Dětské bezvaječné piškoty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Irisska píše:Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
Kukuřičné, nebo rýžové křupky. A obyč piškoty- ale ty si strká celý do pusy a už se zakuckal. Nebo kurku od chleba
probůh… co třeba jí zkusit dát kůrku tmavého chleba? pokud v rodině nemáte alergii na lepek, tak to může jakýkoliv, žádný speciální. to samé časem rohlík. sice z něj zbyde oslizlá hrouda ale malá si nacvičí žvýkání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irisska píše:Hmarilla píše:A kdy ti začala pít čaj?to moja už jenom na snídani mléko, přes den přesnídávky, na oběd něco, jogurty nebo domácí mléčnou rýži, na véču krupičku a vypije prakticky jenom to jedno mlíko a max 250 ml čaje celkem.
On dr říkal, že pokud vypije, alespúoň kolem 500ml denně toho mlíka, tak s těma přesnídávkama, obědem a sem tam kaší to na tekutiny zatím stačí
no, má 210 ml mlíka, ale když k tomu přičtu ještě polívku tak jsme v pohodě. odkdy? já ji učila na čaj už od prvních příkrmů. pokud jí nechutná, zkus bud jinou značku, nebo trošku přisladit hroznovým cukrem, nebo holou převařenou vodu, ta dětem taky chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmarilla píše:Irisska píše:probůh… co třeba jí zkusit dát kůrku tmavého chleba? pokud v rodině nemáte alergii na lepek, tak to může jakýkoliv, žádný speciální. to samé časem rohlík. sice z něj zbyde oslizlá hrouda ale malá si nacvičí žvýkání.Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
Kukuřičné, nebo rýžové křupky. A obyč piškoty- ale ty si strká celý do pusy a už se zakuckal. Nebo kurku od chleba
Já mám alergii na lepek, ale nikdo, nikdy v naší rodině jí nemá a neměl, doktor z gastra říkal že to neni dědičné a podle všeho neni pravděpodobné, že by ji měla, takže mi říkal, že chleba, piškoty atd.. bez problému může, ale právě proto, že já sama chleba nemohu, tak moc nevím jaký koupit, jestli raději balený, nebo nebalený, jaký druh, netuším, přítel chleba nejí a kupuju mu rohlíky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmarilla píše:Irisska píše:no, má 210 ml mlíka, ale když k tomu přičtu ještě polívku tak jsme v pohodě. odkdy? já ji učila na čaj už od prvních příkrmů. pokud jí nechutná, zkus bud jinou značku, nebo trošku přisladit hroznovým cukrem, nebo holou převařenou vodu, ta dětem taky chutná.Hmarilla píše:A kdy ti začala pít čaj?to moja už jenom na snídani mléko, přes den přesnídávky, na oběd něco, jogurty nebo domácí mléčnou rýži, na véču krupičku a vypije prakticky jenom to jedno mlíko a max 250 ml čaje celkem.
On dr říkal, že pokud vypije, alespúoň kolem 500ml denně toho mlíka, tak s těma přesnídávkama, obědem a sem tam kaší to na tekutiny zatím stačí
Taky jí učím od prvního příkrmu, ale nechce, čaj vůbec, vodu, nic, nebude to podle mě o chuti, spíš ještě neni zvyklá se napít a nemá ten pocit vyloženě žízně,je znát, že jí mléko a voda z příkrmů stačí a nemá pocit žízně, samozřejmě to zkouším, nabízím z lahve a má i ty učící pítka, s těma si hraje a něco ucucne.Tak trpělivě zkouším vodu, každý den, ráda bych, aby nejdříve pila vodu a pak cokoli jiného. Ono to malé celkem trvá, s příkrmama se rozjedla po necelých dvou měsících, takže s tím pitím to taky vidím na dýl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud nikdo z vás chleba nejí, tak co třeba krájený, seženeš třeba i pár plátků balených… u nás se chlebíku sní dost, takže my nemáme problém. nebo co třeba koupit krájený, část nechat venku at se to sní a část hodit na mražák..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irisska píše:Hmarilla píše:Já mám alergii na lepek, ale nikdo, nikdy v naší rodině jí nemá a neměl, doktor z gastra říkal že to neni dědičné a podle všeho neni pravděpodobné, že by ji měla, takže mi říkal, že chleba, piškoty atd.. bez problému může, ale právě proto, že já sama chleba nemohu, tak moc nevím jaký koupit, jestli raději balený, nebo nebalený, jaký druh, netuším, přítel chleba nejí a kupuju mu rohlíkyIrisska píše:probůh… co třeba jí zkusit dát kůrku tmavého chleba? pokud v rodině nemáte alergii na lepek, tak to může jakýkoliv, žádný speciální. to samé časem rohlík. sice z něj zbyde oslizlá hrouda ale malá si nacvičí žvýkání.Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
kup nějaký malý, ať zbytečně nevyhazuješ. Úplně klasický světlý, bez semínek, ne tmavý - bývá barvený karamelem a navíc pro malé děti je nejlepší bílá mouka. Nebo můžeš zkusit i kousek toho rohlíku, ale mě ho mrňous začal jíst až po chlebu.
