Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den všem ![]()
Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s těmito přípravky, jestli opravdu fungují a pokud ano, o kolik Vám po něm klesly hodnoty? Doporučil je Vám lékař atd.? No prostě zajímá mě všechno
. Děkuji moc ![]()
A také jsem někde četla, že pomáhá i při hubnutí, je to pravda?
Ahoj, záleží na spoustě faktorů…
Mám DMI., na placebo efekt opravdu nevěřím, i když to bude tím, že mám cukrovku již opravdu dlouho a zažila jsem různé zaručené způsoby, jak dát cukr do latě. Jednu dobu jsem ze zvěavosti zkusila Dialevel a překvapivě jsem nepozorovala žádné účinky. Ono to holt bez nějaké sebekázně a znalosti svých tělesných pochodů nejde ![]()
Pokud máš jedničkový diabetes, myslím, že jsem celkem schopna ti poradit a navést tě na stránky, kde můžeš vypátrat více…
Já jsem měla gestační diabetes, teď jsem rok a půl po porodu a zjistila jsem, že mám vysoké hodnoty, hlavně nalačno
. Také mám PCO, takže si myslím, že to i hodně tím. Samozřejmě že musím k dr., jen mě to zajímá.
Tak s gestačním diabetem klidně zkoušej doplňky stravy, u tebe by to mohlo trošku hdnoty upravit. Jak na tom teď jsi, jaký máš glykovaný hemoglobin? měříš si glykémii často? Držíš dietu nebo bereš i prášky/pícháš inzulín? Co je vysoké hodnoty nalačno?
Já jsem to teprve nedávno zjistila, k dr. teprve půjdu, takže vůbec nevím jak na tom doopravdy jsem, ale co jsem si doma teď měřila, tak nalačno mám okolo 6,5, po jídle většinou do 7, max.7,5. V těhotenství jsem byla jen na dietě, hodnoty jsem měla nalačno do 4,5-5,5 a po jídle do 6,5. Akorát při konci se mi zvedala hodnota ranní glykemie k těm 5,5.