Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nic bych neplánovala. Nemůžeš vědět, jestli porodíš před, po nebo na termín. I s miminkem se dá péct, když se na to budeš cítit. No a když ne, tak ti dá trošku každý z rodiny, aby bylo co na stůl…
Jeden syn se narodil 22.12. a já se tedy nějak neřetřila, ještě v den porodu jsem ukazovala příbuzným hezká místa ve městě, protože přijeli na návštěvu a i když jsem cítila, že mám kontrakce, tak jsem domu nešla, protože jsem si říkala, že to ještě potrvá, pokud nejsou ještě ani pravidelné a jsou po 20-30 minutách. No ještě to nějakou dobu trvalo.Co se týče cukroví, začala jsem 1. advent s perníčky(letos to vychází na 27.11. myslim),druhý advent(ten bude před Mikulášem) ostatní pečené, ale zatím jsem to nemazala apod..3. advent jsem ještě pekla kokosky apod..4. advent jsem dodělávala cukroví a dělala nepečené, to mi nakonec nesli do nemocnice, protože nás pouštěli až 25.12..Pokud porodíš po druhém adventu, tak teoreticky můžeš mít napečeno a pak jen lepit, dělat krémy a nepečené je rychlé, tam nejdéle trvá příprava(nastrouhání piškotů apod.).
já mám termín kolem 15 prosince na plánovaný císař - zatím nevím přesně který den, dozvím se v průběhu listopadu. Takže letos cukroví řeší rodina, kilo a půl jsem si objednala z místní cukrárny od strašně šikovné paní co nám dělá dorty. Něco od tchýně, perníčky budu dělat před Mikulášem a před tím 15. Si udělám rohlíčky a linecké a vajecnak, včelí úly a rumové kuličky udělám po návratu
Ale mám výhodu že vím, který den půjde drobek ven. Navíc si vezmu krabičku do porodnice na mlsání, protože jak znám ty moje tři nenazrance doma, tak přijedu a nebude tu ani rohlíček ![]()
@Semtex píše:
Holky kdy byste začaly pect cukroví, když byste měly kolem Mikuláše termín porodu? Rada bych měl alespoň perníčky a vanilkove rohlicky, a fajn by bylo udělat vosi hnízda. Ta bych nechala až před Vánoci a udělali bychom je doma všichni nějak spolecne, máme je moc radi. Ale myslíte, ze na ty perníčky a rohlicky je ještě moc brzo? Kdybych něco upekla třeba za týden nebo za dva týdny a uskladnila do chladu do sklepa?Normálně jsem vždy pekla prave kolem toho Mikuláše, což ale teď jaksi úplně nevychazi a ty moje perníčky a rohlicky proste chci mít
cukroví na kšeft pečou od září
To bych radeji koupila tacek v Kauflandu, nez se ve 3.trimestru smrdlat s cukrovim. Kdo to budejist? Ty pri kojeni?
Vypochopila jsem, že ti jde o ten tvůj konkrétní recept, ještě mě napadá téma nadhodit před manželem/mámou/tchyní/kamarádkou? Pro rodící nejku bych to jako pozornost k porodu udělala moc ráda ![]()
@PaníBovaryová píše:
To bych radeji koupila tacek v Kauflandu, nez se ve 3.trimestru smrdlat s cukrovim. Kdo to budejist? Ty pri kojeni?
Jojo já taky, rada si dam a klidně i při kojení
nepecu toho moc, ale přece. Děti se na to vrhnou rovnou a chlap bude tvrdit, ze to nechce, ale nakonec bude ujidat “nenapadne” ![]()
Jinak holky děkuji za názory, no proste nějak před koncem listopadu nebo začátkem prosince zkusim upéct a uvidime
mrazák nee, to já nerada, myslím, ze v tom sklepě by ty suché věci mohly vydržet. Teda pokud nebudou všichni chodit uzdibovat včetně mě ![]()
Mamka mi neupece, nepekla nikdy a tchyne pece z Hery a já rada maslove
![]()
No jak to trefila @broskvová zmrzlina, jde mi asi o ty moje recepty. Linecké je mi jedno, to dela každý stejně plus minus a navíc mě nebaví. Ale ty rohlicky a perníčky…
![]()
Kamosku už nechci obtezovat, jelikož nám pravděpodobně v době porodu nafasuje obě naše děti 10 a 2, ke svým trem, chudera
jenže nikoho jiného poblíž nemáme
![]()
@Fiveone jo, o adventu začít by mi vyjit mohlo. Na to nepecene pak třeba i s miminkem udělám těsta a matlat to budou ostatní ![]()
Koneckoncu i kdybych třeba začala rodit, tak snad tu jednu dávku (kdyby byla zrovna v troubě) dopecu a zbytek zaklidim do lednice, aniž by dite vypadlo ![]()
První dítě? Můj první byl narozený 4.12. a stihla jsem pak udělat leccos:) A nebo teď a zamrazit.
Teď mám TP příští týden pro třetí dítě a říkám si že to nějak dopadne, se staršími to v prosinci nějak splácáme jenom pro radost. Pokud to nepečeš na zakázku po kilech, tak bych se tím netresovala…:)
@Semtex píše:
Jojo já taky, rada si dam a klidně i při kojenínepecu toho moc, ale přece. Děti se na to vrhnou rovnou a chlap bude tvrdit, ze to nechce, ale nakonec bude ujidat “nenapadne”
![]()
Jinak holky děkuji za názory, no proste nějak před koncem listopadu nebo začátkem prosince zkusim upéct a uvidime
mrazák nee, to já nerada, myslím, ze v tom sklepě by ty suché věci mohly vydržet. Teda pokud nebudou všichni chodit uzdibovat včetně mě
Mamka mi neupece, nepekla nikdy a tchyne pece z Hery a já rada maslove
![]()
No jak to trefila @broskvová zmrzlina, jde mi asi o ty moje recepty. Linecké je mi jedno, to dela každý stejně plus minus a navíc mě nebaví. Ale ty rohlicky a perníčky…
Kamosku už nechci obtezovat, jelikož nám pravděpodobně v době porodu nafasuje obě naše děti 10 a 2, ke svým trem, chudera![]()
![]()
jenže nikoho jiného poblíž nemáme
![]()
![]()
Mě z lineckého nejvíc baví sušenky. Prostě si s tím vyhrát, aby to vypadalo jako šachovnice, dvoubarevná roláda apod..
@Silver_Lining Nene taky třetí
jen přemýšlím nad tou logistikou no
ale loni jsem taky něco vlastně pekla až před Silvestrem, pokud si dobre vzpomínám
jeden nebo dva druhy jsem asi nestihla a dodelala pak ![]()
@Fiveone píše:
Mě z lineckého nejvíc baví sušenky. Prostě si s tím vyhrát, aby to vypadalo jako šachovnice, dvoubarevná roláda apod..
Hmmm to je hezké
když já ho nemám rada (na výrobu), protože to těsto je takové tvrdsi a neumím ho poradne rozvalet, skube se mi při tom a vytaci mě to ![]()