Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Mariku narozenou 26.1. a svátek má 31.1. Po Vánocích,potom celý rok nic
Za mě,pokud se vám to jméno líbí,není co řešit.My jsme tenkrát cítili,že je to ono a za 3,5 roku jsme názor nezměnili
Jméno se líbí,není tuctová a v okolí zatím jediná. Dítě si s tím nějak poradí a nikde není psáno,že ho nemůžeš obdarovat jindy než na narozeniny a svátek. My máme dětí několik a u těch nejmenších už je problém vymýšlet,co vůbec dát,protože skoro vše mají po starších sourozencích v pěkném stavu.
Jinak s konkrétními jmény radit nebudu,za mě musí hlavně synchronizovat s příjmením,které jsi neuvedla a každému se líbí něco jiného. Navíc z mé zkušenosti s pěti těhotenstvími se často stává,že pro ženu topící se v hormonech nemusí být to „ONO“ nic navrhovaného. Jsou i další možnosti jako nechat si určit barvu jména nebo si nechat spočítat numerologický výpočet. Já osobně jsem založená spíš pragmaticky a musí mi to znít.
Mně se z normálních jmen pro kluka líbí třeba Libor, Šimon, Pavel, Jáchym, Matouš. A pro holku Ludmila, Lenka, Milada.
Co Antonín nebo Josifek? Nevím, kdy mají svátek, ale typove mi ta jména k Vasikovi a Frantiskovi sedi.
U holek mi to přijde jednodušší, tam je hezkých jmen mnohem více.
Vašek je hezké jméno. Neohlížela bych se na svátek, u nás se teda ale nikdy nijak zvlášť svátky neslavily, jen stylem „všechno nejlepší, tady máš čokoládu“. Nemyslím, že je to něco, proč by si děti měly závidět, že jeden to má hned po sobě a druhý třeba 4 měsíce (tak to mám já s bráchou a nikdy jsme to neřešili).
Jinak mě napadá Vítězslav, Radoslav, Dalibor, Antonín. A z holčičích nevím, když neuvádíš žádný příklad ani příjmení.. ale z hezkých klasických jmen třeba Anna, Alžběta, Marie, Markéta, Magdaléna a třeba ani Kateřina nemusí znít špatně, i když má „ř“, záleží jaké to příjmení je konkrétně.
My to udělali jednoduše, vyškrtali jsme jména měsíc před a měsíc po termínu porodu, potom jsme vyškrtali jména z blízké rodiny a od přátel se kterými se vídáme často. Potom jsme vyřadili všechna jména co se mně nebo manželovi z jakéhokoliv důvodu nelíbila. Nakonec nám zůstalo 5 jmen pro kluka a 5 pro holku, z toho jsme každý vybrali 2 favority a naštěstí jsme se aspoň u jednoho jména trefili oba. Manžel pak měl ještě připomínky ke jménu pro kluka, ale mimčo to vyřešilo za nás, než jsme se dostali k diskuzi o klučičím jméně, tak se nám narodila holčička. U prvního jsme to měli taky tak, u kluka jsme měli jasno a u holky jsme pořád zvažovali jestli jedno nebo druhé, narodil se kluk.
Helena, Marie, Barbora, Monika, Eva, Hana, Emílie, Daniela.
Tomáš, Adam, Antonín, Petr, Josef, Jaroslav.
Nevim teda u všech, kdy maj svátky.
@Anonymní píše:
Holky, vzdkycky jsem si říkala, ze přeci nebudu vznášet takový hloupý dotaza ejhle, už je to tu… totální bezradnost…
Čekám druhé mimčo a nemáme jméno
máme prekvápko, takže pro obě pohlaví. Termín mám 2.10., takže chlapem navrhovaná jména jako Vašík nebo František jsou sice super, ale zase narozky a svátek tak blízko sebe
navíc prvorozený to má daleko od sebe, tak aby si nezáviděli… první se jmenuje Karlík, tak něco pěkného českého. V příjmení je Ř, tak třeba Oldřich padá, přitom tak krásné jméno!
Jinak v rodině jsou už - Dominik, David, Lucie, Klára, Martin, Martina, Libuše, Julie a jelikož bývalá od manžela chtěla Vojtěcha a nakonec to byl David, tak i tohle jméno padá.
Děkuji za všechny nápady!![]()
![]()
Ps. Kalendář mám a prošla jsem i dost diskuzi, ale nic nebylo jako to je ono…
Honzík a holka třeba Alenka?
Mně se celý život moc líbí Daniel
, holčičku neporadím, jméno vybral muž, zprvu jsem váhala, ale pak si ho zamilovala
Renáta, Karolína, Alena, Barbora, Pavel, Michal, Kamil, René
Máme Jáchyma (svátek 16.8) druhé máme též překvapení TP 18.1 - kluk Jonáš (27.9) holka nejspíš Julie (10.12) nebo se nám líbí Justýna (7.10) nebo Dorota (26.2)
Lino se mi i Elen/a - ta ale neprošla u manžela, Johana a pro kluky Filip (ale to je brácha manžela) a Patrik - to se mu nelíbí ![]()
kluk
Karel a :
Petr, Pavel, Josef, Adam, Antonín, Čestmír, Jaromír (Kája a Jára), Miroslav, Jaroslav, Dalibor, Libor, Eduard, Hynek, Ladislav, Marek, Michal, Otakar, Radek, Radim, Šimon, Štěpán, Vít, Zbyněk, Zdeněk
Mame Vaclava a za me super bez ohledu na datum. Libi se mi jeste Josef. Pro holku Anna, Helena.
holka (ale teda vážně dost záleží, jaké je příjmení):
Karel a:
Helena, Simona, Hana, Magdaléna, Monika, Eva, Lenka, Vendula, Zuzana, Anežka, Eliška, Blanka, Sylvie, Kamila, Antonie, Anastázie, Barbora, Dagmar, Dorota, Ivana, Jitka, Kristýna, Martina, Radka, Rozálie, Šárka,
Holky, vzdkycky jsem si říkala, ze přeci nebudu vznášet takový hloupý dotaz
a ejhle, už je to tu… totální bezradnost…
Čekám druhé mimčo a nemáme jméno
máme prekvápko, takže pro obě pohlaví. Termín mám 2.10., takže chlapem navrhovaná jména jako Vašík nebo František jsou sice super, ale zase narozky a svátek tak blízko sebe
navíc prvorozený to má daleko od sebe, tak aby si nezáviděli… první se jmenuje Karlík, tak něco pěkného českého. V příjmení je Ř, tak třeba Oldřich padá, přitom tak krásné jméno!

Jinak v rodině jsou už - Dominik, David, Lucie, Klára, Martin, Martina, Libuše, Julie a jelikož bývalá od manžela chtěla Vojtěcha a nakonec to byl David, tak i tohle jméno padá.
Děkuji za všechny nápady!
Ps. Kalendář mám a prošla jsem i dost diskuzi, ale nic nebylo jako to je ono…