Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jaký nadměrek by měla mít lyžařská bota pro 5ti leté dítě?
Děkuji ![]()
My jsme je teď kupovali pro syna,6 let. Má tam tak 1cm navíc. Víc ne.Vim sama, že to neni dobré mít přeskáče moc velký, budu doufat, že na sezonu vystačí.
Holky, prosím, šestiletá má nožku na boso 20 cm.. jak dlouhou stélku by měly mít lyžáky? díky moc
Ja sama mam v lyzakach aspon 2cm, uz jen kvuli hybani prstu, kdyz ma clovek studene nohy!!! Takze za me urcite alespon ty 2cm!!!
Kdyz na boso 20cm, brala bych klidne o 3cm- date tam puncochace a ponozky…
Do 1,5 cm.
3 cm je strasne moc, zvlast uz 20ti centimetrovy nohy. Jak by asi tak v takove lodi, ve ktere bude plavat na vsechny strany, ovladala lyze? ![]()
Tak chapu nadmerek - o kolik cm delsi stelka nez noha. Kdyz date diteti puncochace, silnejsi ponozky, tak s 1cm nebude ani moc hybat s prstama. Ja mam teda lyzaky s el vlozkou vyhrivanou a stejne mam o 2cm vetsi a ocenuji hybani prstu. Fakt bych volila o alespon 2cm vetsi.
Nevim, proc by dite melo v preskacich plavat, kdyz mu je utahnete ![]()
Syna chystam postavit na lyze ted v zime poprve, spis zkusit (27mesicu) preskace berem o ty 2cm nez je delka nohy na boso…
Já taky vím, že se prsty musí hýbat, jinak je zima, jenže právě nevím, o kolik moc to v případě lyžáků je ![]()
@Krrysa jake kupujete preskace? Kolikapreskove? Pokud 3preskove, fakt bych se nebala vetsiho nadmerku! Vzdyt tu botu stahnete. Rozhodne v tom nebude dite plavat ze strany na stranu ![]()
Ja opravdu pochybuju, ze juniorske boty velikosti 37 (coz odpovida mondopointu 23) pujdou spravne utahnout na detskou nozku velikosti 31-32.
2 cm mozna tak v dobe, kdy se nosily tluste pletene ponozky. To uz ale davno pryc.
@Nairol píše:
Ja opravdu pochybuju, ze juniorske boty velikosti 37 (coz odpovida mondopointu 23) pujdou spravne utahnout na detskou nozku velikosti 31-32.2 cm mozna tak v dobe, kdy se nosily tluste pletene ponozky. To uz ale davno pryc.
Myslite, ze do Atomicu s vyhrivaou vlozkou nosim pletene ponozky po babicce? ![]()
at si kazdy obouva do ceho chce sebe i sve deti, zakladatelka chtela radu, napsala jsem, jak je to u nas.
My mame radi za palcem prostor a teple nohy ![]()
Vic se k tomu uz nevyjadruju, stejne me tu vsichni ukamenovaly ![]()
Jednou jsem koupila zimní boty celkem na knop a dítě z toho mělo ledovou nohu, protože se prsty nehýbaly, s tím souhlasím, jeden cm mi přijde strašně málo, když dám takovou tu tlustou lyžařskou podkolenku, tak to bude úplně na knop, ale ty 3 cm mi taky přijdou trochu hodně- zase protože u malého dítěte zastávám názor, že tři přezky jsou moc.. achjo, to je zas dilema ![]()
@Křehulka85 píše:
Myslite, ze do Atomicu s vyhrivaou vlozkou nosim pletene ponozky po babicce?
at si kazdy obouva do ceho chce sebe i sve deti, zakladatelka chtela radu, napsala jsem, jak je to u nas.
My mame radi za palcem prostor a teple nohy
Vic se k tomu uz nevyjadruju, stejne me tu vsichni ukamenovaly
Proboha proc hned takhle? Tady snad normalne diskutujeme, ne? ![]()
Z tech Atomicu si mam jako sednout na zadek, nebo rovnou omdlit?
@Krrysa ja bych urcite u 6ti lete nebrala s 1 preskou. Ty jsou vhodny pro ty uplne nejmensi (lip se obouvaji), ale pro starsi uz je lepsi se 2-3 preskama.
S tim nadmerkem si udelej prumer a mas to. ![]()
Ja myslim, ze zrovna ty si poradis. ![]()