Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak jsem se pobavila, sice to označení nepoužívám ale napadlo by mě co to může být.
Jsem ze západních čech a -rožni- používám normálně.
U nás se říká mletý cukr, jinak to neznám. Ale kdyby po mně někdo chtěl práškový nebo moučkový, věděla bych.
Doma ho nemám, nepeču, a na nic jiného ho nepotřebuju ![]()
hkac píše:
Ahoj. Já to teda ještě neslyšela (a to jsem poloviční Moravanda), ale logicky bych řekla, že je to moučkový cukr? Taky i proto, že vím, že někdo si ho mele z kostek.
Fakt ne? U nás mu jinak než „mletý“ neřekneme odjakživa. By mě fakt nenapadlo, že někdo neví co to je
![]()
Mě taky dost zarazilo, že manžel je Olomoučák já z Ostravska a tam taky nevěděli co je to dupa nebo bravek apod, a to zas není taková dálka od sebe ![]()
Dupka je zadek a bravek prase ![]()
Bydlím blíž k Olomouci, ale část rodiny mám na Ostravsku.
U nás spíš měla problém sestřeice z Prahy, protože za mnouna prázdniny jezdila na Valašsko a to prý pak bylo smíchu v praze, když například řekla, že si čopla.. nebo jedla kotrnu na oběd měla žduňu ![]()
S větou „Proč si rožnul.“ jsem měla nedávno problém. Klučina ve škole na mě koukal jak na blba co že to udělal. ![]()
Ježiš mě zase strašně dráždilo - omlouvám se všem co to používají, ale pantofle, bačkory, fuj , jak já jsem to nenáviděla, pro nás klasika papuče
jo a pořád hele a koukej, když přijela sestřenice, ale zase já jsem ji štvala s tím tož.. tož..
laducha píše:
Dupka je zadek a bravek prase
Bydlím blíž k Olomouci, ale část rodiny mám na Ostravsku.
Ahoj Laduš, ty jsi tak na rozmezí, tak znáš všechno
![]()
kvaček píše:
Ježiš mě zase strašně dráždilo - omlouvám se všem co to používají, ale pantofle, bačkory, fuj , jak já jsem to nenáviděla, pro nás klasika papučejo a pořád hele a koukej, když přijela sestřenice, ale zase já jsem ji štvala s tím tož.. tož..
jj, to hele a koukej a taky viď, a takovej, červenej, kulatej, blbej
![]()
Přítele (rodilý Pražák) zase dostává, když místo „silnice“ říkám „cesta“…jsem nevěděla, že i v tomto je v Praze rozdíl. No a kamarádky přítel(ona je taky Moravanda a on Pražák) zase nesnáší, když řekne: „Jdi na bok“ (místo „Jdi na stranu“) ![]()
Palina.zl píše:
Přítele (rodilý Pražák) zase dostává, když místo „silnice“ říkám „cesta“…jsem nevěděla, že i v tomto je v Praze rozdíl. No a kamarádky přítel(ona je taky Moravanda a on Pražák) zase nesnáší, když řekne: „Jdi na bok“ (místo „Jdi na stranu“)
No tak jdi na stranu zase dostává mě
![]()