Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bohužel, oba kluci byli velicí. Stravou to určitě nebylo. U nás předpokládám hrály roli geny - kluci měli totiž stejnou porodní váhu jako jejich otec. Vědět to, tak bych si ho nevzala
![]()
asi zalezi i na pohlavi. kluci +-4kg (oba pred terminem), treti holcicka 10 dni po terminu 3,4kg…
@Hrosicek ano, ale v obou případech to nedopadlo dobre (naštěstí spíše pro mne, kluci jsou zdá se bez následku) a kvůli druhému porodu uz nemohu mít dalsi děti. Není vždy výhra rodit vaginálně. Určitě bych v případě velkého plodu v tvém případě volila cs
@Tichošlápek Děkuju za zkušenost! Já vím, že to není výhra. U prvního váhu neodhadli moc dobře (říkali 4,3 kg), takže jsme zkoušeli přirozeně a naštěstí malý nedorotoval, tak udělali císaře. Nedokážu si představit, že bych ho opravdu začala tlačit ven, taky by to nedopadlo dobře. Pokud bude teď odhad nad 4 kg, tak to asi radši zkoušet nebudu. Ale proto se ptám, jestli je šance, že by bylo druhé pod 4 kg. Doktorka mi řekla, že pokud mělo první pět kilo, tak druhé asi těžko bude mít tři ![]()
U me se zas zvysuje, prvni 3,740 druhe 4,260. Porodila jsem je, ale byl to boj.
Prvý 4090, druhá 3280
takže áno, môže byť druhé menšie. Strašili ma, že bude mať poriadne cez 4kg a vyliezol taký drobček.
Sestra mela kluky 4.20 a 4.30 oba rodila prirozene a v pohode, ja holky 3,95 obe cisarem kvuli KP. Myslim, ze kdyz mel prvni 5kg nebude mit druhe mene jak 4kg, coz se porodut da zalezi spis na velikosti hlavicky nez celkove, ale pokud jste drobna meli by to lekari resit samo
@lisma Ty jsi mě potěšila! A obě byla v termínu? A hlídala jsi se v jídle?
Ja měla první 2,90 a druhé 4 kg…byl to rozdíl,ale dalo se,neměla jsem ani steh.Svagrova měla první 4 kila a druhé necelé 3…takže možné je vše.PA se smala,že když jsem zvládla 4 kg,že bych zvládla i 5 kg,jestli zkusím do třetice kluka,ale neriskuju ![]()
Já jsem sice neměla první dítě až tak velké (4,21kg), ale druhé mělo o víc jak půl kila méně. Oba se narodili po termínu.
Kdy jsi měla první dítě? Před pár lety změnili limity pro těhotenskou cukrovku. Hodnoty, které by dřív prošly dnes už neprojdou. V jídle bych se každopádně hlídala už kvůli sobě
.