Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zdravím všechny a potřebuji poradit.malý má opět dýchací problémy-laringse tam dává itídu a fakt nevím už čím mu ulehčit dýchání.opakuje se to pořád dokola.ulehčí inhalátor průběh nemoci nebo je to zbytečné?když tak jaký,kdyby jste měla některá zkušenost a co se tam dává.na alergologii jdem až v listopadu av pátek mě to nenapadlo se zeptat dr.už mě to ubíjí.během 14 dnů po druhé antibiotika a to ještě nezačala zima.radši jsem starší dcerku odhlásila ze školky-vždy něco přitáhne
Ryko, náš Máťa měl problémy s dýcháním v roce a půl. Trvalo to přes měsíc, byl týden v nemocnici. Doporučili nám chladnější prostředí, zvlhčovat vzduch (vincentka v hrnci na topení), na noc dávat k postýlce mokrý ručník nebo sušit prádlo u postýlky. Inhalátor jsme nekoupili, stačilo výše uvedené. Jinak na akutní záchvat laringitidy jsou čípky Rectodelt - předepíše doktor, a co znáš - studený vzduch na dýchání - dítě zabalit a k oknu nebo mrazáku.
Jo a Máťa má z toho astma.
Snad jsem Ti trochu pomohla.
díky marlenko,ale nechápu proč mi nikdo nepředepíše žádné dýchátko alespoň.pořád má už druhý den horečky a to bere antb.jestli s ním pudu na pohotovost tak si nás tam určitě nechají.fakt už nevím.kamarádka má foukátko ventolín,ale bez doktorky to radši ne.takovou dušnost ještě neměl.
No my jsme dýchadlo dostali až na alergologii, jo a vzpomínám si, že když nemohl dýchat, tak mu foukali berodual, ten máme i teď doma, ale je to na průdušky. Pokud má malý laryngitidu, tak mu dýchadlo nepomůže, to chce kortikoidy. Jo a při poslední laryngitidě nám doktorka poradila i antihstaminíka zyrtek, dithiaden, xyzal. Zkus i tu vincentku, můžeš i tak, že jí hodně ohřeješ, dáš si malého na klín, přes oba ručník a inhalovat, mělo by to rozpustit hleny.
ono neni dýchadlo jako dýchadlo a myslím, že pokud je tam podezření, asi by měl do výběru mluvit hlavně alergolog. Nevim, kdy listopadu jdete, ale řekla bych, že to už zkuste vydržet.
Dostává nějaká antihistaminika?
Anetku mi dr poslat na alergo nechtěla. Sama jí napsala kapky Zyrtec a napsala dýchadlo Ecobec. Já se na alergo dostala oklikou a doktor jí zyrtec vyměnil za nějaký lepí sirup (Ketof) a máme dýchátka, která nemáme užívat pravidelně, ale víceméně podle potřeby - jedno, kdyby měla svůj typický kašel a jedno pak na akutní stav.
Krom toho dostávala u pediatry Spiropent nebo Ventolin v sirupu na roztažení průdušek (ale pozo, pokud máte ventolin ve spreji,tak se to spolu nesmí)
Ale rozhodně bych řekla, uvidíte, co na alergu. Je to sice na dýl, ale…
Jo a nedávno jsme se stěhovali. A jsem oneuhlídala a sirup nám došel a pár dní neměla a teda hned to začalo…jak jsme na:,–(ili, je klid.
Na alergo chodíme, ale pozor, z krve nám neprokázali alergeny, na které evidentně reagovala. Plus jí naopak našli něco v potravinách, z nejzávažnějšího je, že bude mít kontrolní krev na lepek a podle toho gastro - a to jsme šly na alergo z důvodu dlouhodobého kolotoče nemocí
Akorát doktor nadával jak špaček, že na ní zkoušela pedra imunomodulátory…
Tak ať dobře pořídíte. U nás se to dalo čekat. Holka to má po mě
tak .dnes jsme propuštěni z nemocnice.v neděli kolem 1 ranní jsem volala pohotovost,malý sípal a byl dušný strašně jsem se vyděsila.doktor mi řekl ,že je moc dobře že jsem volala.Už rok chodím s oběma dětma k alergoložce a neudělala žádné testy jen vzala starší dcerce krev a že má málo železa a klučíkovi preventivně předepsala zyrtex 4 kapičky a to ví,že malý opakovaně trpí na průdušky a dýchací cesty a ted ta laringitída.zkrátka jsem se objednala jinde.doufám,že existuje alergolog,který udělá veškeré testy,sice já nevím co by měl udělat,ale doufám…v nemocnici dělali i chloridy z potu výsledek teprve bude.
potní test máme za sebou, ale už dopředu jsem věděla, že bude negativní
Odkud jste?
jsme z havířova.Gabi a co se potom děje?když je negat. a jak jsi to mohla vědět? ale i tak ten test je dost drsný půl hodinu jak mumie u mého aktivního synka.
Urcite bych alarmovala Mudr, at se urychli navsteva alergologie. Muj syn, dnes 3 roky, s tim bojoval od 8 mi mesicu, laryngitida kazde 2 tydny a dostal ho z toho az odbornik! Jsme pravidelne na inhalatoru, rano a vecer /flixotide 25O inhaler a berodual , pokazde jeden a jeden vdech a k tomu jeste rano a vecer Ketof, antihistaminikum… Do te doby tezke astmaticke zachvaty a ted jiz klid… Rozhodne nev zdavat, da se s tim zit… Kdyby dotaz, klidne piste na mail: modroocko2409@seznam,cz
ahoj tak my mame bronchialni astma foukali jsme ecobec,ventolin,flixodine,veskere testy byly negativni az v laznich metylovice pan prim.Dudek prisel na to ze mala jak alergicka na roztoce a ma hodnoty tak vysoke ze to neslo ani zmerit,vyfasovali jsme vakcinu a domu navic ultrazvukovy inhalator na vincentku a uz dva roky nevim co je to zachvat ![]()
astma nadale trva,ale v klidovem stavu
jinak jsme taky z havirova
Ahoj chci se zeptat na radu. Dneska jsem koupila inhalátor Respironics Sami the Seal na inhalaci Vincentky. Je krásný, syn je z něj nadšený, dobrovolně z něj dýchal. Ale nevím jak se o inhalátor starat. Byly u něj dva návody, ale v každém jazyce jsou popsané necelé dvě strany. Tak si říkám jestli tam nějaký návod nechybí
.
Moc děkuji za odpověď na jakoukoliv z otázek
.
Ja vsecko krom filtru masky a hadicky dam do vody a necham prejit varem nic vic netreba delam to jednou tydne
@meduzza
Mám stejny
Děti z něj byly nadšeně a libaly samimu čumáček po inhalaci.
K věci.
1.mam ho dva roky a ještě jsem filtr neměnila. Furt je čistý…
2.dlouhou hadičku udrzuj naopak suchou! Nesmí se do ní dostat voda. Jinak ji musíš nechat vyschnout. Masku a nebulizer rozmontuju a naložím do jarove vody s trochou sanytolu.. Pak omylu a nechám uschnout.
3.zp Eliška když se jim napíše mail masku a nebulizer objednají nabídce to ale nemají. Měnila jsem po roce a kousek. Tehdy jsem kupovala na Slovensku tady ho ještě neměli kupovala jsem masky a nebulizery. Teď jsem potřebovala tu hadičku dlouhou a ta se prodává v setu s ostatním… Mám právě že ZP Eliška
Jé super, děkuji moc za odpovědi
.
@Nataša To jsem moc ráda, že jsi mi napsala jak se o něj starat
. Syn ho právě také chodí hladit a líbí se mu. Přeji hezký zbytek víkendu ![]()
@meduzza
Není zač. Ať dobře slouží! ![]()
Jo jinak na ten filtr koukám tak jednou za 3mesice.
Hezký víkend.