Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tatinek34 jenže on to má bohužel po mě, já jsem taky taková uťáplá, a prostě mi to bylo trapný, na to upozorňovat. Hlavně si myslím, že když už ho chtěli dát Daníkovi, tak měli koupit i svýmu synovi, pak by to bylo v pohodě, a zasáhla bych. ale takhle, to mi zase bylo hloupý zasahovat
tak jsem se zmohla jen na to, že jsem mu řekla, že honzík udělal ošklivou věc, ale že moudřejší ustoupí, a slíbila jsem mu jiný, a to jsem mu koupila. Ale obecně asi návštěvy s jejich rodinou omezíme, já se přiznám, že toho jejich klučinu fakt nesnáším
když u nás byli před měsícem oni, tak já jsem vařila, a jejich honzík ulámal Daníkovi vechny dveře z velkýho autobusu, co dostal k vánocům
1 pokojovej byt, a jeho matka není schopná uhídat svoje dítě. Já abych vařila a hlídala všechny tři. ![]()
Vajíčko dostal, už ho měl v rukách a chtěl ho rozbalit a on mu ho vzal. Určitě bych chtěl ať ho vrátí. Taky co z toho druhého kluka vyroste, když ví že si může brát věci co mu nepatří - a jeho rodiče určitě o tom vědí a asi nic z tím nedělají, protože nepředpokládám, že něco takového udělal poprvé. ![]()
Zkus být někdy tvrdší při chránění synových práv i když to asi nemáš v povaze. Když bude syn pořád takový ušlápnutý, tak se může později ve škole snadno stát terčem šikany.
Vůbec to nemyslím nějak proti tobě zle, prostě máš takovou povahu, ale myslím že při výchově syna to jemu může uškodit. Zkusit udělat změnu a kdyby to nepomohlo tak se obrátit na nějakého dětského psychologa, ať potom opravdu nedopadne jako oběť šikany ve škole. ![]()
@tatinek34 píše:
Vajíčko dostal, už ho měl v rukách a chtěl ho rozbalit a on mu ho vzal. Určitě bych chtěl ať ho vrátí. Taky co z toho druhého kluka vyroste, když ví že si může brát věci co mu nepatří - a jeho rodiče určitě o tom vědí a asi nic z tím nedělají, protože nepředpokládám, že něco takového udělal poprvé.
Zkus být někdy tvrdší při chránění synových práv i když to asi nemáš v povaze. Když bude syn pořád takový ušlápnutý, tak se může později ve škole snadno stát terčem šikany.
Vůbec to nemyslím nějak proti tobě zle, prostě máš takovou povahu, ale myslím že při výchově syna to jemu může uškodit. Zkusit udělat změnu a kdyby to nepomohlo tak se obrátit na nějakého dětského psychologa, ať potom opravdu nedopadne jako oběť šikany ve škole.
zkusím s tím něco udělat. rodiče když ho vidí, tak tu nápravu zjednají, ale problém je, že vidí tak 1 z 5 jeho „kousků“. a mě to v tu chvíli přišlo jako žalování, říct to rodičům, a rvát mu ho z ruky se mi taky nechtělo
já nevím, furt doufám, že ve školce narazí na hodný děti, a najde si kamarády. on děti chvíli pozoruje, a pak se do hry i zapojí, děti miluje. akorát když mu někdo začne ubližovat, tak se neumí bránit
@slavuska1
Chápu Tvoje pocity kdy si nechtěla žalovat a zároveň Ti bylo blbé mu to brát z ruky. Ale je to vhodné to překonat a bránit spravedlnost. Jak se asi musel syn cítit, když mu to jiný kluk vzal a Ty si ho nebránila. Mě by to taky bylo blbé mu to brát a nebo žalovat, ale blbý pocit bych překonal a prostě mu řekl, že to není jeho a ať to vrátí.
Důležité je aby se syn naučil bránit a hájit svá práva.
Přeji Ti ať se to podaří. ![]()