Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslíš, že pochopí systém přehazovačky ?? ![]()
Sestra ho kupovala synovocvi, když mu bylo 8 a přehazovačku nepoužíval.
Akorát mi připadlo dost těžký na něj…
Značku neporadim - nemám zkušenost, ale zaměřila bych se na to, jestli je lehký (nemusío ho nosit, ale bude ho talčit, zvedat ze země, a lehčí kolo se lépe ušlápne ), musí jí správně sednout ( aby dosáhla nohama na zem, když stojí ), asi ne přední ruční brzdu - aby nepřelítla, když zazmatkuje…
Přeji pevnou ruku při výběru ![]()
Ja bych spis premyslela o tom, jakou velikost… tipuju 16?nebo uz 20? Moje dcera ma 16, ted ji bylo 6 a ma 122 cm… a uz je ji fakt male, zrovna psala jeziskovi o nove… dostane ale lyze, kolo az na jare, protoze nevime, jake ji koupit… 20 by mela max na rok…kdovi, jestli vubec…
prehazovacka je zbytecna, to ostatni maji v podstate vsechna kola…12 bych uz nekupovala, ta uz ji bude urcite mala…
Tipuju tak na velikost 16 a myslím,že s přehazovačkou asi určitě né…pokud v pěti letech ještě sedí na odrážedle
tak to by bylo pro ni dost složité.....
Nejlépe někam zajít do cyklosportu a na nějaké jí posadit,než na slepo a podle diskuze kupovat kolo…no a pak se pro něj potají vrátit…
Ahoj, dcera má dnes 4. narozeniny a včéra při oslavě dostala nové kolo. Je to vel. 16, značka Splecialized, je úžasné, lehoučké, jedno z nejlehčích kol na trhu.
Dcera 4,5 roku, cca 108cm dostane už velikost 18, konkrétně toto: http://www.bikeprodejna.cz/…18-2011.html
Kola s přehazovačkou jsou až od velikosti 20, jinak jsou jednorychlostní. Pro pětiletý dítě bych už 16 velikost nekupovala. Nejlepší je vyzkoušet, co si budeme povídat.
Ahoj, měli jsme 16tku, ale už jí byla malá a v 5ti letech a 2 měsících jsme jí dali 20tku (plánovali jsme jí až teď k vánocům, no ještě, že jsme dali), Author Energy, 20tka s přehazovajdou, dcerka měla na 5ti leté prohlídce 20kg a 113cm. Sedla a jela, během 5ti minut ovládala dokonale přehazovačku. Pokud nemusíte řešit moc finance, doporučuji Author Cosmic, lehoučké a naprosto super. To energy je hned za ním. . . pozor u přehazovaček, aby neměly páčku nad řídítky, děti to špatně utáhnou, my máme že točíš rukojetí a šlo to krásně.Otázka je, zda přesednout z odrážedla rovnou na tak velké kolo, chtělo by to půjčit 16tku na měsíc, až se naučí, tak přelézt na větší. Jednu 16tku mám volnou na půjčení, odkud jste?
Tak pokud se bude teprve učit, tak bych koupila 16". S přehazovačkou dělají až 20 " a na učení mi přijde velké a těžké. Důležité je, aby neměla strach a dobře dosáhla na zem. My měli Authora a spokojenost. Jinak počítejte s tím, že ho bude mít tak na rok a pak budete pořizovat větší. Syn dostal 20" k 6. narozeninám.
Martina
Ahoj,
dceři bychom rádi dali k Vánocům kolo. Doposud jezdila na odrážedle, tak myslím, že už je nejvyšší čas na normální kolo bez pomocných koleček. Jaké kolo máme vybírat? S přehazovačkou? Jakou značku? Na co si dát pozor? Máme 5 let a 110 cm.
Díky za tipy.