Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminy,jak to u Vás chodí na Vánoce?Já z manželem každý rok zdobím stromeček,aby to děti nevyděly a pak na štědrý den je to překvapení,stromeček donesl ježíšek
Jenže letos mě má 6 letá dcerka řekla,že by jsme mohly napsat ježíškovy dopis,že si chce ozdobit stromeček sama a on donese jen dárečky
no tak nevím je asi přece lepší když je to překvapení ne?Pro ty děti,aspon se víc těší atak.Co si o tom myslýte vy?
Ahoj. Na jednu stranu je hezký, když je stromeček překvapení, ale na druhou stranu já jako holka si pamatuju, jak jsem milovala zdobení stromečku. My zdobíme stromeček na Štědrý den ráno, Anežka u toho normálně byla. Jen nerozsvěcujeme, to až večer s dárkama, až Ježíšek zazvoní zvonečkem, že už tu byl
. Anežka ví, že stromeček máme proto, aby měl Ježíšek kam dát dárky. Takže pod nějakou záminkou vezmeme Anežku do pokojíčku, někdo rychle donese pod stromek dárky a zazvoní tak, aby Anežka nepoznala, že to zvoníme my. Pak se otevřou dveře do obýváku a tam stojí krásný rozsvícený stromeček s dárky. To vše až po večeři.
Příspěvek upraven 17.12.10 v 17:53
co já vím tak vždycky stromek zdobej deti, i mi to tak budem delat jak bude vena starsi.. stromecek se musí jezíškovi nachystat aby mel kam dat darecky a je u toho zabava..:-)
U nás se to řešilo tak, že jak jsem chtěla sama pomáhat, tak jsem zdobili společně. Při zdobení jsme nezapínali světýlka a nedávali jsem řetězy. Ty pak dodali naši až večer před nadílkou. Takže to překvapení jak bude vypadat bylo stejně. Já bych dcerku nechala ať Vám pomáhá, když chce, bude to pro ni taky zážitek.
Ahoj, já mám čtyřletého syna a on ví že až nazdobíéme stromeček tak že potom ježíšek už bude vědět kam má jít:-) Zdobeni stromečku sme si už minulej rok s malým super užívali:-)
My budeme stromek zdobit dneska, až půjdou kluci spát. Poněkud dříve, ale u nás je to dané tím, že manžel bude celý týden až do noci v práci, tak to nechce dělat nahonem ![]()
Až budou kluci větší, tak ho budeme zdobit spolu ![]()
My jsme měli ozdobený stromek jako překvapení do loňska, letos už budeme zdobit s malou (je jí 3 a 3/4). U nás v rodině se zdobilo společně a moc mě to bavilo. Rozvěcujeme taky až na Štědrý den večer Ježíškovi, aby trefil pod stromeček.
M taky vždy zdobili stromeček 23.večer jak málá usnula,tak je vanesce přes 3roky a sofi rok,minule rok jsme jsme odzdobovali tak vanesku to moc bavilo tak ted budeme 23.dopol budeme zdobit všichni společně…
Ahoj, mám sice zatím prcka, ale moc dobře si pamatuju, jak jsem se jako dítě těšila na zdobení stromečku
Nemohly jsme se ségrou dospat a pořád otravovaly, kdy začneme zdobit ![]()
Já bych dcerce vyhověla ![]()
Ahoj,kdy jsme byli malí,tak to naši rešili takto:jeden velký stromeček zdobil jezíšek v noci z 23 na 24.Ale jezíšek donesl stromečky dva a ten druhý menší jsme měli v dětském pokoji a zbobili jsme si jej 24 sami.Jeíše stromeček nosil vdycky a jeden vdy nazdobil on jako pekvapení
No snad je to trošku zrozumitelnější.Ale myslím,e tímto ešením by jsi její páníčko mohla splnit a o prekvapení by taky neprišla…
Jako détko nasi stromek zdobili večer a ráno jsme měly se ségrou překvápko.
U nás zdobíme s malým.
U rodicu jsme zdobili stromek spolecne. Hodlam to tak delat i s mrnousem az bude schopny zdobit ![]()
to ze stromek nosi jezisek jsem loni poprve cetla nekde v casopise. Nejak si to nedovedu predstavit jak bychom to technicky provedli…
Náš má 4 roky takže zatím věří.Já si pamatuji z dob dětství že i když už jsme věděli že stromek zdobí naši tak jsme dlouho nezdobily.Naši vždycky říkali že nejhezčí vánoce jsou dokud jsou děti překvapené-tak bych to chtěla dodržet i u malého.Já zdobila až okolo 14-15 roku.
my si stromeček vybíráme i s malym sami, ví, že ho musíme pro Ježíška nachystat.