Dětský notebook, kde sehnat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2558
14.6.21 15:03
@Alriga píše:
Znát názvy barev a „umět anglicky“ je velký rozdíl…

Učit se anglicky ve třech letech a v pozdějším věku je taky velký rozdíl ;) dcera na angličtinu chodí od školky a vzhledem k jejímu věku anglicky umí, samozřejmě, že s maturantem se to srovnat nedá ale v poměru znalosti-věk ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.21 15:05

@Alriga Tak od tříletého bych asi nevyžadovala časování sloves, ale určitě bych se nezlobila, kdyby ve školce uměl názvy barev a zvířátek… Určitě bych ho nehubovala za to, že se má soustředit na češtinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
14.6.21 15:05

@Žižkovská žena @Alriga nechci vás nějak omezovat ale myslím že jste mimo téma této diskuze, já chtěla jen poradit s dětským notebookem, ne řešit kdo se jak naučil nebo nenaučil anglicky. Prosím pište si do zpráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
14.6.21 15:06
@Žižkovská žena píše:
@Alriga No tak my jsme do toho chodili do školy, kde jsme brali gramatiku a museli tam aktivně mluvit, neříkám, že to bylo k ničemu. Ale rozumět mluvené angličtině a znát většinu frází, to jsme se naučili z těch her, protože jsme měli obrovskou motivaci pochopit, o co tam jde. Z našich oblíbených písniček v angličtině taky.Spousta lidí z mého okolí co mluví dobře anglicky to má taky tak. Prostě hry nejsou jen ztráta času:)

PC hry toho moc nenamluví, texty anglických písniček jsou do češtiny nepřeložitelné, ale nemám důvod ti nevěřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
14.6.21 15:07

@Kaktusanda

posílala jsem odkaz na Mall tam mají Clementoni Dětský počítač Hello Kitty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.21 15:07

@Kaktusanda Jasně, asi už není co dodat, jen mě zaujalo, jak je pro někoho nenásilné učení cizích jazyků jak červený hadr, takhle ten západ nikdy nedoženeme! :D Hodně zdaru s dětským notebookem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.21 15:09

@DanielaD Když myslíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
14.6.21 15:12
@DanielaD píše:
@Kaktusandaposílala jsem odkaz na Mall tam mají Clementoni Dětský počítač Hello Kitty

Nic mi nepřišlo, mohla by jste prosím znova? Ikdyž na mall jsem koukala a tam u něj píšou že produkt už není prodejny :roll: ale třeba jste našla něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlobivá_matka
15.6.21 03:25
@Žižkovská žena píše:
@Alriga No třeba úroveň C1 jsme měli tak od 18 let, řekla bych. Nechci se chlubit, myslím tím jen to, že filmy a PC hry jsou pro někoho nejlepší způsob, jak se naučit jazyk, aniž by člověk musel žít v zahraničí.

Nechci tě podceňovat, ale C1 jsem dosáhla po roce na škole v USA a u státnice jsem se i tak v gramatice zapotila.

• Citovat
  • Upravit
15.6.21 05:51

@zlobivá_matka Já beru C1 jako splněný certifikát CAE nad 90%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlobivá_matka
15.6.21 06:07

@Žižkovská žena to je skvělý výsledek. Ale nevěřím, že by k němu stačilo pařit hry…určitě jste se s bratrem museli učit i gramatiku, to se fakt pasivně odposlouchat nedá.
Pamatuju si, že u státnice po mně chtěli z voleje vyjmenovat 20 stavebních materiálů :lol:
Zakladatelko, omlouvám se za plevelení diskuze. Naše dítě naštěstí notebook zatím nevyžaduje, kouká na písničky, kde amimovaná kráva zpívá španělsky a je ji to jedno

• Citovat
  • Upravit
15.6.21 06:36

@zlobivá_matka Já jsem přece psala, že jsme k tomu normálně chodili do školy. Ale upřímně řečeno mě překvapuje ta míra nedůvěry k tomu, co tady říkám. Ten rok v USA musel vystřelit úroveň vaší angličtiny do vesmíru, takovou zkušenost bych si přála i sama, ale prostě určitě je možné naučit se velmi dobře anglicky i tady. I mezi mými přáteli je několik lidí, kteří to umí opravdu hodně dobře, plynněji než já, taky nikde nebyli.

Prostě nás to bavilo, slovíčka nám šla do hlavy sama. Někdo tady psal, že v PC hrách se moc nemluví - ta paní asi nehrála online World of Warcraft v reálném čase s reálnými hráči. Samozřejmě, že na takové slovní zásobě státnice z AJ nepostavíte, ale naučí to člověka mluvit. Když jsem na VŠ měla business angličtinu, taky jsem se musela učit, jak se řekne „účetní závěrka.“ I dneska se cítím lépe v hovorové angličtině, než té profesionální, kterou se mluví na BBC.
Ale na střední to stačilo, aniž bychom se jakkoliv připravovali (až na reálie). Maturitu z AJ jsme udělali víceméně bez přípravy. Neříkám, že všechna děcka, co hrají hry, mluví skvěle anglicky. Ale je to dobré pro jejich základ, a když na to mají trochu talent, tak to jde samo. Někdo se takhle „sám“ naučí v dětství programovat a pak po škole může dostat práci za 40 tisíc. Není to až tak neobvyklé.

Ale tady na emiminu je to trochu jako „to neznám, takže paní si musí vymýšlet.“ Já si tady přece nepotřebuju anonymně honit triko před lidmi, které neznám :D Jen mě zaráží, když lidi aktivně brání svým dětem ve vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
15.6.21 06:42
@Žižkovská žena píše:
@zlobivá_matka Já jsem přece psala, že jsme k tomu normálně chodili do školy. Ale upřímně řečeno mě překvapuje ta míra nedůvěry k tomu, co tady říkám. Ten rok v USA musel vystřelit úroveň vaší angličtiny do vesmíru, takovou zkušenost bych si přála i sama, ale prostě určitě je možné naučit se velmi dobře anglicky i tady. I mezi mými přáteli je několik lidí, kteří to umí opravdu hodně dobře, plynněji než já, taky nikde nebyli.

Prostě nás to bavilo, slovíčka nám šla do hlavy sama. Někdo tady psal, že v PC hrách se moc nemluví - ta paní asi nehrála online World of Warcraft v reálném čase s reálnými hráči. Samozřejmě, že na takové slovní zásobě státnice z AJ nepostavíte, ale naučí to člověka mluvit. Když jsem na VŠ měla business angličtinu, taky jsem se musela učit, jak se řekne „účetní závěrka.“ I dneska se cítím lépe v hovorové angličtině, než té profesionální, kterou se mluví na BBC.
Ale na střední to stačilo, aniž bychom se jakkoliv připravovali (až na reálie). Maturitu z AJ jsme udělali víceméně bez přípravy. Neříkám, že všechna děcka, co hrají hry, mluví skvěle anglicky. Ale je to dobré pro jejich základ, a když na to mají trochu talent, tak to jde samo. Někdo se takhle „sám“ naučí v dětství programovat a pak po škole může dostat práci za 40 tisíc. Není to až tak neobvyklé.

Ale tady na emiminu je to trochu jako „to neznám, takže paní si musí vymýšlet.“ Já si tady přece nepotřebuju anonymně honit triko před lidmi, které neznám :D Jen mě zaráží, když lidi aktivně brání svým dětem ve vzdělání.

Omlouvám se za OT, ale musím reagovat. To, že někdo neví, jak se řekne" účetní uzávěrka", ještě neznamená, že neumí anglicky a vice versa. Alfou a omegou dobré aj je větná stavba. Vaše /tvoje úvahy o zdokonalování se v jazyce jsou natolik nesoudné, že skutečně vzbuzují pochyby o tvé schopnosti vyjadřovat se v angličtině.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.6.21 06:44
@Alriga píše:
Omlouvám se za OT, ale musím reagovat. To, že někdo neví, jak se řekne" účetní uzávěrka", ještě neznamená, že neumí anglicky a vice versa. Alfou a omegou dobré aj je větná stavba. Vaše /tvoje úvahy o zdokonalování se v jazyce jsou natolik nesoudné, že skutečně vzbuzují pochyby o tvé schopnosti vyjadřovat se v angličtině.

Jenže mluvit anglicky se v běžné české škole nenaučíš. V té se naučíš gramatiku, respektive chytáky. V těch hrách se naučíš komunikovat s jinými lidmi.

• Citovat
  • Upravit
15.6.21 07:01

@Alriga Možná jsme si nerozuměly. Přestože jsem na VŠ uměla dobře anglicky, pořád jsem se musela učit slovíčka z tématických okruhů. Tím jsem reagovala na @zlobivá_matka a její zkušenost o tom, že ke státnicím musela umět 20 druhů materiálu v AJ. To je prostě kumšt, na to vás pochopitelně žádná PC hra ani bezpočet shlédnutých filmů nepřipraví.

Ale když ovládáte dobře gramatiku a mluvíte plynně a správně (to jste asi myslela tou větnou stavbou, ne?), tak pak se toho moc nového kromě slovíček nemáte co naučit. Moc nerozumím tomu, co přesně považujete za nesoudné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí