Dětské mše v Brně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
16.11.17 09:16

Dětské mše v Brně

Ahoj,
neporadili byste mi prosím, kam zajít v Brně na dětskou mši? Dívala jsem se, že jich je vcelku spousta, ale potřebovala bych poradit, kde je to pro děti opravdu přitažlivé. Myslím tím, že se tam zpívají pěkné písničky, kněz s dětmi komunikuje a ony jsou opravdu vtaženy do dění a baví je to.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
16.11.17 09:22

Kostel v Zabovreskach - u salesiánů :palec:

• Citovat
  • Upravit
4
16.11.17 09:28
@Marie432875 píše:
Kostel v Zabovreskach - u salesiánů :palec:

Děkuji :-) A mají tam některý den přímo zaměřený na děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
16.11.17 09:31

Dříve bývaly ve čtvrtek na Mendláku. Atraktivnost se odvíjela od toho, kdo mši sloužil. Je to ale už hodně let zpátky, takže nevím, jak je to tam teď. Nicméně každému vyhovuje něco jiného, takže spíš zkoušejte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.11.17 09:34

Asi to začneme postupně obcházet. Já si jen říkala, jestli není nějaká úžasná, vyhlášená dětská mše, kam se schází nadšené děti z širokého okolí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
16.11.17 10:32

Taky doporučuji salesiány - Foerstova 2. V neděli od 9 je dětská mše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
16.11.17 12:22

Ahoj, já bych moc nevedla děti k tomu, že jdeme na mši za zábavou, legrací, písničkami. K tomu slouží třeba Bongo, mateřské centrum, loutkové divadlo… Ale když jdeme na mši svatou, je to jako bychom šli na Kalvárii, pod kříž, na kterém za nás umírá Pán Ježíš. Kristus se za nás obětuje, chválí nebeského Otce, děkuje mu a usmiřuje, prosí naším jménem. Děti chápou mnohem více, než si myslíme. Dovedou mít úctu, prosit krásnými modlitbičkami, jsou citlivé, empatické. Jde o to, aby děti pochopily, že mše svatá je největší oslavou Boží a má pro nás veliký užitek a že si účastí na mši svaté přinášíme Boží pomoc a požehnání do našich domovů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.11.17 12:29
@amaya píše:
Děkuji :-) A mají tam některý den přímo zaměřený na děti?

Vždycky v neděli v 9, a bývaly ve středu, ale nevim jestli se to nezměnilo, asi tam zavolej nebo mrkni na web…

• Citovat
  • Upravit
4
16.11.17 12:48
@s.y.p.t.a píše:
Ahoj, já bych moc nevedla děti k tomu, že jdeme na mši za zábavou, legrací, písničkami. K tomu slouží třeba Bongo, mateřské centrum, loutkové divadlo… Ale když jdeme na mši svatou, je to jako bychom šli na Kalvárii, pod kříž, na kterém za nás umírá Pán Ježíš. Kristus se za nás obětuje, chválí nebeského Otce, děkuje mu a usmiřuje, prosí naším jménem. Děti chápou mnohem více, než si myslíme. Dovedou mít úctu, prosit krásnými modlitbičkami, jsou citlivé, empatické. Jde o to, aby děti pochopily, že mše svatá je největší oslavou Boží a má pro nás veliký užitek a že si účastí na mši svaté přinášíme Boží pomoc a požehnání do našich domovů.

Samozřejmě by mě ani nenapadlo očekávat od kostela atrakce jako v zábavním centru. Šlo mi spíš o to, aby byla mše dobře přizpůsobena dětem, aby je kněz dokázal přirozeně zaujmout a ony ji mohly prožívat opravdu ze srdce. I nás dospělé dokáže některý kněz oslovit více než jiný a svým kázáním tzv. uhodit hřebíček na hlavičku :-) Asi zkusíme ty salesiány, ti mají přeci jen k dětem nějak blíž už ze své podstaty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová