale jen na chvilku… ![]()
@dagmarkaa Kapky používáme, i masti ku na bříško… Vše má jen minimální účinek… @pedigka mléko a mléčné výrobky jsem vysadila již před měsícem…
@Andrejjkaaa píše:
@Kokino22 rektalni rourku používáme.. Malemu se uleví ale jen na chvilku…
@dagmarkaa Kapky používáme, i masti ku na bříško… Vše má jen minimální účinek… @pedigka mléko a mléčné výrobky jsem vysadila již před měsícem…
Někdy nestačí vysadit mléčné výrobky. Jakou má stolici? S hleny?
Zas mě mate, že píšeš, že mimco dobře přibírá. U té nesnášenlivosti by neprospívalo.
@pedigka jak už jsem zmínila, mléčné výrobky jsem vysadila.. má žlutou stolici, bez hlenu…