Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Chtěla jsem koupit dceři k 3 narozeninám dětský notebook ale nemůžu ho nikde sehnat, koukala jsem i na internet ale je to na prd. Buďto je ten notebook úplně k ničemu, nebo doprava trvá 3 měsíce protože to posílají bůhví odkud a podle toho vypadá i cena dopravy, nebo nemluví český, nebo je dvojjazyčný a já zase nechci aby se učila anglicky nebo dokonce čínsky. Když už jsem našla notebook který by se nám zamlouval tak tam zase píšou že výrobek už se neprodává, např. notebook hello kitty. Dcera by si ho přála, už teď předstírá jakože má počítač a jentak kliká prstíkama po stole. Chci aby jí to něco naučilo. Nejvíce by se mi se mi zamlouval tento https://www.fruugo.cz/…639-72704199?… ale nechápu cenu a způsob dopravy, nejde mi to prostě objednat. Prosím o nějaké doporučení, kde a jaký notebook jste kupovali pro své děti vy. Předem děkuju.
Vy se jako bojíte toho, že by se vaše dcera mohla naučit anglicky nebo čínsky? U vás doma je vzdělání sprosté slovo? ![]()
@Žižkovská žena píše:
Vy se jako bojíte toho, že by se vaše dcera mohla naučit anglicky nebo čínsky? U vás doma je vzdělání sprosté slovo?
Tak ve těch letech by se hlavně měla učit český. To ji notebook nenaučí.
A jestli si myslíš, že zíráni do pc je vzdělání… ![]()
@Kaktusanda píše:
Ahoj holky. Chtěla jsem koupit dceři k 3 narozeninám dětský notebook ale nemůžu ho nikde sehnat, koukala jsem i na internet ale je to na prd. Buďto je ten notebook úplně k ničemu, nebo doprava trvá 3 měsíce protože to posílají bůhví odkud a podle toho vypadá i cena dopravy, nebo nemluví český, nebo je dvojjazyčný a já zase nechci aby se učila anglicky nebo dokonce čínsky. Když už jsem našla notebook který by se nám zamlouval tak tam zase píšou že výrobek už se neprodává, např. notebook hello kitty. Dcera by si ho přála, už teď předstírá jakože má počítač a jentak kliká prstíkama po stole. Chci aby jí to něco naučilo. Nejvíce by se mi se mi zamlouval tento https://www.fruugo.cz/…639-72704199?… ale nechápu cenu a způsob dopravy, nejde mi to prostě objednat. Prosím o nějaké doporučení, kde a jaký notebook jste kupovali pro své děti vy. Předem děkuju.
Tak si vyberte ![]()
@Alriga píše:
A jestli si myslíš, že zíráni do pc je vzdělání…
myslí hračku, ne klasický noťas
Ve třech letech už mé děti zkoušely „pracovat“ na tabletu. Vždycky jsem jim stáhla nějakou edukativní dětskou (českou) hru typu pexeso, omalovánky, bludiště atd. a s tím si vystačily hodně dlouho. A narozdíl od téhle atrapy to využijete dlouhodobě a třeba i pro tebe ![]()
@DanielaD píše:
myslí hračku, ne klasický noťas
Já jsem odpovídala „žižkovskéžene“
@Alriga píše:
Já jsem odpovídala „žižkovskéžene“
omlouvám se, někdy se v těch odpovědích nevyznám, kdo komu
@unuděná píše:
Ve třech letech už mé děti zkoušely „pracovat“ na tabletu. Vždycky jsem jim stáhla nějakou edukativní dětskou (českou) hru typu pexeso, omalovánky, bludiště atd. a s tím si vystačily hodně dlouho. A narozdíl od téhle atrapy to využijete dlouhodobě a třeba i pro tebe
Ja vím ale když ona chce vyloženě ty tlačítka, chce,,pracovat'' jako tatínek.
@Žižkovská žena píše:
Vy se jako bojíte toho, že by se vaše dcera mohla naučit anglicky nebo čínsky? U vás doma je vzdělání sprosté slovo?
Možná proto že ve 3 letech by měla mluvit hlavně česky a ne si motat hlavu angličtinou.
@Alriga píše:
A jestli si myslíš, že zíráni do pc je vzdělání…
Myslím DĚTSKÝ notebook s písničkami s abecedou a podobně.
@Cenarius píše:
Tak si vyberte
Naučilo např. abecedu, počítat (do 5 už umí, pak už to plete) a podobně ne cizí jazyk.
@Kaktusanda píše:
Myslím DĚTSKÝ notebook s písničkami s abecedou a podobně.
Hele, tak to my jsme měli úplně obyčejnej Carousel z Tesca, děti to teda bavilo tak zhruba do těch 3 let, ale je možné, že by jí to uspokojilo ![]()
https://nakup.itesco.cz/…005100012706
Umí to zvuky zvířát, nějaká písmenka, čísla, tvary a písničky.