Čůrá na nočník, kaká do kalhot

192
21.10.09 11:58

Čůrá na nočník, kaká do kalhot

Ahoj,

nemáte někerá radu, jak přinutit dítě, aby kakalo na nočník nebo záchod. Náš Vojta bez problému čůra na nočník, ale bobek vždycky skončí ve slipech. Zkoušela jsem ho v pravý čas odchytit, ale vždycky jsem mu to zastavila a pak jsem byla ráda, že se po dvou dnech vykakal. Vím, že všechno má svůj čas, ale za chvíli nás čeká školka, tak bych to ráda vyřešila.

Děkuju za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
21.10.09 12:19

Zakladala jsem kvuli tomuhle diskuzi , tak koukni. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.10.09 12:23

Dekuju, ja jsem zkousela nejakou diskuzi najit, ale nenasla … tak jdu juknout. Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.10.09 21:25

Ahoj - u nas doma to bylo podobne. curani jsme zvladli behem 3 dnu ( clapecek 22 mesicu) - kakani az za 3 tydny a to proto !!! ze kloucek nechapal , ze muze kakat v sede ??, vzdycky v plince kakal ve stoje a v to sede mu nejak neslo na rozum, jakmile na to prisel, nebyl problem. Svagrove syn byl podobny, jen naprosto odmital kakat do zachoda ci nocniku a jen vzdy rekl - mamo, plinku - tak mama dala plinku on se vykakal a okamzite se dozadoval sundani, ale taky to pochopil - par tydnu a bude to. neprihlasena marie

• Citovat
  • Upravit
59
22.10.09 22:02

Ahojky, u nás to bylo úplně to samé. Dcera se naučila čurat před druhým rokem, ale to kakání tragedie. trvalo to snad dva měsíce a myslela jsem že ty posrané kalhotky budu prát až do puberty :roll: . HUboval jsem ji, dávala na zadek a nic. Pak jsem došla na to, že když chodí v šatičkách bez kalhotek tak si sama sedne na hrníček a vykaká se. No a teď si říká krásně už nějaký čas. Dneska třeba měla nehodu, ale to po dlouhé době :wink:
Myslím si, že to nějak nejde uspěchat. Přeji brzké úspěchy. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
4.11.09 16:05

Taky mám podobný problém - dcerka 2r a půl - čůrá bez problémů na nočník, záchod - ale bobek VŽDY! skončí v gatích. Navíc máme plenky ještě na spaní. Zkoušela jsem snad všechno možné…po dobrém, po zlém…nic platné.
Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. Asi je to normální a snad se to brzy naučí. Všem - co mají podobný problém, přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
31.8.18 22:05

@Marpe Ahoj, mame stejny problem, jak jste to nakonec vyresili? A v jakem veku? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6834
31.8.18 22:57
@Limi123 píše:
@Marpe Ahoj, mame stejny problem, jak jste to nakonec vyresili? A v jakem veku? Dekuji.

Asi tě nepotěším, ale u nás to bylo stejné. Na malou potřebu chodil včas ve 2,5 letech. V té době byl i přes noc naprosto bez plen. Stávalo se ale, že přes den se třeba jednou počůral. Proto jsem preventivně davala docela dlouho plenu na ven. Přes noc ale v pohodě :nevim: S kakáním to samé. Raději se po… do slipů. Zkoušeli jsme motivovat, nic. Až měsíc před 3. narozeninami šel úplně sám. A od té doby se drží. Již je to tři měsíce. Ale pravda, za tu dobu se stalo, že se dvakrát pokakal. Teď jde do školky, tak snad se to třeba zpátky nezhorší a už je snad zralý. On to podle mě ani nechápal, nebo spíš nebyl zralý, nevím jak to vysvětlit. Ale třeba jsem mu říkala, že když vykoná potřebu do nočníku, tak mu dám kinder vajíčko a on se za chvilku podělal a myslel si, že má splněno a vajíčko dostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
31.8.18 23:08
@vejilka píše:
Asi tě nepotěším, ale u nás to bylo stejné. Na malou potřebu chodil včas ve 2,5 letech. V té době byl i přes noc naprosto bez plen. Stávalo se ale, že přes den se třeba jednou počůral. Proto jsem preventivně davala docela dlouho plenu na ven. Přes noc ale v pohodě :nevim: S kakáním to samé. Raději se po… do slipů. Zkoušeli jsme motivovat, nic. Až měsíc před 3. narozeninami šel úplně sám. A od té doby se drží. Již je to tři měsíce. Ale pravda, za tu dobu se stalo, že se dvakrát pokakal. Teď jde do školky, tak snad se to třeba zpátky nezhorší a už je snad zralý. On to podle mě ani nechápal, nebo spíš nebyl zralý, nevím jak to vysvětlit. Ale třeba jsem mu říkala, že když vykoná potřebu do nočníku, tak mu dám kinder vajíčko a on se za chvilku podělal a myslel si, že má splněno a vajíčko dostane :nevim:

Tak to je dobra zprava, ze to vlastne prijde samo. Muj syn ma 2 a 7 mesicu, pres den je bez plen, ale on dopredu ani nevi, ze kaka. Treba jdeme na wc, cura ve stoje a najednou prekvapene sdeli, ze i kaka a pokaka se v tom stoje. Tak premyslim, jestli je to problem, nebo jeste ne. Motivace na sladkosti take nezabrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6834
31.8.18 23:21
@Limi123 píše:
Tak to je dobra zprava, ze to vlastne prijde samo. Muj syn ma 2 a 7 mesicu, pres den je bez plen, ale on dopredu ani nevi, ze kaka. Treba jdeme na wc, cura ve stoje a najednou prekvapene sdeli, ze i kaka a pokaka se v tom stoje. Tak premyslim, jestli je to problem, nebo jeste ne. Motivace na sladkosti take nezabrala :nevim:

Já tě chápu, znám to… ale opravdu k tomu dozraje. Náš byl to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
31.8.18 23:25

@vejilka :palec: diky ;-) Uz se tesim, nebavi me venku resit pokadene trenky a kdyz dam plinu, tak do ni vesele i cura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí