Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam ale stejně takový divný pocit, že zakladatelka diskusi brzo uzamkne, protože se jí tu nikdo neozval s jednoznačnou podporou nebo tu - zatím -nenapsala matka 40+, která by ji tzv. uklidnila…
Já bych si vědomě dítě bez otce nepořídila nikdy, ani jako dvacítka, ani jako čtyřicítka. Bohužel, znám pár rodin, kde otec nefungoval jakože vůbec, a na těch dětech se to strašlivě podepisuje.
@Viaderm Já měla dítě v necelých 42 letech.Ale, třetí a jsem vdaná. V tvé situaci bych si asi netroufla do toho jít. Proč jsi čekala takovou dobu? ![]()
No, asi bych to nechala na přírodě. S někým se vyspat můžeš, a uvidis. Ale neřešila bych to na sílu - jestli otěhotnět mas, ať se tak stane, jestli ne, tak taky dobre. Jak píšou ostatní, mas už věk … a ten neošálíš.
@sahrazad1 píše: Více
Píše o umělém, tak asi si je vědoma, že přirozeně to nepůjde vůbec.
Jsi stará. Buď to nedonosíš, nebo bude postižené, či bude mít nějakou diagnózu. Ostatní důvody proč nemít dítě jsou hlouposti.
@admin spravne pisete, ze kazdy ma pravo na nazor, termin"temer nad rakvi" je zcela nevinny ve srovnani s uvazovanim zakladatelky - tyto diskuse jsou pohorsujici a mely byste je hned v zarodku utnout. Beztak je zaklada jen troll, ktery uz dale ani nereaguje!
@Ahep píše: Více
No mne prislo horsi, ze jsi ji poslala do p*rdele. I kdyz slovy kam slunce nesviti.
To se divim, ze adminum tohle nevadi.
Je mi 44, mám dvě děti, 16 a 7,5. V tvém věku bych do dítěte nešla, když jsi sama. Ještě možná s partnerem, ale síly ubývají. Pokud dítě nemáš, neumíš si představit, jaký je to masakr v 50ti s dvou, tříletým živým prckem. Nejsou všechny děti sedící buchty, speciálně chlapečci dokážou být velmi aktivní. Umím si představit, že bych byla samoživitelka s dcerou, ale se synem to je blbý. Kluk potřebuje mužskou energii, mužský vzor a Ty už budeš unavená, bez možnosti vystřídání s partnerem.
@Ahep píše: Více
Sama jsem napsala že si zakladatelka vzpomněla pozdě že chce být matkou a za tím si stojím. Ale psát jí že je téměř nad rakví ve 46 letech je dost přehnaný
jeste bude skoro 20 let makat do důchodu.
@_.Emilyyy píše: Více
Taky bych do toho nešla…Já měla syna ve 26 letech. Druhé nám nešlo 2 roky, pak sem měla mimoděložní
.Pak sem skončila sama se synem. Čas letí a je mi 36let. Měla jsem strop pro druhé dítě do 35let.Pak sem to odsunula na 40.Ale nějak ta touha po druhèm zmizela…Když jsem chtěla, nešlo to, pak to nevyšlo, pak partner zklamal. Zažila jsem si, co to je starat se sama, platit sama. Teđ mám rok partnera 32letého bezdětného. A vím, že druhé mít nebudu. Měla jsem problémy s tlakem už v těhotenství, teđ ve 36 mám prášky na tlak a jsem ráda, že synovi táhne na 11let a už mám takovou tu pohodičku
a za pár let klid…Jsem líná začínat od znova, od miminka. A riskovat že bude nemocné nebo že budu na 2 děti sama při té drahotě a nejsitých vztazích dnes.Chci už nějakou jistotu.Asi jsem už fakt stará
.
V tomto věku už bych já osobně do dítěte nešla. Dovedu si to představit za předpokladu, že jsi celý život po dítěti toužila, bez něj by ti život přišel nenaplněný a zároveň máš partnera, na kterého se můžeš zcela spolehnout.
Ovšem v situaci, kdy vlastně sama pořádně nevíš a máš nakročeno k tomu být samoživitelkou (a tady vůbec nejde o peníze, ale i o všecky oganizační věci, které převrátí život vzhůru nohama i těm, kdo jsou na to dva) - za mě jednoznačné NE. Vem si, že i kdybys byla zcela zdravá, do důchodu máš o zábavu postaráno.
Zakladatelko, já mám první dítě ve 42, druhé ve 45. Děti jsou z DV, tedy odpadají zdravotní rizika staré matky. Důvody, proč je mám tak pozdě, psát nebudu, to není podstatné. Kdybych byla sama, nešla bych do toho, měla bych strach, že není nikdo, kdo se o ně postará, kdyby se mi něco stalo. Ale vím, že bych žila nenaplnena. Protože mám funkčního partnera, který je o mladší, tak je máme. Ve školce, kam dítě chodí, je tak půlka matek po ctyricitce, tedy svět se tomu nediví, ono je to spíš každýmu jedno.
Dneska neni “stara” matka nic vyjimecneho, ja mela druhy dite taky nad rakvi, ehm, ve 44 letech a bylo a je vse v poradku. Jenze mam k tomu spolehlivyho manzela, ktery se stara se mnou. Takze nesla bych do toho, ne kvuli veku ani, ale spis ze bych na to byla sama, to si neumim predstavit. Byla bys na vse sama a co kdyby se ti neco nedejboze stalo, ne fakt ne.