Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky prosím vás víte co je to „mletý cukr“
u nás(na Moravě) se toto označení normálně používá .A dnes jsem to napsala příteli na nákupní seznam a prodavačky nevěděli jaký druh cukru to je ![]()
tak nevím co se děje proč mi tu v Praze lidi nerozumí…
![]()
Moučkový, ale mi si doma děláme mletý cukr. Rozsekáme ho v robotu.
pavlak5 píše:
Ahoj holky prosím vás víte co je to „mletý cukr“
u nás(na Moravě) se toto označení normálně používá .A dnes jsem to napsala příteli na nákupní seznam a prodavačky nevěděli jaký druh cukru to je
tak nevím co se děje proč mi tu v Praze lidi nerozumí…![]()
![]()
![]()
Protože se to označení v Praze nepoužívá? Taky bych nevěděla, hlavně teda že všude cpu sirupy a třtinu ![]()
Moučkový nebo práškový. Ale já si taky dělám v robotu mletý
.
no to jste mi udělali radost,že některé víte co to je. Já už jsem si připadala jak blbec .Ony si totiž ještě prodavačky neodpustily doušku na moji adresu ,že kdo to jako psal,že ten ještě v životě asi nevařil ,že to neexistuje ble,ble ble… .
Je to docela síla taková jazyková bariéra v jednom státu.
![]()
No stane se .
Ahoj. Já to teda ještě neslyšela (a to jsem poloviční Moravanda), ale logicky bych řekla, že je to moučkový cukr? Taky i proto, že vím, že někdo si ho mele z kostek
.
u nás k dostání krystal, krupice, moučkový.
Si pamatuju jak mamka jednou nutně potřebovala mletý cukt a měla jen krystal a mlela ho v mlynku na kávu (samo ho zadrhla)
pavlak5 píše:
no to jste mi udělali radost,že některé víte co to je. Já už jsem si připadala jak blbec .Ony si totiž ještě prodavačky neodpustily doušku na moji adresu ,že kdo to jako psal,že ten ještě v životě asi nevařil ,že to neexistuje ble,ble ble… .
Je to docela síla taková jazyková bariéra v jednom státu.![]()
No stane se .
Jojo jazykovou barieru znám. Dělala jsem už jednou překladatele, setkali se češi a moraváci a fakt nebyli schopní se na některých slovech domluvit co znamenají.
to je jako žufánek a naběračka, zlavec a polštár, rožni a rozsvit
jo „rožni“ je nemrtelný já se toho nemůžu zbavit a přítel se tím maximálně baví .
a „včil“ ??? Co je to ten včil ? TO je samec od včely?
cavalli píše:
to je jako žufánek a naběračka, zlavec a polštár, rožni a rozsvit
Přidávám švícu ![]()
Tak mletý cukr používám běžně,mám to i v receptech napsané. ![]()
pavlak5 píše:
jo „rožni“ je nemrtelný já se toho nemůžu zbavit a přítel se tím maximálně baví .
a „včil“ ??? Co je to ten včil ? TO je samec od včely?
- to bylo „nedorozumění“ na dovolené v Čechách ,když jsme byly děti.
Mlety cukr,jasna vec ![]()
Ja si taky zazila sve jako moravanda v Praze ![]()