Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Odeta mi přijde strašná.. z tebou navrhovaných jmen, kdybych musela, tak bych dala Olivia. Ale upřímně říkám, že se mi nelíbí ani jedno.
No jestli se líbí jméno kamarádce, by mi bylo úplně jedno, je to tvoje dítě. Mně se z nich nejvíc líbí Livia nebo Livie.
Odeta je divný, vždycky si představím tu labutí princeznu
Olivia se mi moc nelíbí takže za mě Livia, Livie. ![]()
Jména nejsou dle mého vkusu, ale "hnusný teda určitě nejsou. Nejlepší se mi zdá Olivia, mně se teda víc líbí Olivie.
Tak koukám, že se moc nelíbí ani jedno. Tak sem kdyžtak dávejte i svoje tipy. Bohužel Médea se zase nelíbí mně
Když ono je zvláštní že pro kluka bylo hned jasno, vyloženě jediná správná volba a shoda na obou stranách. Ale holčičí jména jsme prošli všechna a nic nás nijak extrémně neoslnilo. ![]()
Mně se hodně líbí Timea nebo Lotta,ale jelikož máme typicky české příjmení,tak u nás nepřichází v úvahu.
Co Kamila? Hodně používané i v zahranicí ,tady u nás tak časté není.
@Lainaire8 Chloe a Zoe se bojím že budou všichni vyslovovat jak se píší, prostě po česky, jinak by se mi líbila obě. Mia neprojde přes partnera, Linda se teď narodila sestřenici.
Názory ostatních členů rodiny a přátel vůbec neřeš. Bude to vaše dítě a ostatním může být jedno, jak ho pojmenujete. Jména, která jsi uvedla, nejsou nic výstředního, co by mělo vyvolávat údiv nebo hloupé poznámky. Být tebou, dohodnu se pouze s partnerem a ostatním to jméno řeknu až po narození mimča. Jinak se vždy najde někdo, kdo vám do vašeho výběru bude kecat.
Příspěvek upraven 29.07.18 v 19:14
Olivia je úplně normální, znám asi 2 holčičky. Takže v klidu dejte. Maximálně jí budou říkat oliva, to může mít ve znaku a místo podpisu malovat olivu. ![]()
Tak se jdu taky poradit. Jméno pro kluka bysme měli, ale bude to holka a jméno pro holku nějak nemáme. Příjmení máme cizí, takže k tomu rozhodně nechceme nic typicky českého, protože by to vypadalo hrozně. Ve jméně nemůže být R kvůli jednomu členovi rodiny. A rezolutně odmítám jména z žebříčku nejčastěji dávaných jmen u nás - Sofie, Viktorie, Emma, Nella, Ella, Elena, Charlotta. Líbí se nám Olivia ale jedna kamarádka už nám natvrdo řekla že je to jméno hnusný a že by se jí ve škole posmívali. I když já si myslím že kdo se posmívat chce, tak si vždycky něco najde. Tak nás napadla verze Livia, ale prý je to jako manželka bývalého prezidenta. Což mně je třeba jedno, stejně ty menší děti jen matně tuší kdo je Klaus natož že má manželku a jak se jmenuje. Další ve hře je Odeta. Co si o těchto jménech myslíte vy?