Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky kdy byste začaly pect cukroví, když byste měly kolem Mikuláše termín porodu? Rada bych měl alespoň perníčky a vanilkove rohlicky, a fajn by bylo udělat vosi hnízda. Ta bych nechala až před Vánoci a udělali bychom je doma všichni nějak spolecne, máme je moc radi. Ale myslíte, ze na ty perníčky a rohlicky je ještě moc brzo? Kdybych něco upekla třeba za týden nebo za dva týdny a uskladnila do chladu do sklepa?
Normálně jsem vždy pekla prave kolem toho Mikuláše, což ale teď jaksi úplně nevychazi a ty moje perníčky a rohlicky proste chci mít ![]()
@Semtex perníčky snad, na rohlíčky je hrozně brzy, jedině by jsi měla místo v mrazáku a zamrazila
Jestli na nich trváš, klidně upeč dřív a zamraz, po porodu jako když to najdeš ![]()
Chápu, že něco chceš mít svého.
Ale já být tvou blízkou osobou, bych tě v tom nenechala a rovnou slíbila, že po porodu budeš mít doma pěknou nacpanou krabici mýho cukroví.
Do mrazáku klidně teď. Ale já osobně bych se na to vyprdla a spíš bych těsně před Vánoci něco málo upekla, pokud bych měla sílu a chuť. A s nejvyšší pravděpodobností by se mi rodina z obou směrů nabídla, zda nechci cukroví od nich.
Upekla bych je teď
Tenhle rok je vánoční čas pro vás holt nestandardní, tak bych se vůbec nezdráhala péct, když mám chuť a energii, a stejně chcete pak ještě spolu péct ta hnízda, tak jakýpak copak
Podzimní perníčky zní taky bezva ![]()
Perníčky už by se mohli ne? Dělávala jsem je už v Listopadu aby byli na vánoce měkké. Nebo nevím udělat, zamrazit? Jinak, před porodem taky na začátku prosince jsem teda nepekla. ![]()
Já měla termín na Mikuláše a rodila jsem o pár dní později. Nepekla jsem. Ale já se bez vánočního cukroví obejdu, takže jsem z toho těžkou hlavu neměla. V tvém případě bych upekla už teď a dala na mrazák.
Nechala bych to na prosinec - buď porodíš brzy a bude doma času dost (dá se v pohodě dělat v sedě a plechy může měnit v troubě manžel večer - kdybys byla třeba víc poraněná), nebo se to blížit nebude a ty uděláš všechno pro to, aby už se dítěti chtělo ven (včetně upečení X plechů cukroví
).
Perníky pečeme koncem listopadu. Protože moje děti jí perníky průběžně celý prosinec. Chtějí je i bonus ke svačině. Vše ostatní cukroví pečeme později v prosinci. Jak bude krémové cukroví. Tak je perníky vůbec nezajímají a trčelo by to v dóze.
Takže záleží jak jste zvyklí.
Pokud máš na perníčky recept, co se musí rozležet, klidně bych tak za týden-dva upekla. Rohlíčky ne, jako crcat se s domácím cukrovím a pak ho místo čerstvýho jíst rozmražený by se mi moc nechtělo - mražení beru jako takový východisko, kdyby toho bylo moc a nesnědlo se. Já osobně bych napekla jen ty perníčky a na ostatní se vykašlala. Buď bych koupila nebo poprosila maminku, sestru, kamarádku, aby mi něco upekly. Já bych tohle teda pro kamarádku udělala bez mrknutí oka.
Já naplánovala pro starší narozeninovou oslavu a nečekaně o dost dřív porodila. Muž vzal dítě do cukrárny a společně vybrali dort, a jak se to oslavilo (já v porodnici) a jak bylo ve víru událostí celé rodině úplně jedno, že mají dort z cukrárny, ač jsem vždy tradičně tvořila vlastní…
@Semtex
Těžko naplánovat, vím o čem mluvím. Také jsem měla mít mikulášské miminko. No a nakonec se narodilo až těsně před Vánoci. Furt jsem si říkala, že je času dost a že po porodu za těch 14dni, ještě něco stihnu upéct a ono furt nic. Každej den po termínu jsem si říkala, že už se raději nebudu do ničeho velkyho pouštět… No nakonec jsme z porodnice přišli 23.12. a cukroví nikde. Moje mamka byla úžasná a večer donesla plnou krabici krásného cukroví. ![]()
Pekla bych kolem toho termínu, jak jsi zvyklá.
Ještě dodám, že celkem vím, o čem mluvím, rodila jsem 20.12. ![]()
Příspěvek upraven 08.11.22 v 13:07
Holky díky, no nějak to bude muset vyjít
ty perníčky upecu, beztak se první dávka hned sežere a budu dělat ještě další. Rohlicky zkusim začátkem prosince, no maximálně kdybych začala rodit během pečení, hodím ten plech syrovych do lednice a muž to dopece ![]()
@Semtex píše:
Holky kdy byste začaly pect cukroví, když byste měly kolem Mikuláše termín porodu? Rada bych měl alespoň perníčky a vanilkove rohlicky, a fajn by bylo udělat vosi hnízda. Ta bych nechala až před Vánoci a udělali bychom je doma všichni nějak spolecne, máme je moc radi. Ale myslíte, ze na ty perníčky a rohlicky je ještě moc brzo? Kdybych něco upekla třeba za týden nebo za dva týdny a uskladnila do chladu do sklepa?Normálně jsem vždy pekla prave kolem toho Mikuláše, což ale teď jaksi úplně nevychazi a ty moje perníčky a rohlicky proste chci mít
Ja bych se na peceni vykaslala a cukrovi objednala. Jeden rok se svet nezhrouti bez meho peceni.
@Tarena píše:
Ja bych se na peceni vykaslala a cukrovi objednala. Jeden rok se svet nezhrouti bez meho peceni.
konečně rozumný příspěvek