Dilema - mít dítě x nemít dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14006
30.7.24 18:45
@Anonymní píše: Více

Já jsem na dceru taky byla sama, ted již dcerce bude 21 let. Studuje v zahraničí, šílené to dětství jednoho dítěte utika.
Druhé dite jsme si s mým současným partnerem, s kterym jsem 13 let, moc prali. Hranice byla ale do 40…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
30.7.24 18:46

.

Příspěvek upraven 30.07.24 v 18:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.7.24 18:47

@Viaderm
Já bych do toho šla. Minimálně to zkusila - a pokud to nevyjde, bude rozhodnuto za Tebe.
To, že máš strach je naprosto normàlní.
Kdybys dítě fakt nechtěla, vůbec se neptáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
30.7.24 18:52
@Tarena píše: Více

Ty jsi taaak sprosta ale :mrgreen:,ja myslela les nebo radsi prales? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
30.7.24 18:53
@Lisa19 píše: Více
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
30.7.24 19:01

Máš nějaké opravdu blízké lidi? Třeba sourozence s nadstandardními vztahy? Protože sice zmiňuješ, že se bojíš nemoci nebo smrti dítěte, ale co kdyby ses nemohla starat ty? Bude někdo, ke komu by dítě mohlo jít, když by bylo závislé jen na jednom rodiči? Třeba i v případě lehčí nemoci, která by ale vyžadovala hospitalizaci?

Známá si pořídila dítě bez otce také po čtyřicítce. Bohužel zhruba v jeho 6 letech onemocněla a do několika měsíců zemřela. Kluka vychovává její bratr a má se v rámci možností snad dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
30.7.24 19:01
@Anna766 píše: Více

To fakt nikdo nevi, proste cim jsi starsi, tim je ta zubata s kosou pravdepodobnejsi, a to je fakt.

Ted zemrela 34leta dosud zdrava zena na celkovou sepsi organismu - zaclo to najednou velkou bolesti kycle a zad, tak sanitou do nemocnice, ct, pak ji museli uvest do um. spanku, nakinec pry otrava krve, domu uz se nevratila; pred 1,5 rokem si s muzem adoptovali mimco. A dosud nejsou uredne rodici.

A tech zenskych ted je vubec nejak moc (tedy i ml. chlapu),kteri po sobe zanechaji mensi ditka, bo vazna nemoc. :nevim:

Fakt zdaleka ne vsichni umiraji az v duchodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 19:03

@Viaderm chceš názor ženy po 40? Rodila jsem ve 42 a ve tvém případě bych do toho nešla. Kdybys dítě tak moc potřebovala - už ho máš. Navíc, obrátil by se ti svět naruby, nemáš pro dítě tatínka. Dítě potřebuje rodiče dva. Jasně samotná máma to musí zvládnout - ale je to už hodně faktorů proti.

Kdybys měla život prázný, vždy můžeš pomáhat někomu, kdo to potřebuje. Možností je spousta…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.24 19:03
@_.Emilyyy píše: Více

Do těch 40let to jde ;).Já chtěla 2 děti max 5 let po sobě. To se nepoštěstilo. Ano to dětství jednoho dítka šíleně utíká :(.Já zas říkám, že moje jedno dá za 3 :mrgreen:.První 3 roky ve školce promarodil.To jinde nejsou tak nemocné 3 děti dohromady.Od školy už skoro nemocný nebývá. Za to je živel :mrgreen: a hodně společenský A málokdy mám doma jen jeho :lol:.Začne škola a bude u nás skoro deně jeden až dva kamarádi. Tak aspoň nestrádá, že je sám bez sourozence. Já mám nový vztah krátce a je to takové mládě. Nějak mi do role otce nepasuje :mrgreen:.Se synem jsou kamarádi za to jsem vděčná. Ale už jsem poznamenaná tím, jak se chlap dokáže změnit. Jsem opatrná a do ničeho se nehrnu jako před lety.Ta zkušenost se do mě propsala hluboko.Fakt je důležité si dobře vybrat otce dítěte. Sama bych dítě dobrovolně nechtěla ani náhodou.

• Citovat
  • Upravit
492
30.7.24 19:38

Zakladatelka, hezky si postouchla místní moralistky, co si narokujou určovat, co je správně a co ne :palec:

Nicméně, ty nikde nebyla viď.
To by ti totiž bez ohledu na výsledky hormonální ho profilu řekli, že už jedině darována, resp. že šance s vlastníma je menší než 1%. Rozhodně ne, že máš poslední šanci mít dítě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148749
31.7.24 07:45
@Venusezmarsu píše: Více

Zakladatelka se ptala, tak má odpovědi. A jestli je moralistické že začít teprve přemýšlet ve 46 o dítěti je pozdě, tak to už potom všechno.
Nebudu jí tu nadšeně vypisovat jak má rodit před padesátkou když bych do toho sama nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
31.7.24 08:51

Je vidět, že jsi již stará a moc o tom dítěti přemýšlíš. Kdyby ti bylo 20+, tak by sis vůbec takové otázky nekladla. Já bych byla pro dítě, budeš mít alespoň nějakou náplň života. Bez dítěte, když jsou jen náhražkou buď psi nebo koníčky, ale to není ono. A ty to podvědomě víš, jinak bys o dítěti ani neuvažovala. Já bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
31.7.24 09:23
@Da12 píše: Více

tak ona by měla náplň života, ale jakou náplň by mělo to dítko? na SŠ se starat o maminku důchodkyni? bez otce, bez sourozenců, bez prarodičů, na vše úplně sám? :think: co kdyby se jí náhodou něco stalo ještě dřív, tak o to dítko se postará kdo? úplně si nemyslím, že věk je jen číslo, okolo 55 jít s prvňáčkem do školy, to už se neblbne s dětma jak ve 30 nebo ve 40, to fakt nee, prostě sílí časem dochází a přidávají se nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
31.7.24 12:40

@Da12
Tak náplň života bez toho dítěte měla do teď, tak si něco najde i do dalších let. Kdo chce, určitě toto řeší dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
31.7.24 14:07
@Anna766 píše: Více

Pozdě to je, ale především proto, že už to nejspíš nepůjde. Ty ostatní věci jsou podruzne a vzhledem k tomu, že už to nejspíš nepůjde, tak i irelevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová