Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, dekuji. Take jsem z toho dnes nemela dobry pocit, budu dal nabizet, ale nenutit. Dnes dal ovoce a jogurt, masozeleniny par lzicek. Kasi neji vubec, bohuzel ani BLW toho moc nesni.
@KáčaaBarča píše:
Ahoj…
Zrovna řeším stejnou situaci.
Malá má deset měsíců pryč a kromě kojení sní pouze banán a dětské křupky. Podle doktorky mám být ráda, že sní alespoň banán. Stále něco nabízím, ale malá prostě nechce. Tak to neřeším a pořád kojím…
Jestli do ni chces dostat i jine ovoce, tak mne se osvedcilo mixovat ho s bananem do plnitelne kapsicky. Davam treba jablko, hruska, pomeramc, kiwi (na alergeny az tak nedam) + banan, rozmixujunaliju do kapsicky, ze zbytku udelam sobe a starsimu smoothie.
Z te kapsicky s tim bananem mi to vycucne jedna basen.
@Limi123 To by me zajimalo, jak na to pan doktor prisel. Obe dcery byly nejedlice, snedly jeste mene nez tvoje ditko a byly hlavne kojene. Rozjedly se az v roce. Ted maji 6,5 a 3,5 let a jsou sikovne, zadne zazivaci obtize a ji pekne. Muj nejmladsi ma 8 mes. a taky je mlekofil.
Jogurtu sni 5 lzicek, masozeleniny 3 lzicky, rad zmoula jablicka, okurky (jeste nema zuby), krupky. Prospiva krasne, v 7M mel pres 9 kg. A kojim na pozadani a zakojujeme kazde jidlo. Verim svym detem, ze nejlip vi, co potrebuji. Jestli ti maly prospiva, ver jemu. Zkousejte papani, to jo, ale ne na silu a za kazdou cenu a pokud ti to nevadi, koj na pozadani ![]()
Moji synove byli stejni, rozjedli se v 13, resp. 11 mesicich. Kdyz jsem si u prvniho u doktorky stezovala, ze je v 10 mesicich plne kojeny, jen mavla rukou. Ze to je typicky chlap, proc by menil neco, co funguje ![]()
Normalne pribirali, tak jsem je proste kojila, jak chteli. Resila to jedine tchyne, ze to neni normalni… Ted je jim 5 a 7, zadne nadmerne boleni briska nezname.
Dekuji za uklidneni… Dnes to byl narocny den, obvykle smisek byl cely podrazdeny…
Řídila jsem se dle kojení.net a v 9 měs jsem dokojovala ke každému jídlu-bylo ovoce 150g a 150g masozelenina denně,zbytek kojení,v 10 měs jsem přidala kaši. Dvě kojení za den v 9 mes je moc málo. Mléčná dávka v tomhle věku má být asi 750ml,a to ze dvou kojení nemá šanci dostat. Kojit cca 4krat denně v tomhle věku je ideál. Bohužel,častokrát je to častější ,ze - v noci. ![]()
@Lopenana píše: Řídila jsem se dle kojení.net a v 9 měs jsem dokojovala ke každému jídlu-bylo ovoce 150g a 150g masozelenina denně,zbytek kojení,v 10 měs jsem přidala kaši. Dvě kojení za den v 9 mes je moc málo. Mléčná dávka v tomhle věku má být asi 750ml,a to ze dvou kojení nemá šanci dostat. Kojit cca 4krat denně v tomhle věku je ideál. Bohužel,častokrát je to častější ,ze - v noci.
Ano, myslim, ze v noci vypije tak litr
, i plina je uplne plna. Mozna proto pak pres den moc nechce jist (podle me celkove v noci sni/vypije vic, nez ve dne).
Jinak jsme to doma probirali a zkusili jsme koupit sklenicku Hipp a svete div se, zvladnul ji vcera celou. Takze me asi ceka sklenicka Hipp za 50 Kc kazdy den ![]()
@Limi123 Skleničky jsou u nás taky populárnější než domácí strava.
p