- Citovat
- Upravit
Hmarilla píše:
pokud nikdo z vás chleba nejí, tak co třeba krájený, seženeš třeba i pár plátků balených… u nás se chlebíku sní dost, takže my nemáme problém. nebo co třeba koupit krájený, část nechat venku at se to sní a část hodit na mražák..
hm asi ano, nad tím jsem přemýšlela, nějaký krájený, balený a mrazák to vždy jistí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucenka píše:Irisska píše:kup nějaký malý, ať zbytečně nevyhazuješ. Úplně klasický světlý, bez semínek, ne tmavý - bývá barvený karamelem a navíc pro malé děti je nejlepší bílá mouka. Nebo můžeš zkusit i kousek toho rohlíku, ale mě ho mrňous začal jíst až po chlebu.Hmarilla píše:Já mám alergii na lepek, ale nikdo, nikdy v naší rodině jí nemá a neměl, doktor z gastra říkal že to neni dědičné a podle všeho neni pravděpodobné, že by ji měla, takže mi říkal, že chleba, piškoty atd.. bez problému může, ale právě proto, že já sama chleba nemohu, tak moc nevím jaký koupit, jestli raději balený, nebo nebalený, jaký druh, netuším, přítel chleba nejí a kupuju mu rohlíkyIrisska píše:probůh… co třeba jí zkusit dát kůrku tmavého chleba? pokud v rodině nemáte alergii na lepek, tak to může jakýkoliv, žádný speciální. to samé časem rohlík. sice z něj zbyde oslizlá hrouda ale malá si nacvičí žvýkání.Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
ráda bych nejdřív začala tím chlebíkem, což mi i na gastru doporučovali, nejdřív chleba a rohlík prej klidně až kolem 9-10.měsíce. A tedy mám dát jen kůrku, nebo i to měkké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irisska píše:lucenka píše:ráda bych nejdřív začala tím chlebíkem, což mi i na gastru doporučovali, nejdřív chleba a rohlík prej klidně až kolem 9-10.měsíce. A tedy mám dát jen kůrku, nebo i to měkké?Irisska píše:kup nějaký malý, ať zbytečně nevyhazuješ. Úplně klasický světlý, bez semínek, ne tmavý - bývá barvený karamelem a navíc pro malé děti je nejlepší bílá mouka. Nebo můžeš zkusit i kousek toho rohlíku, ale mě ho mrňous začal jíst až po chlebu.Hmarilla píše:Já mám alergii na lepek, ale nikdo, nikdy v naší rodině jí nemá a neměl, doktor z gastra říkal že to neni dědičné a podle všeho neni pravděpodobné, že by ji měla, takže mi říkal, že chleba, piškoty atd.. bez problému může, ale právě proto, že já sama chleba nemohu, tak moc nevím jaký koupit, jestli raději balený, nebo nebalený, jaký druh, netuším, přítel chleba nejí a kupuju mu rohlíkyIrisska píše:probůh… co třeba jí zkusit dát kůrku tmavého chleba? pokud v rodině nemáte alergii na lepek, tak to může jakýkoliv, žádný speciální. to samé časem rohlík. sice z něj zbyde oslizlá hrouda ale malá si nacvičí žvýkání.Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
první bych dala tu kůrku, tu střídku jsem jí začala dávat po devátém měsíci s vrstvičkou žervé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmarilla píše:Irisska píše:první bych dala tu kůrku, tu střídku jsem jí začala dávat po devátém měsíci s vrstvičkou žervé.lucenka píše:ráda bych nejdřív začala tím chlebíkem, což mi i na gastru doporučovali, nejdřív chleba a rohlík prej klidně až kolem 9-10.měsíce. A tedy mám dát jen kůrku, nebo i to měkké?Irisska píše:kup nějaký malý, ať zbytečně nevyhazuješ. Úplně klasický světlý, bez semínek, ne tmavý - bývá barvený karamelem a navíc pro malé děti je nejlepší bílá mouka. Nebo můžeš zkusit i kousek toho rohlíku, ale mě ho mrňous začal jíst až po chlebu.Hmarilla píše:Já mám alergii na lepek, ale nikdo, nikdy v naší rodině jí nemá a neměl, doktor z gastra říkal že to neni dědičné a podle všeho neni pravděpodobné, že by ji měla, takže mi říkal, že chleba, piškoty atd.. bez problému může, ale právě proto, že já sama chleba nemohu, tak moc nevím jaký koupit, jestli raději balený, nebo nebalený, jaký druh, netuším, přítel chleba nejí a kupuju mu rohlíkyIrisska píše:probůh… co třeba jí zkusit dát kůrku tmavého chleba? pokud v rodině nemáte alergii na lepek, tak to může jakýkoliv, žádný speciální. to samé časem rohlík. sice z něj zbyde oslizlá hrouda ale malá si nacvičí žvýkání.Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
dobře, nejdříve dám kůrku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irisska píše:Nainuva píše:jaký kupuješ chleba ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, to je jedno, jestli kurku nebo celej. Jde o to, jestli snese nějakej ten kousek. Já dala kurku asi 3× pak jsme přešli na křupky a na chleba s lučinou na kostičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nainuva píše:
Hele, to je jedno, jestli kurku nebo celej. Jde o to, jestli snese nějakej ten kousek. Já dala kurku asi 3× pak jsme přešli na křupky a na chleba s lučinou na kostičky
no ty křupky papá krásně, s tím nemá problém a moc jí chutnají, tak teď zksím ten chlebík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lučinu s křupkama dávam taky, ta jí jede ostošest
Myslíte holky že možu dať aj Duko, taký ten sýr tavený krémový jakoby?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit