Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
140 naprosto v pohodě, větší bych nebrala. Já ji měla a byla super. Spali jsme na ní ve dvou často.
Jestli je pokoj velký, tak bych šla do 160.
Jinak bych koupila normálně tu rozkládací postel z IKEA. Ta je taky super.
@Anonymní píše: Více
tak mluvím o jednou dvou nocích nooo.. já bych koupila dítku postel 140, nekupovala bych větší. Mi se to hlavně ani v těch pokojích pak moc nelibí velké letiště
Ja by som nedaval zbytocne siroku postel, ktora bude 360 dni do roka zavadzat a 5 dni sa vyuzije.
Ak to priestorove pomery umoznuju tak druha vysuvacia postel zo spodu „hlavnej“ postele je podla mojej skusenosti najlepsie riesenie. Existuju varianty kde ta vysuvacia je ‚nudzova‘ (kvalitou a pohodlim) a rovnako existuju varianty kde po vysunuti mas iba jemnu priehlbinku v mieste spoja a inak nepoznas ktora cast je ktora.
Pětiletá teď bude mít novou 120cm, potom ji to vyměníme za klasické dvoulůžko, pokoj má veliký a ségra druhý stejný…návštěvě bych asi dala samostatnou matrací na zem
@IcePlanet7 píše: Více
No ale to neřeší třeba teď to uspaváni. 140 ke minimum. U te Ikeacké co tu někdo doporučoval neni mattace vcelku, takže uprostřed pak jeden nespí pohodlně. 140 jsme rozhodnutí jako minimum, jen jsem řešila, zda není lepší rovnou 160.
@Karkulka38 píše: Více
A to dvoulůžko jako 180 šířka? To mi zase přijde moc
Pro dítě skvělý, na přespání - pokud máte doma matraci navíc, tak asi zbytečné kupovat větší postel kvůli pár přespávačkám.
Ale pokud nemáte matrace navíc ale prostorově ta 160 cm ok, tak klidně kupte větší. Těch 20 cm už se ztratí ![]()
@KKK85 píše: Více
Ve filmech z USA maji většinou teenageři velkou postel a vypadá to dobře. ![]()
@Anonymní píše: Více
Teď mám ve stejném zrcadlovém pokoji 180 s mladší dcerou a místa je tam furt dost, má tam vestavbu, skříň, houpačku, křeslo, bazének s míčky…uvidíme, jak to pak budou chtít, jestli dohromady nebo hned oddělit…oni mají i velký hrací kout v obýváku, ten má 50m, tak se tam vejdou v pohodě, i psací stoly mají v obýváku 🫣
Syn ma 140 postel cca od deviti let. Je to pro nej pohodlne, muze se rozvalit. Kdyz si povidame, muzem se tam usalasit v objetí spolecne.
Ale predstava, ze na te posteli bude spát s kámošem, je ponekud úsměvná
občas jsou u nas prespavacky, ale kluci vzdy spali jeden na posteli a druhy na koberci, na nafukovaci matraci, nebo si udelali bunkr na podlaze. Ze by si lehli do jedne postele je nikdy nenapadlo, a to ani kdyz se tam jeste vešli…
Ahoj, znám to moc dobře, taky jsme tohle řešili, když jsme zařizovali pokoj. 140 cm už je celkem fajn prostor pro jedno dítě s pohodlím, ale když si tam občas lehne kamarád, může to být trochu natěsno. A jak píšeš, nejsou to manželé, aby se tulili v objetí 😄 My jsme to nakonec vyřešili úplně jinak, pořídili jsme patrovku a bylo po dilematech. Pořizovali jsem na u Nábytku Harmonia. Mají tam fakt velkej výběr. My máme ten moder Thor. Je dostatečně široká, takže máš prostor jak na pohodlný spaní, tak i když se u vás někdo zdrží přes noc. A nahoře může později spát další dítě nebo klidně host. Navíc vypadá fakt dobře, žádná klasická palanda.