Dětské lyžáky - jaký nadměrek u lyžařské boty?

8647
21.9.13 13:23

Dětské lyžáky -jaký nadměrek?

Jaký nadměrek by měla mít lyžařská bota pro 5ti leté dítě?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
21.9.13 15:18

My jsme je teď kupovali pro syna,6 let. Má tam tak 1cm navíc. Víc ne.Vim sama, že to neni dobré mít přeskáče moc velký, budu doufat, že na sezonu vystačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.12.15 10:48

Holky, prosím, šestiletá má nožku na boso 20 cm.. jak dlouhou stélku by měly mít lyžáky? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
29.12.15 11:57

Ja sama mam v lyzakach aspon 2cm, uz jen kvuli hybani prstu, kdyz ma clovek studene nohy!!! Takze za me urcite alespon ty 2cm!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
29.12.15 11:59

Kdyz na boso 20cm, brala bych klidne o 3cm- date tam puncochace a ponozky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
29.12.15 12:13

Do 1,5 cm.

3 cm je strasne moc, zvlast uz 20ti centimetrovy nohy. Jak by asi tak v takove lodi, ve ktere bude plavat na vsechny strany, ovladala lyze? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
29.12.15 12:19

Tak chapu nadmerek - o kolik cm delsi stelka nez noha. Kdyz date diteti puncochace, silnejsi ponozky, tak s 1cm nebude ani moc hybat s prstama. Ja mam teda lyzaky s el vlozkou vyhrivanou a stejne mam o 2cm vetsi a ocenuji hybani prstu. Fakt bych volila o alespon 2cm vetsi.
Nevim, proc by dite melo v preskacich plavat, kdyz mu je utahnete 8o
Syna chystam postavit na lyze ted v zime poprve, spis zkusit (27mesicu) preskace berem o ty 2cm nez je delka nohy na boso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.12.15 12:32

Já taky vím, že se prsty musí hýbat, jinak je zima, jenže právě nevím, o kolik moc to v případě lyžáků je :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
29.12.15 12:35

@Krrysa jake kupujete preskace? Kolikapreskove? Pokud 3preskove, fakt bych se nebala vetsiho nadmerku! Vzdyt tu botu stahnete. Rozhodne v tom nebude dite plavat ze strany na stranu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
29.12.15 12:35

Ja opravdu pochybuju, ze juniorske boty velikosti 37 (coz odpovida mondopointu 23) pujdou spravne utahnout na detskou nozku velikosti 31-32.

2 cm mozna tak v dobe, kdy se nosily tluste pletene ponozky. To uz ale davno pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
29.12.15 12:37

Odbornici doporucuji u deti o 1 cm vetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
29.12.15 12:41
@Nairol píše:
Ja opravdu pochybuju, ze juniorske boty velikosti 37 (coz odpovida mondopointu 23) pujdou spravne utahnout na detskou nozku velikosti 31-32.2 cm mozna tak v dobe, kdy se nosily tluste pletene ponozky. To uz ale davno pryc.

Myslite, ze do Atomicu s vyhrivaou vlozkou nosim pletene ponozky po babicce? :lol:
at si kazdy obouva do ceho chce sebe i sve deti, zakladatelka chtela radu, napsala jsem, jak je to u nas.
My mame radi za palcem prostor a teple nohy :mavam:
Vic se k tomu uz nevyjadruju, stejne me tu vsichni ukamenovaly :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.12.15 13:09

Jednou jsem koupila zimní boty celkem na knop a dítě z toho mělo ledovou nohu, protože se prsty nehýbaly, s tím souhlasím, jeden cm mi přijde strašně málo, když dám takovou tu tlustou lyžařskou podkolenku, tak to bude úplně na knop, ale ty 3 cm mi taky přijdou trochu hodně- zase protože u malého dítěte zastávám názor, že tři přezky jsou moc.. achjo, to je zas dilema :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
29.12.15 13:16
@Křehulka85 píše:
Myslite, ze do Atomicu s vyhrivaou vlozkou nosim pletene ponozky po babicce? :lol:
at si kazdy obouva do ceho chce sebe i sve deti, zakladatelka chtela radu, napsala jsem, jak je to u nas.
My mame radi za palcem prostor a teple nohy :mavam:
Vic se k tomu uz nevyjadruju, stejne me tu vsichni ukamenovaly :pankac:

Proboha proc hned takhle? Tady snad normalne diskutujeme, ne? ;)

Z tech Atomicu si mam jako sednout na zadek, nebo rovnou omdlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
29.12.15 13:20

@Krrysa ja bych urcite u 6ti lete nebrala s 1 preskou. Ty jsou vhodny pro ty uplne nejmensi (lip se obouvaji), ale pro starsi uz je lepsi se 2-3 preskama.

S tim nadmerkem si udelej prumer a mas to. ;)
Ja myslim, ze zrovna ty si poradis. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová