Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu.
Máme velký byt(obyvak spojeny s kuchyni a zvlášť ložnice. V ložnici spím ja a malá (18 m) tam spi se mnou v postýlce..přítel spi na gauči protoze vstava na 5 do práce a nevyspali bychom se…Přemýšlím jak udelat malé pokojíček, jestli odstěhovat postel a dat ji vše do ložnice a sebe přestěhovat do obýváku k příteli nebo nevím.. Mam problem usnout ve velkém prostoru a nevim jak to vymyslet.. můžu poprosit o napady?????
Dite pokojicek jeste dlouho nepotrebuje, pokud nepotrebujete resit spani, tak bych to nechala, jak to mate.
@Anita000 Dceři je 16 měsíců a má svůj pokojíček, chodí si tam hrát a podle mého je dobré aby mělo svůj prostor na hraní. Zase záleží jak to máte se spaním aby potom neplakala že tam bude sama. Ale jinak bych jí udělala pokojíček z ložnice kde teďka s ní spíš
My máme velké 3+1,pokojík mají děti na hraní a je tam postel, když přijede návštěva. Děti spí se mnou v ložnici, manžel v obýváku. Plánujeme jim nechat jejich pokojík jako hernu a ložnici na spaní. My budeme spát v obýváku. Až budou větší, bude z toho mít každý svůj pokojík. Přijde mi zbytečné nechávat si ložnici jen tak na spaní.
@Hoa Mai píše:
Pockej, tak mate velky byt nebo 2+kk?
Můžou mít 2+kk, které má třeba sto metrů. ![]()
Ne vážně, to existuje. Třeba kamarádka, co bydlí na Letné to tak měla, když jsem byla dítě. Občí chodba (hala), pak dva obří pokoje, tedy jedna kuchyň a jeden pokoj. A jen dvě okna.
@Bábrdl píše:
Můžou mít 2+kk, které má třeba sto metrů.Ne vážně, to existuje. Třeba kamarádka, co bydlí na Letné to tak měla, když jsem byla dítě. Občí chodba (hala), pak dva obří pokoje, tedy jedna kuchyň a jeden pokoj. A jen dvě okna.
Jen dvě okna?
Chudina, sice luxus na mytí oken, ale já bych chytala depky bez denní nálože světla z venku ![]()
Mam chodbu dlouhou kde u ni je satna, koupelna ložnice a chodba vede do velkeho prostoru kde je obyvak a kuchyn a jeji hraci koutek dohromady.
Bydlime 2 rodiny v jednom dome.. takze stěhovat se nikam nechci…chci to nejak vyresit tady..napadlo me nejak rozdelit obyvak..nebo nema nekdo zkusenost udelat jakoby " pudicku" a spat nahore?😀 🤷🏼♀️mame vysoke stropy…ale v lete je tu i tak teplo
@shadowbabe píše:
Jen dvě okna?Chudina, sice luxus na mytí oken, ale já bych chytala depky bez denní nálože světla z venku
To byly velký okna. Ale i ty pokoje byly velký. ![]()
Něco jako tohle…
Tvarem teda jiné, ne tak luxusní, ale rozměrově podobné.
https://www. sreality. cz/detail/prodej/byt/2+kk/praha-josefov-parizska/1720045148#img=5&fullscreen=false
Příspěvek upraven 03.04.20 v 16:04
Máme malý byt, manžel vstává taky brzo do práce a nikdy nespal jinde než snama v ložnici, nejdříve malá v postýlce, potom malé udělal palandu a do postýlky šel syn jak se narodil, vždycky jsme spali všichni pohromadě…teď stavíme dům no to jsem zvědava jak to deckam vysvětlím že mají každý svůj pokoj a kdo ví jestli to neponesu hůř já jak oni ![]()
@Ennny myslim si ze kazdy to ma jinak..my se spolecne nevyspime🤷🏼♀️