Dilema s cukrovím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1117
8.11.22 13:21

Nic bych neplánovala. Nemůžeš vědět, jestli porodíš před, po nebo na termín. I s miminkem se dá péct, když se na to budeš cítit. No a když ne, tak ti dá trošku každý z rodiny, aby bylo co na stůl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.11.22 13:40

Jeden syn se narodil 22.12. a já se tedy nějak neřetřila, ještě v den porodu jsem ukazovala příbuzným hezká místa ve městě, protože přijeli na návštěvu a i když jsem cítila, že mám kontrakce, tak jsem domu nešla, protože jsem si říkala, že to ještě potrvá, pokud nejsou ještě ani pravidelné a jsou po 20-30 minutách. No ještě to nějakou dobu trvalo.Co se týče cukroví, začala jsem 1. advent s perníčky(letos to vychází na 27.11. myslim),druhý advent(ten bude před Mikulášem) ostatní pečené, ale zatím jsem to nemazala apod..3. advent jsem ještě pekla kokosky apod..4. advent jsem dodělávala cukroví a dělala nepečené, to mi nakonec nesli do nemocnice, protože nás pouštěli až 25.12..Pokud porodíš po druhém adventu, tak teoreticky můžeš mít napečeno a pak jen lepit, dělat krémy a nepečené je rychlé, tam nejdéle trvá příprava(nastrouhání piškotů apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
8.11.22 14:55

:mrgreen: já mám termín kolem 15 prosince na plánovaný císař - zatím nevím přesně který den, dozvím se v průběhu listopadu. Takže letos cukroví řeší rodina, kilo a půl jsem si objednala z místní cukrárny od strašně šikovné paní co nám dělá dorty. Něco od tchýně, perníčky budu dělat před Mikulášem a před tím 15. Si udělám rohlíčky a linecké a vajecnak, včelí úly a rumové kuličky udělám po návratu :mrgreen: Ale mám výhodu že vím, který den půjde drobek ven. Navíc si vezmu krabičku do porodnice na mlsání, protože jak znám ty moje tři nenazrance doma, tak přijedu a nebude tu ani rohlíček :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
43034
8.11.22 15:14
@Semtex píše:
Holky kdy byste začaly pect cukroví, když byste měly kolem Mikuláše termín porodu? Rada bych měl alespoň perníčky a vanilkove rohlicky, a fajn by bylo udělat vosi hnízda. Ta bych nechala až před Vánoci a udělali bychom je doma všichni nějak spolecne, máme je moc radi. Ale myslíte, ze na ty perníčky a rohlicky je ještě moc brzo? Kdybych něco upekla třeba za týden nebo za dva týdny a uskladnila do chladu do sklepa? :lol: Normálně jsem vždy pekla prave kolem toho Mikuláše, což ale teď jaksi úplně nevychazi a ty moje perníčky a rohlicky proste chci mít :lol:

cukroví na kšeft pečou od září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21321
8.11.22 21:36

To bych radeji koupila tacek v Kauflandu, nez se ve 3.trimestru smrdlat s cukrovim. Kdo to budejist? Ty pri kojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.22 18:27

Vypochopila jsem, že ti jde o ten tvůj konkrétní recept, ještě mě napadá téma nadhodit před manželem/mámou/tchyní/kamarádkou? Pro rodící nejku bych to jako pozornost k porodu udělala moc ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
9.11.22 18:52
@PaníBovaryová píše:
To bych radeji koupila tacek v Kauflandu, nez se ve 3.trimestru smrdlat s cukrovim. Kdo to budejist? Ty pri kojeni?

Jojo já taky, rada si dam a klidně i při kojení :lol: nepecu toho moc, ale přece. Děti se na to vrhnou rovnou a chlap bude tvrdit, ze to nechce, ale nakonec bude ujidat “nenapadne” :lol:

Jinak holky děkuji za názory, no proste nějak před koncem listopadu nebo začátkem prosince zkusim upéct a uvidime :lol: mrazák nee, to já nerada, myslím, ze v tom sklepě by ty suché věci mohly vydržet. Teda pokud nebudou všichni chodit uzdibovat včetně mě :lol:

Mamka mi neupece, nepekla nikdy a tchyne pece z Hery a já rada maslove :mrgreen: :mrgreen:

No jak to trefila @broskvová zmrzlina, jde mi asi o ty moje recepty. Linecké je mi jedno, to dela každý stejně plus minus a navíc mě nebaví. Ale ty rohlicky a perníčky… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kamosku už nechci obtezovat, jelikož nám pravděpodobně v době porodu nafasuje obě naše děti 10 a 2, ke svým trem, chudera :zed: jenže nikoho jiného poblíž nemáme :zed: :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
9.11.22 18:56

@Fiveone jo, o adventu začít by mi vyjit mohlo. Na to nepecene pak třeba i s miminkem udělám těsta a matlat to budou ostatní :lol:

Koneckoncu i kdybych třeba začala rodit, tak snad tu jednu dávku (kdyby byla zrovna v troubě) dopecu a zbytek zaklidim do lednice, aniž by dite vypadlo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
9.11.22 19:10

První dítě? Můj první byl narozený 4.12. a stihla jsem pak udělat leccos:) A nebo teď a zamrazit.
Teď mám TP příští týden pro třetí dítě a říkám si že to nějak dopadne, se staršími to v prosinci nějak splácáme jenom pro radost. Pokud to nepečeš na zakázku po kilech, tak bych se tím netresovala…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.11.22 19:14
@Semtex píše:
Jojo já taky, rada si dam a klidně i při kojení :lol: nepecu toho moc, ale přece. Děti se na to vrhnou rovnou a chlap bude tvrdit, ze to nechce, ale nakonec bude ujidat “nenapadne” :lol:

Jinak holky děkuji za názory, no proste nějak před koncem listopadu nebo začátkem prosince zkusim upéct a uvidime :lol: mrazák nee, to já nerada, myslím, ze v tom sklepě by ty suché věci mohly vydržet. Teda pokud nebudou všichni chodit uzdibovat včetně mě :lol:

Mamka mi neupece, nepekla nikdy a tchyne pece z Hery a já rada maslove :mrgreen: :mrgreen:

No jak to trefila @broskvová zmrzlina, jde mi asi o ty moje recepty. Linecké je mi jedno, to dela každý stejně plus minus a navíc mě nebaví. Ale ty rohlicky a perníčky… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kamosku už nechci obtezovat, jelikož nám pravděpodobně v době porodu nafasuje obě naše děti 10 a 2, ke svým trem, chudera :zed: jenže nikoho jiného poblíž nemáme :zed: :nevim: :oops:

Mě z lineckého nejvíc baví sušenky. Prostě si s tím vyhrát, aby to vypadalo jako šachovnice, dvoubarevná roláda apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
9.11.22 19:27

@Silver_Lining Nene taky třetí :lol: jen přemýšlím nad tou logistikou no :lol: ale loni jsem taky něco vlastně pekla až před Silvestrem, pokud si dobre vzpomínám :think: :lol: jeden nebo dva druhy jsem asi nestihla a dodelala pak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
9.11.22 19:29
@Fiveone píše:
Mě z lineckého nejvíc baví sušenky. Prostě si s tím vyhrát, aby to vypadalo jako šachovnice, dvoubarevná roláda apod..

Hmmm to je hezké :palec: :potlesk: když já ho nemám rada (na výrobu), protože to těsto je takové tvrdsi a neumím ho poradne rozvalet, skube se mi při tom a vytaci mě to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí