Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, kdy mám miminko přihlásit k dr? Již tam teda chodím s prvním dítkem, tak by neměl být problém, aby ho vzal, ale i tak si říkám, že je vhodné ho dostatečně do předu přihlásit. 1-2 měsíce dopředu nebo klidně i dřív? Děkuji
@jary1 píše:
Ahoj, kdy mám miminko přihlásit k dr? Již tam teda chodím s prvním dítkem, tak by neměl být problém, aby ho vzal, ale i tak si říkám, že je vhodné ho dostatečně do předu přihlásit. 1-2 měsíce dopředu nebo klidně i dřív? Děkuji
No v podstate musis mit pediatra potvrzeneho az do porodnice
v Praze s prvnim ditetem to bylo horsi, ja se registrovala uz 5 mesicu dopredu a vzal nas az 3. lekar s tim, ze kdyz volam takhle poctive brzo, ze nas tam teda vmacknou…,ale jestli vis, ze vas vezme, tak mu proste zavolej, ze budes mit druhy a jestli ho taky vezme a do prukazky pak napis jen jmeno a adresu
@Melodie91 tak vím, že nové pacienty většinou nepřijímá, ale sourozence vzal vždy. Jen nevím, jestli mám zavolat až 1-2 měsíce před porodem nebo třeba už můžu teď. Jsem cca v půlce těhu a říkám si, že bych měla další věc z krku, na kterou musím myslet. Jen nevím, jestli fakt není brzo.
@jary1 já řešila u prvni pediatra až v porodnici
, s dalsimi detmi jsem to hlasila podle příležitosti, pokaždé když jsem tam sla se starším a bylo to na mě vidět…jednou asi měsíc dopředu a podruhé už asi v pátém měsíci…
Já jsem druhý hlásila brzo. Mají omezeny kapacity na novorozence, sourozence berou samozřejmě. Sestřička byla ráda, že volám dřív jak chvíli před porodem. U nás je hodně nával.
Já v těhotenství resp.pred porodem řekla dětské. Ona, že ok. Nic víc. Žádný papír ani potvrzení. Pak jsem to nahlásila jen v porodnici.
Tak jsem tam zavolala a miminko přihlásila. Akorát se mě zeptala, jak se bude miminko jmenovat. Tak to mě trochu zaskočila, protože jméno jsme ještě nevybírali ( to bude ještě boj). Ale prý si vystačí jen s příjmením.