Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@LaraA píše:
asi zalezi i na pohlavi. kluci +-4kg (oba pred terminem), treti holcicka 10 dni po terminu 3,4kg…
u nas nezalezelo.. nejstarsi kluk 4 kg, prostredni holka 4,25 kg, nejmladsi 4,20..
mam dve drobne svagrove, ktere porodily čtyřikiláky líp než já- navíc nejhorsi je prvni porod.. ale chapu tve obavy.. dle me s tim strava nema co delat (pokud nemas teh. cukrovku). Drzim palce!
Příbuzná měla první 4,6 a druhé 5,25 kg. Rodila obě děti přirozeně a v pohodě. Ale je konstituce dost bytelné.
Prvni mel 3290 a druhy 4100, oba narozeni ve 42. tydnu, bez cukrovky, proste to tak bylo a vetsi dite se narodilo snadneji ![]()
Napíšu, jak se situace vyvinula, třeba to někomu v budoucnu pomůže. Jak už jsem psala, moje první dítě mělo před dvěma lety lehce přes pět kilo a druhé dítě je nakonec úplný opak, míň než 2.5 kila. Lékaři nechápali a nedokázali mi to vysvětlit, k malé velikosti nebyl z medicínského hlediska žádný důvod. Takže možná udělala své psychika? Těžko říct, každopádně je možné mít dva opačné extrémy ![]()