Dilema - mít dítě x nemít dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148751
31.7.24 14:38
@Venusezmarsu píše: Více

Nerozumím řeči tvého kmene. Zeptala se, dostala odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
31.7.24 14:42

@Viaderm Ten vlak už jel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
31.7.24 14:45

Já pokud by bylo zdravé tak bych do toho šla.
Ale bude to těžké. Šla bych do toho pokud bych si miminko moc přála.
Ne kvůli tomu že bych ho měla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
31.7.24 14:45
@Anna766 píše: Více

A ja vyjádřila názor na ty odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148751
31.7.24 15:55

Takže mají všichni lhát aby nebyli moralisti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
31.7.24 16:28
@Anna766 píše: Více

Ani ne. Proste ht miralisti jsou, tak ať klidně přizná barvu. Někdo jiný na to zas řekne svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13000
31.7.24 16:38

@Viaderm Mam znamou, ktera ve 46 rodila. Ne teda planovane, mela uz temer dospele dite, kdyz se s novym pritelem pokousela o dalsi, kratce po ctyricitce to vzdala - a najednou se to stalo. Neni to zadna orvana starena nad hrobem, s dvacitkou si ji sice nikdo nesplete, ale je nadprumerne akcni a ma kliku na geny po mame, spousta mladsich matek by ji mohlo zavidet postavu i elan. Takze jo, v tomhle veku to jde, ale ona ma narozdil od tebe stabilniho (a mladsiho) partnera, dospely dite, sourozence (taky o dost mladsiho, v tom vekovym odstupu u deti se taky inspirovala u svoji mamy :lol:)… Kdyby se s ni neco stalo, ma se o dite kdo postarat.
Ja starsi matky nezatracuju, koneckoncu jsem jedna z nich, ale v tvem veku bych nikdy nesla do toho, ze budu samozivitelka jen se starou mamou za zady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
31.7.24 16:45

Já jako stará matka bych už teď radila opatrně. V takhle vysokém věku, pokud nemáš zmrazená vajíčka z mladšího věku, tak do toho nechoď. Podívej se na statistiky. Je už dost velká „šance“, že by to dítě mělo ať už fyzický nebo psychický problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
31.7.24 16:50
@Modesta píše: Více

Většina z toho se dá zjistit a případně těhotenství ukončit. A vady, ke kterým dochází nejčastěji zjistitelne jsou.

Druhá věc je, že to ivf budou nejspíš vyhozené prachy. Nejstarší ženě, které se v ČR povedlo ivf s vlastními vajíčky, bylo dle toho co jsem našla 44 let.
Ale tak jestli ty prachy má, tak bych to možná i zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 16:54

To asi ne. Vždyť může mit zmrazené embrya z dřívější doby nebo vajíčka. To jako k té statistice. To do toho asi nepočítají.

• Citovat
  • Upravit
492
31.7.24 17:01
@Anonymní píše: Více

Ja myslím, že statistiky se počítají dle věku, kdy byl odběr vajíček. Jinak by to nemělo smysl. Jinak ona podle mě nic zmrazeneho nemá, když píše, že byla na testech plodnosti. Nicméně já myslím, že stejně kecá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
31.7.24 17:31

Už jsi má to stará. Svůj čas jsi dávno prováhala.

• Citovat
  • Upravit
2426
3.8.24 14:46

V tomto věku už bych do toho nešla…mám dvě malé děti. 2 a 4 R druhé narozené v mých 35letech a manžel by chtěl ještě jedno…Já říká jen přes moji mrtvolu! Už teď se cítím že jsem neskutečné stará a unavená a při představě že mám o 10 let víc a na starosti řvoucího kojence tak asi skočím z okna. Ono to vypadá lákavě ale tě spankovy deficit v prvních letech života sebere spousty sil. Dále pak s pubertakem v 70 na krku? A navíc v tomto vyšším věku se s tebbou může už stát cokoliv..kdo by se pak postaral o dítě…za mě ne..ale samozřejmě je to na každém. Popremyslela bych třeba nad hostitelskou péčí, dlouhodobým pestoustvim popř nějakou práci s dětmi. Píšeš že máš vcelku pestrý život tohle by s dítětem opravdu nebylo možné. Je mi.lito že jsi doteznenarazila na vhodný protějšek..ale kdo ví klidnesi můžeš najít partnera který bude mít ve stridavce děti a bude z tebe hodná maceška… :srdce: držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.24 16:36

Anonym citlivé téma, diskuzí jsem necetla
Já bych do toho nešla měla jsem dítě mezi 35-40 a někdy lituji, že ho mám…mam partnera, nechala jsem si udělat všechna mozna vyšetření, postižené dítě bych si nenechala, no mám dítě sice asi zdravé, ale tak strašně náročné, že jsme díky němu přišli o dost kamarádů, soc. kontaktu, veci, co jsme dělali radi jako např cestování atd…představa, že tohle řeším na prahu 50 a sama mě poliva horko…jasný, že všechno může být zalité sluncem, no ale taky nemusí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.25 17:19

Já bych do toho šla, ale snažila bych se nic neočekávat z toho oplodnění. Zas třeba dítě v 60-ti tě může dost omladit. Jakože motivace ke cvičení a dodržování stravy je to ohromná. Držím pěsti ať to vyjde jakkoliv. :srdce:
Ono postižené dítě můžeš mít i v 18 cti. Případ z rodiny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová