Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můžete mi poradit, když malé čistím nosík, pěkně sebou škube a nechce si ho nechat vyčisti. Čistím ho jen klasickou ušní vatičkou. Nemáte někdo nějaký „recept“ na to, aby to pro ni nebylo tak nepříjemné?
Diano ahoj,
vatičkou? hmm. to jsem tedy nezkousela. jak je malá velká? to zní blbě kolik je holčičce?
nebyla by lepší ta ručn odsávačka, jestli má rýmu? nebo hodne lidi si chválí odsávačku na vysavač .
trochu nepříjemný je každý čistení, ale ty odsáačky mají alespon smysl. ![]()
tak to zkus. te vatičky bych se bále, že když se mi bude škubat tak tj itim jeste píchnu
har
pro male mimi jsou urceny specialni cistici tycinky do nosu a ousek.
Jinak ale pokud ma snopliky tak opravdu je lepsi odsavacka,mame na vysavac a mala uz se ji ani neboji protoze muze delat prstickem tytyty a pak udelat baci baci ![]()
Taky máme vysavačovou - sice malej řve a pere se, ale je to rychlý a účinný
. Když má hustý sopel, tak mu před odsáváním šplíchnu vincentku a jde to líp ![]()
Nedám dopustit na odsávačku na vysavač. Malej už se ho nebojí, sám si odsávačku vezme a přijde ke mě, že chce odsát rýmu. Na vysavač nejdřív dělal tytyty a teď mu dělá „malá“. Je to rychlá pomoc a dítě ví, že se mu uleví.
my máme odsavacku na baterie-naprosto uzasna, vynalez stoleti, fakt, tu rucni si nenechala udelat ani omylem, tohle se ji libi, ucinny, ale setrny ke sliznici..znacka cleanoz
Myslela jsem, že odsávačka se používá jen když je rýma. Rýmou jsme si zatím neprošly, jsou nám tři měsíce. Spíš jsem myslela jen klasický večerní čištění nosíku. Ale to se asi nelíbí každýmu mimču ..
Ještě musím napsat, že máte opravdu krásný děti, holky!! Super, že jste sem daly i ty fotečky, jsou fakt moc krásný ![]()
Dianno a proc ji teda ten nosanek cistis?Me mudra i sestricka rekly ze neni nutne nosanek cistit pokud mala nema rymu,zbytecne ji drazdis nosanek i sliznici a pak muze z nosanku i krvacet.
Ja mela za to ze ma rymu,proto cistis
Dianno,
já používám taky jen vatičku, ale kápnu na ni Physiomer a jde to mnohem líp
. Physiomer baby používám i když má malá rýmu, dá se do nosíku i nakapat, takže je to lepší a je to jen mořská voda. Můžu ji doporučit. Ale na rýmu používej určitě odsávačku a ten Physiomer můžeš k tomu, ideální spojení
.
Taminko, potřebujeme nosík čistit jen od soptíků, ale taky jsem si říkala, že by to chtělo i něčím zvlhčovat sliznici, aby to nebylo jen tak „na sucho“. Zkusíme tu Vincentku nebo Physiomer ..
ahojda, mám ted odsávačku na vysavač, ale už je popraskaná. V noci to nejde pouštět kvůli rámusu a když jedu někam kde není vysyvač tak mi je taky k ničemu. Zvažuju tu na baterie, ale bojím se aby fungovala a nevyhodila jsem tolik peněz. Malé je 1,5.
dík za radu
Dianno, té vysavačové odsávačky se vůbec neboj. Kubík si přinesl pěknou rýmu z porodnice a hned ve 2.týdnu jsem s ní odsávala. Před každým odsátím jsem nakapala Libenar(dodržuj návod), a krásně to šlo ven
Teď má taky rýmu - no, je to spíš vyschlý ucpaný nosánek v noci - a to v ložnici máme stále stejnou teplotu i vlhkost, tak to nechápu, proč to má jen v noci, přes den OK. A to mu nosánek vytírám speciální vatičkou namočenou ve Vincentce - ta se kapat nemá.
Ale pokud nemá potíže, tak tu sliznici opravdu nedráždi žádným vysáváním ani vytíráním.