Devítiměsíční téměř plně kojený

14313
28.11.18 13:54

@Limi123 Syn byl kojen zhruba ,12m do 9m nechtěl nic jiného…neřešila jsem to…a vše bylo v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
28.11.18 13:56

Začala jsem zavádět prikrm v 6,5 měsících a v 9 měsících teprve byli kluci na plné davce k obědu a občas jedné svačine. Zbytek kojení. Takže bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
28.11.18 13:57

@Limi123 zkušenost nemám, ale asi na tom budeme podobně, 6 mesicni pozře jen přesnídávku, kasi i masozeleninu dokonale bojkotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1355
28.11.18 13:58

@Limi123 sestry dcera (před pár dny rok) také téměř nic nejí a když už tak jen pár lžiček, je převážně kojena. Není žádný cvalda, v roce má 9,5 kg, zdravá chodící holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
28.11.18 14:00

Zeptala bych se doktora, zdali by vás mohl odkázat na nějaké vědecké studie, které potvrzují jeho tvrzení. Kojit na 9M jen 2× u někoho může fungovat. Na vašem mistě bych ale kojila dál podle potřeby dítěte s tím, že nejdříve jidlo, pak kojení. Studovala jsem 5 let VŠ Výživa člověka opravdu bych se nebála kojit dál vicekrat než 2× denně. Tech benefitů kojeni je opravdu mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
28.11.18 14:13

Moje začala jíst až kolem 9m, jinak jsem kojila a žádné problémy nemá, jí normálně, dokonce bych řekla nadprůměrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.11.18 14:27

@Limi123 no, já si to zažila s nejmladším. Příkrmy jsem normálně začala nabízet od 6ti měsíců, nijak jsem to nehrotila, když byl čas a když byla chuť, no dost ledabyle, když člověk vidí, že to dítě absolutně nebere a kojení je tak pohodlné, dítě spokojené, krásně prospívající… Zkoušela jsem kašovitou klasiku (jedno, i rovnou vícesložkovou, na kterou se někteří sourozenci chytli), i „novinku“ BLW, u které jsem pak i zůstala, protože mě nebavilo něco spešl připravovat, když nejevil absolutní zájem. Dr tlačil na zavedení příkrmů a lepku do 8mi měsíců, někdy v té době jsem o stavu výživy začala už mlžit, aby byl klid. Nehodlám do dítěte cpát jídlo násilím. Ve 14ti měsících začal jevit o jídlo syn zájem, začal zkoumat, co jíme a dostával vhodné kousky přímo od nás, ochutnával a ochutnával od každého, když viděl, že mele pusou, hned byl u něj a pomalu se rozjídal. Nemá s jídlem absolutně žádný problém, naopak. Je to ten nejlepší a nejvděčnější jedlík jakého jsem kdy měla. A nemá ani žádné jiné problémy. Nechala bych to na dítěti, pokud má tu možnost a nevyužívá ji tak, jak si to představují tvůrci a předkladatelé nějakých obecných doporučení o výživě, tak má důvod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
28.11.18 14:31

Já být tebou tak to vůbec neřeším - je to 40 let, kdy se doktoři divili, že někdo kojí déle něž šest týdnů…

Já jednu z dcer kojila plně (dávali jsme ochutnávat jídlo - neměla zájem) do 9. měsíce a první příkrm, který skutečně pravidelně jedla, byl v 15-ti měsících. Nikdy nebyl žádný problém, je ze všech dětí nejvíc zdravá, teď je jí 13 let. Jen byla nevýhoda, že později se opravdu často kojila - odstavila jsem jí ve skoro 2 letech, protože jsem nezvládala kojit i 16× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
28.11.18 14:35

Syn mi začal obědy jíst až kolem 10.měsíce. Do té doby tak tři lžičky… Neřešila bych to, nabízela bych mu aspoň ty tři lžicky, když nesní víc a dokojila…
Do bílého jogurtu jsem mu přidávala ovocnou přesnídávku, aby to pozřel, jinak nechtěl…
Dcera byla úpně jiná, snědla vše a ve velkém množství…- každé dítě to má holt jinak…
Snažila bych se teda aby snědl třeba ty tři lžičky a dokojila, ono to časem přijde, rozhodně bych ho netrápila, aby brečel a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
28.11.18 14:39

A to ovoce bych taky viděla teď jako důležité kvůli vitamínům, ale to jí, tak bych byla v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.11.18 14:45

To se mi nezdá. Mala se rozjela snad až ve školce, víc než rok se vlastně jen kojila a pak jedla pár jídel. Ovoce a zeleninu skoro nikdy. Je jí sedm, žádné problémy nemá, hlavní chody ji porce jak chlap. S ovocem a zeleninou pořád bojujeme. A je zdravá a bez alergií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10944
28.11.18 14:49

Syn byl vzdy nejedlik a v tomhle veku jsem ho kojila jeste hodně. Nabizela jsem, nekdy snědl par lzicek, nekdy ani neotevrel pusu. Kojit jen rano a vecer, tak se zblazni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
28.11.18 14:54

Ja byla vcera na 4 mesicni prohlidce, plne kojim a dostala jsem prednasku jak mam zacit 4 druhy zeleniny, maso pak ovoce a do 6 mesicu lepek. Tak jsem ji to odkyvala a budu dal kojit. Neni to moje prvni dite a dam hodne na zdravy rozum :-)

• Citovat
  • Upravit
28.11.18 15:08

Ahoj…
Zrovna řeším stejnou situaci.
Malá má deset měsíců pryč a kromě kojení sní pouze banán a dětské křupky. Podle doktorky mám být ráda, že sní alespoň banán. Stále něco nabízím, ale malá prostě nechce. Tak to neřeším a pořád kojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
28.11.18 15:19

Holky, dekuji. Take jsem z toho dnes nemela dobry pocit, budu dal nabizet, ale nenutit. Dnes dal ovoce a jogurt, masozeleniny par lzicek. Kasi neji vubec, bohuzel ani BLW toho moc nesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí