Dětská šunka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj!
Občas kupujeme kuřecí šunku Natural, je tam hodně masa a je bez éček. V Praze ji mají běžně v hypermarketech, ale na severní Moravě jsem ji v několika obchoďácích vůbec nesehnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky kámoška dělala někde kde se vyrábí tyhle salámky od šunky, po lovečák a říkala mi, kdybys viděla co tam dávaji, tak to nedáš ani praseti. Ale to by člověk nesměl nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šunka od kosti je prostě kýta, vyuzená nebo uvařená na kosti. prostě kus masa..
ty dušené šunky obsahují polyfosfáty (řada E450), musí, jsou to látiky co váží vodu a dělají strukturu, jinak by se ty kusy masa nespojily..
tu šunku z lidlu vůbec neznám, ale podle popisu vypadá kvalitně.
natura řada od vodňanského kuřete je dobrá, jejich párky jsou taky bez aditiv, ..
obecně ale kuřecí výrobky moc nepreferuju, raději, dkyž MV, tak vepř/hvězí maso.
jináč, jak jsem psala, naše dítě už jí všechno
takže i ten studenej párek na mě vyloudí v globusu..
rovnou u pultu od paní ![]()
a čočka s párkem je oblíbené jídlo.. ![]()
a globus gothajský salámek je opravdu pochoutka ![]()
je fakt že to jí od těch 2 let, ale u druhého si nedělám iluze, že od roka bude ten párek prostě chtít taky, kdž ho bude mít brácha..
a neobklíčím se z toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šema píše:
Holky kámoška dělala někde kde se vyrábí tyhle salámky od šunky, po lovečák a říkala mi, kdybys viděla co tam dávaji, tak to nedáš ani praseti. Ale to by člověk nesměl nic
viděla jsem opravdu nejednu výrobu a proto hlásám celokusovky a ostatní masné výrobky vybírat kvalitní značky ![]()
navíc mám dva semestry teorie výroby těhle výrobků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před nějakou dobou jsem se koukala na černé ovce a tam se zaměřili na „dětské“ jídlo, uzeniny, jogurty atd a ty „dětské uzeniny“ dopadli katastrofálně, horší sajrajt než klasické
já bych to malé nedala. Spíš se poohlídnout po nějaké lepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovala jsem šunku Natural od Vodňanské kuře, ta je úplně bez přídatných látek. Bohužel už jsem ji tu dlouho nesehnala ![]()
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem dávno poslechla názor, že dětskou šunku ne..
Snažím se kupovat kvalitní od kosti - Remier nebo Mandolína. Děti zase tak často šunku nemusí, tím je to jednodušší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc všem za informace! Já jsem též neměla v úmyslu tu dětskou šunku kupovat, spíš mě překvapilo, jak jsem již v úvodu psala, že jsem se v několika článcích o dětských příkrmech dočetla, že z uzenin mohou malé děti jen tento typ šunky. A jak už tu též někdo psal, objevuje se i v těch hotových příkrmech ve skleničce - např. makarony se šunkou a sýrem… ![]()
Každopádně všem moc děkuji, až bude malý větší, tak se určitě raději poohlídneme po nějaké kvalitnější šunce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zmiňovaný test
http://ekonomika.idnes.cz/…5-/test.aspx?…
a tady jsou výsledky:
http://ekonomika.idnes.cz/…-priloha.asp?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uzeniny s názvem „dětské“ vůbec nekupuji, protože když se podívám na složení, je tam samé éčko, včetně nejhoršího 250.
Když už na to má malej chuť, kupuji v Bille párky a šunku natural, jsou úplně bez konzervantů. Jinak šunku také někdy mírně opékám na olivovém oleji, dr. mi říkala, že neupravená může obsahovat zárodky angíny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak může neupravená šunka obsahovat zárodky angíny?
proč zrovna angíny, ? a plus - angína bakteriálního nebo i virvého původu - nejosu to tedy přísně vzato zárodky, ale bakterie a viry zplsobující toto onemocnění..
resp. asi takhle - cokoliv, co si koupíte v pultovém prodeji, krájené, může obsahovat zárodky čehokoliv, co přežije na vzduchu, prootže hygienické podmínky při krájení uzenin - a sýrů - v hyper a supermarketech nejsou nijak okouzlující.. plus jejich nákup - prodavačka bere rukavicí, stokrát použitou, kterou se podrbe na hlavě, ve vlasech..
uff.
naproti tomu, baličky přímo v továrnách jsou velmi čisté prostory, kde se dodržují nepřísnější hygienická pravidla..
teda koukám, že jsem to zas přehnala - aby bylo jasno, jezdím do hypru a nakupuju uzeniny u pultu., plus v našem krámku, kde je řežou na vyždání na nářezáku,.. prostě neřeším to. jen tohle mě te dostalo, s tou angínou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jasně, že můžeme slovíčkařit, ale myslím, že se dalo pochopit, co tím chci říct. Já také nevím, co je na tom pravdy, ostatně jsem nikdy po šunce žádnou nemoc neměla a taky jsem se tomu divila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejde o slovíčkaření, na to já nejsem, jen jsem opravdu nepochopila, o co mohlo jít!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šunka
Poradí mi někdo od kdy dávat dítěti šunku a v jaké podobě? Děkuji:-)
- Citovat
- Upravit