Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já nevim jestli to funguje. Každopádně jsem v dubnu začala držet dietu, v květnu otěhotněla a máme holčičku.
Podle mě je to blbost - jak může tvoje dieta ovlivnit to, která z partnerových spermiií bude nejrychlejší?
To jsi mě pobavila
,to by ale měl držet dietu partner,ne
???Už dlouho je předci prokázané,že pohlaví určuje muž.
pokud chceš holčičku měla by jsi jíst spíše stravu bohatou na škroby a mléčné výrobky, u mě to fungovalo
Ahoj nechala jsem jsi vypocitat urceni pohlavi ditete od dr.Jonase prala by jsem jsi take holcicku ale jeste je moc brzo urcit co to bude jsem teprve v 8 tydnu tak ze nejdriv do 12 tydne a nebo 20 tydne musim vydrzet ale urceni pohlavi urcuje muz .. a podle me nejaka dieta na to nema vliv.
Mám čtyři holky, nejím maso, takže na těch škrobech možná něco bude.. ![]()
četla jsem,že podle druhu stravy pokud převládá kyselinotvorná nebo zásadotvorná strava,takové pak má žena v těle prostředí a spermie určitého druhu potom převládají.Traduje se,když žena jí nízkokalorickou stravu počne s větší pravděpodobností dceru,blahobyt přeje chlapcům,jsou totiž choulostivější.To jsem četla,tak jsem se chtěla zeptat,jestli to někdo zkoušel.
@peggy.sl já právě taky nejím maso, a spíš mléčné výrobky a sladké, tohle mám přímo z knížky, je to jen teorie
Jakákoliv dieta je naprostý nesmysl. Spermie určuje, zda bude holčička či chlapeček, takže škroby neškroby, maso nemaso, musíš to nechat na příteli
. Ale máš pořád 50ti procentní šanci
.
Jinak u nás byl chlapec počat v době velice striktní diety a velké fyzické zátěže, takže k tomu blahobyt fakt nepotřeboval
.
@Anonymní píše: četla jsem,že podle druhu stravy pokud převládá kyselinotvorná nebo zásadotvorná strava,takové pak má žena v těle prostředí a spermie určitého druhu potom převládají.Traduje se,když žena jí nízkokalorickou stravu počne s větší pravděpodobností dceru,blahobyt přeje chlapcům,jsou totiž choulostivější.To jsem četla,tak jsem se chtěla zeptat,jestli to někdo zkoušel.
já to četla zase tak, že to prostředí musí být v pochvě přeed početím a to může žena trochu upravit výplachem těsně před akcí ![]()
@lukresia píše:
@peggy.sl já právě taky nejím maso, a spíš mléčné výrobky a sladké, tohle mám přímo z knížky, je to jen teorie
Jak je vidět, tak to vychází!!
![]()
I když já jsem ke všem dětem přišla jako slepý k houslím, takže to nebylo nějak cíleně upravené.
V mém okolí jsou to samé holky a žádná z maminek nejedla nízkokalorickou stravu ![]()
Podle mého je to dílem náhody.
Pohlaví dítěte určuje více faktorů, nejen spermie! I vajíčko rozhoduje, kterou spermii přijme. Ale všechno je formou pravděpodobnosti, takže neexistuje stoprocentní návod, jak mít holčičku nebo chlapečka. Ale je prokázáno, že v blahobytu se vyplatí přírodě riskovat a rodit chlapečky, ale když je bída, sází příroda na jistotu a tak se snáž narodí holčička, kde je téměř jisté, že zachová populaci. Takže pravděpodobnost, že se narodí holčička se zvýší tím, že bude žena jíst méně sacharidů, ale ta pravděpodobnost se zvýší jen z 50 tak na 60 procent. Takže ve velkém vzorku populace by to znát bylo, kdyby to všichni dodržovali, ale pro jednotlivce je to zanedbatelné.
Ahoj holky,
chtěla jsem se Vás zeptat,jestli je mezi Vámi nějaká která držela dietu před početím.Přála bych si tajně holčičku,mám doma dva raubíře.Četla jsem,že se pohlaví dá trochu ovlivnit stravou.Chtěla jsem vědět co jste jedly na holčičku a jak dlouho před početím a jestli jste se dočkaly holčičky.