Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud jí to nechceš říct naplno, tak ti nezbyde nic jiného, než návštěvy odkládat na neurčito, pozvání odmítat s tím, že něco máš, nemáš čas, padá na tebe podzimní únava a pod. a doufat, že to mamince dojde… ![]()
Hele sorry, ale nesnáším tento typ lidí co pořád ostatní pomlouvají, jen ty a tvoje rodina jste nejlepší… Nelíbí se mi to a někoho takového za přítelkyni a kamarádku fakt nechci. Už k Vám na návštěvu nepřijdeme. Měj se…
Stačí… co víc? Prostě a jednoduše na rovinu ![]()
@MiskaKosa píše:
Hele sorry, ale nesnáším tento typ lidí co pořád ostatní pomlouvají, jen ty a tvoje rodina jste nejlepší… Nelíbí se mi to a někoho takového za přítelkyni a kamarádku fakt nechci. Už k Vám na návštěvu nepřijdeme. Měj se…
Stačí… co víc? Prostě a jednoduše na rovinu
Jj, to jsem myslela, že bych to řekla na rovinu, ale bojím se kvůli dětem, aby nedělala zle, oni si fakt ve školce rozumí, tak by to pak jejich holčičce nějak nezakazovala to kamarádství ![]()
Řekni jí to na rovinu, asi s tebou nebude už mluvit, ale to ti může být jedno. Pokud spolu tvé a její dítě kamarádí a rozumí si, budou spolu dál kamarádit v MŠ. Na ni bych se vybodla, já tento typ lidí nesnáším.
Hmm já zase přemýšlím, že nesnáším tyhle lidi, co to neumí říct druhému do očí a radši to řeší na internetu ![]()
mmch pokud je alepsoň průměrně inteligentní tak jí to po třetí výmluvě dojde, že o ní nestojíš a třeba se i zamyslí ![]()
@Anonymní píše:
Jj, to jsem myslela, že bych to řekla na rovinu, ale bojím se kvůli dětem, aby nedělala zle, oni si fakt ve školce rozumí, tak by to pak jejich holčičce nějak nezakazovala to kamarádství
tak pozvi jen holku, řekni její mamince, ať dojde jen malá, že ona si může odpočinout…
@MiskaKosa píše:
Toto zní naprosto rozumně, ale já bych to třeba říct nedokázala. Jsem sice huba nevymáchaná, ale musím se vytočit (což není až tak těžké, bohužel), ale v plném klidu a míru bych to nedala, a myslím, že nejsem sama. Už jen jak píše zakladatelka, bála bych se, že ta „kámoška“ pak bude dělat rozbroje mezi dětmi, jeví jasné známky primitivismu na to, aby to bylo vysoce pravděpodobné.
@quinny píše:
Hmm já zase přemýšlím, že nesnáším tyhle lidi, co to neumí říct druhému do očí a radši to řeší na internetummch pokud je alepsoň průměrně inteligentní tak jí to po třetí výmluvě dojde, že o ní nestojíš a třeba se i zamyslí
Třeba by to zakladatelka i dokázala, ale má strach, že pak znepříjemní kamarádství těm dětem. Takže chápu, že přemýšlí, jakou taktiku zvolit.
Já taky měla takhle jednu kamarádku, s kterou jsem se vídala nerada. Je hodně negativní člověk a každá návštěva mě jen psychicky vyčerpávala. Tak jsem setkání vždycky odložila, že se ozvu, ale nakonec jsem se neozvala, ona to pak po nějaké době vzdala. Když na sebe někde narazíme, je to pořád ok.
Taky bych neměla to srdce jí říct, že se s ní nechci moc vídat (snaha převádět ji při společných akcích na jinou vlnu úplně selhala).
@MiskaKosa píše:
Kdyby slo jen o zakladatelku, tak klidne takto. Ale zakladatelce jde o to, aby ta matka z nejake zatrpklosti pak nezasahovala to kamaradstvi deti, ktere by zakladatelka rada uchovala.
Z vety pristi tyden zase u vas bych tedy rozhodne nevedela, kdy to mysli, takze bych delala jako nic. Az by se hlasila, ze chce prijit, tak bych ji rekla, ze jsem rada, ze si deti ve skolce rozumi, ale ze bych z toho nerada delala nejakou pravidelnou zalezitost, protoze mate ruznych akci a aktivit vic a fakt se ti spatne planuje. To je preci pravda, kamaradek mas vic a clovek chce byt obcas i sam nebo s partnerem.
Ona kdyby mela vic kamaradek v miste bysliste, tak te jsite take hodi pres palubu, takze nemej zadny spatny pocit. Kdyby jsi se mela kamaradit se vsemi maminkami kamaradu tvych deti…
@bartsch píše:
Třeba by to zakladatelka i dokázala, ale má strach, že pak znepříjemní kamarádství těm dětem. Takže chápu, že přemýšlí, jakou taktiku zvolit.
jo. Tose stat muze. Sice asi to bude tezko technicky proveditelne ![]()
Nicmene pokud ji tolik vadi ta maminka tak preci nebudu lpet na tom aby se moje dite kamaradili s tim jejich ![]()
@quinny píše:
jo. Tose stat muze. Sice asi to bude tezko technicky proveditelne
Nicmene pokud ji tolik vadi ta maminka tak preci nebudu lpet na tom aby se moje dite kamaradili s tim jejich
To máš těžké, holčička může být fajn a nemůže za to, že její matka je pitomá nána
Pokud si děti rozumí, do jejich kamarádství by spory rodičů neměly zasahovat.
Ono je sice „krásné“ být upřimná a říct vše na rovinu, ale né každý pravdu snese. Pokud jste se teprve navšívily dvakrát jak píšeš, tak není nic jednodušší než nechat „kamarádství“ vyšumět do ztracena. Za dvě návštěvy určitě o tobě neví tolik, aby věděla kolik máš nebo nemáš času, co děláš - neděláš. Je dobré, že teď si na řadě ty, protože nejít na návštěvu z nějakého důvodu je předce jen takové „slušnější“, než někoho odmítnout-odmítat.
Děti pokud si rozumí, tak si vyhrají spolu ve školce dost a myslím, že stejně časem holčička bude vyhledávat spíš společnost holčiček.
@MiskaKosa píše:
Tak já bych asi tohle nedokázala nikomu říct a přijdem i to zbytečně kritický. Podle mě by mohlo stačit, že si s ní nerozumíš tak, jak jsi si představovala a že už se s ní stýkat nechceš. ![]()
Ahoj holky, nejprve se omlouvám za anonym, ale můj nick obsahuje jméno, proto raději anonymně.
Potřebuji od vás prosím radu ohledně „kamarádky“.
Můj syn chodí do školky do předškoláků s jednou holčičkou, bydlejí v našem menším městě cca 3 roky a děti si ve školce rozumí. Ještě před prázdninami nás maminka holčičky pozvala k nim na zahradu, že jejich Anežka má moc ráda našeho Vojtíka a že se můžeme tedy navštěvovat, že budou rádi, že tu ještě nikoho tolik neznají. Byli jsme u nich tedy na návštěvě a já už tehdy jsem poznala, že maminka Anežky určitě nebude mojí velkou kamarádkou. Nemám ráda ten typ lidí, co jen pomlouvají ostatní a neustále si stěžují jak oni jsou chudáci, jak to mají těžké. Ale dala jsem ji ještě šanci a včera byli u nás. Ona neustále pomlovala děti ze školky, jak neumějí malovat, že ty obrázky na nástěnce jsou hrozné, že jen jejich Anežka je šikovná a má tam jediná krásnej obrázek a jak byla před prázdninami besídka, tak pomlovala i všechny rodiče. Já jen říkala „každej je nějakej no, tak to neřeš“, prostě pro mě tyto návštěvy jsou ztrátou času, nehledě na to, že jejich mladší syn (cca 2,5 roku) každou chvíli mlátil toho našeho (2 roky), kousal a kopal a náš brečel a ona povídala „on hned řve jo??“, prostě už jsem se těšila až odejdou.Ale ted potřebuji poradit jak dále odmítat jejich návštěvy nebo pozvání k nim na návštěvu? Už mi ráno ve školce povídala, že příští týden zas u nich, ale já prostě nechci, mám svých dobrých kamarádek dost a tuhle opravdu nepotřebuji, není to moje krevní skupina, jestli rozumíte. Co dál ale? Nechci na rovinu říct, že se s nima stýkat nechci, aby pak nezakazovala jejich dceři kamarádit se s naším synem (je toho opravdu schopná co jsem tak poznala)ale zas vymlouvat se nemůžu do nekonečna…jak byste to řešily vy?
Moc děkuji za odpovědi