Mletý cukr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1207
18.12.10 06:34

Tak já jako rodilá pražačka pojem „mletý cukr“ slyším poprvé. Ale z prodavaček si nic nedělej, já jednou chtěla v uzeninách špek a taky slečna nevěděla, co chci. Já myslela, že je to všeobecně známý jiný název pro slaninu, ale asi ne. Je tu některá, co ho nezná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.12.10 09:14
magratka píše:
Tak já jako rodilá pražačka pojem „mletý cukr“ slyším poprvé. Ale z prodavaček si nic nedělej, já jednou chtěla v uzeninách špek a taky slečna nevěděla, co chci. Já myslela, že je to všeobecně známý jiný název pro slaninu, ale asi ne. Je tu některá, co ho nezná?

Taky Pražka, taky jsem neslyšela, ale to snad není tak těžký odvodit, ne?
A sodovka je bez chuti a zápachu, kdežto limonáda má sice taky bublinky, ale navíc i barvu a příchuť.
Zato špek je naprosto totéž co slanina.
A hele, na takovýho červenýho kulatýho a blbýho mi nešahejte. V životě mi takovééé červenééé krááásnééé hranatééé nepřeleze přes pysk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
18.12.10 09:21
DMartina píše: :mrgreen:
pavlak5 píše:
Ahoj holky prosím vás víte co je to „mletý cukr“
u nás(na Moravě) se toto označení normálně používá .A dnes jsem to napsala příteli na nákupní seznam a prodavačky nevěděli jaký druh cukru to je :nevim:
tak nevím co se děje proč mi tu v Praze lidi nerozumí… :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PAVLI!!!! A co u vás na Moravě máte napsáno na tom pytlíku, hm :-) ..... což tedy platí pro všechny, já chápu, že stejným věcem se různě říká, ale na obalech snad máme jednotný název, ne? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: no na pytlíku nemám nic,já to hned přesýpávám do dózy,na ,kterou jsem si krasopisně napsala „MLETÝ CUKR“ :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.12.10 09:46

No, některejm lidem to musíš říct přesně podle názvu, protože si nedomyslí co to asi může být, a co by to mohlo být jinýho než mletý, tudíž moučkový cukr, který se dělá rozemletím klasickýho krystalovýho. Pokud máš mixer, tak si ho můžeš udělat doma, ale pozor na zavaření mixeru, musíš dávat po troškách. Při přesejpání mi v sítku zůstávají krystalky normálního cukru. Takže v moučkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
18.12.10 10:17
mom.kri píše:
PeťulaK píše:
dzarunka píše:
PeťulaK píše:
A já mám ještě hodně v oblibě „štrample“. To taky spoustu lidí nerado slyší :mrgreen:
to ani nevím co to je???
No punčocháčky. A to mi nejde přes pusu, protože punčocháče my vždycky říkali silonkám :nevim: :mrgreen:
punčocháče jsou bavlněný, silonky jsou silonky :lol:
i když na krabičce je - punčochové kalhoty :lol:
A přijdu dýl je u nás normální :lol:

No, o tom by se dalo polemizovat, že v dnešní době jsou všechny punčocháče bavlněné :think:. Prostě jsou to štrample :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.12.10 10:22

Tak by mě zajímalo, proč si melete krystal doma, když se dá koupit mletý cukr v obchodě? A ještě je tu riziko, že si zavaříte mixer. :think: Je to v něčem jiné? Já totiž nikdy neslyšela, že by si někdo doma mlel cukr. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.12.10 10:24

Jo a punčocháče jsou pro mě bavlněný i „silonky“, dneska už beztak nebudou silonové. :mrgreen: Takže já musím dodat, z jaké materiálu chci, když jdu kupovat někam k pultu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.12.10 10:26
pavlak5 píše:
u nás(na Moravě) se toto označení normálně používá .A dnes jsem to napsala příteli na nákupní seznam a prodavačky nevěděli jaký druh cukru to je :nevim:
tak nevím co se děje proč mi tu v Praze lidi nerozumí… :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nepoužívám, samozřejmě znám. Ostrava.

Mužům na nákupní seznamy třeba psát naprosto korektní názvy (ideálně opsat z obalu výrobku).
Btw v tomto směru už se můžu chlubit, manžel již zvládne koupit „šlehačku“ a když jsem ho poslala pro Ledové kaštany do pařížské, tak mi jich přinesl kopec, a ne jen jednu 50g tyčinku (což mě trklo až pozdě, že jsem vůbec nespecifikovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
18.12.10 11:04
Nelisa píše:
Tak by mě zajímalo, proč si melete krystal doma, když se dá koupit mletý cukr v obchodě? A ještě je tu riziko, že si zavaříte mixer. :think: Je to v něčem jiné? Já totiž nikdy neslyšela, že by si někdo doma mlel cukr. :-D

My to děláme, protože známá má alergii na práškový cukr (na tu protihrudkující složku), takže kdy ji chceme pozvat na kafe a nabídnout buchtu tak jedině z doma mletého cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
18.12.10 11:45
kvaček píše:
Ježiš mě zase strašně dráždilo - omlouvám se všem co to používají, ale pantofle, bačkory, fuj , jak já jsem to nenáviděla, pro nás klasika papuče :mrgreen: jo a pořád hele a koukej, když přijela sestřenice, ale zase já jsem ji štvala s tím tož.. tož..

To já bych zas nevypustila z pusy papuče - FUJ! :mrgreen: Úplně se mi hnusí to i psát.

Je pravda, že já jsem se na tom mletém cukru taky trošku zasekla, ale řekla jsem si, žě to bude totéž co moučkový :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
18.12.10 12:01

a ještě si nemůžu pomoct ,ale říkám parfémům"voňavky" ,ikdyž to tedy vůbec nezní luxusně :lol:
„Mohla byste mi ukázat nějaké voňavky od Diora ?“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.12.10 12:22
Nelisa píše:
My to děláme, protože známá má alergii na práškový cukr (na tu protihrudkující složku), takže kdy ji chceme pozvat na kafe a nabídnout buchtu tak jedině z doma mletého cukru.

Na co přesně má alergii? Protože já zrovna dneska mastím bezlepkové zákusky a tam jde o to, aby protihrudkující látka neobsahovala pšeničný škrob. Muž mi koupil Moučkový cukr Korunní (Moravskoslezské cukrovary), kde je protihrudkující látka bramborový škrob, takže to při bezlepkové dietě nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
18.12.10 12:29
Bayuska píše:
kvaček píše:
Ježiš mě zase strašně dráždilo - omlouvám se všem co to používají, ale pantofle, bačkory, fuj , jak já jsem to nenáviděla, pro nás klasika papuče :mrgreen: jo a pořád hele a koukej, když přijela sestřenice, ale zase já jsem ji štvala s tím tož.. tož..

To já bych zas nevypustila z pusy papuče - FUJ! :mrgreen: Úplně se mi hnusí to i psát.

Je pravda, že já jsem se na tom mletém cukru taky trošku zasekla, ale řekla jsem si, žě to bude totéž co moučkový :wink:
Bay, tak u nás zase jedině papuče. To se opravdu nedomluvíme, jestli jednou z nás bude rodina :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
18.12.10 12:31
pavlak5 píše:
…jo jo, my se váleli smíchy, když přijel syn se svou přítelkyní (ona je z Prahy) a řekl ji ROŽNI -nechápala, pak když šli k autu, tak ji řekl, ať mu hodí za dveře CUKLE –další slovo neznámé. A nakonec u nás doma vzniklo „rožni, vem si štrample a cukle a běž za křák“ .
Jinak pokud jsou v obchodě mladá nezkušená „telata“, která nemají o kuchyni a vaření ani páru, tak je to pak malér.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
18.12.10 12:35
Anulka píše:
pavlak5 píše:
A nakonec u nás doma vzniklo „rožni, vem si štrample a cukle a běž za křák“ .
:palec: :palec: :palec: :palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová