Dilema s miminkem v nízkém věku

945
27.7.14 10:43

Dilema s miminkem

Příspěvek upraven 30.07.17 v 18:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101808
27.7.14 10:45

Tak jednak není nezbytně nutné hned jít do hypotéky, dá se bydlet i v nájmu, to za prvé a za druhé, nikde není psáno, že se smlouvou na dobu určitou ji nikde nedostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
27.7.14 10:48

V nájmu se sice bydlet dá, ale nechce se mi zrovna moc investovat do cizího…
A navíc, co když mu tu smlouvu po třech letech neprodlouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
27.7.14 10:49

Hypotéka je možná i se smluvou na dobu určitou, popřípadě překlenovací úvěr,…jen to nejde třeba na tak vysoké částky, či jsou malinko jiné podmínky ale dá se to. a jak už padlo-možné je bydlet také v nájmu. a naprosto ti rozumím. mě je čerstvě 23 a jsem těsně před porodem. manželovi téměř 26 a také jsme měli pocit, že by nám něco uteklo. my jsme tedy spolu 7 let-2 roky manželé a skoro 3 roky bydlíme spolu. ale určitě bych se toho nebála :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
27.7.14 10:51

Nemůžu se zbavit pocitu, že sem se zbláznila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
27.7.14 10:51

@topkiss teorie co když smlouvu neprodlozží-ano je dobře myslet do budoucna ale kdo říká, že kdo má smlouvu na neurčito, že bude mít práci věčně. v dnešní době si na něco najdou na každého a nemusí dávat ani odstupné. hypotéka, dítě,…je riziko v podstatě kdykoli. může se kdykoli cokoli stát, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.7.14 10:52

Z biologickeho hlediska jsi v nejlepsim veku na tehotenstvi i porod. Nejsi stara a ani decko. Ja mela prvni na dnesni dobu taky „brzo“ a jak jsem rada. A s hypo vetsinou problem neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
27.7.14 10:53

No právě…Dneska nemá člověk jistotu vůbec ničem. Na druhou stranu pořád myslet na kdyby, člověk by si snad ani nic neužil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
27.7.14 10:55

Nevím, kde jsi vzala že v Tvém věku chodí všichni po hospodách :mrgreen: Mě je stejně jako Tobě a mé dceři je 19měsíců, jsem rok vdaná :mrgreen: ŽIijeme sice zatím v podnájmu, ale chystáme se do vlastního. Všechno jde, když se chce, ale jen pokud jsi si tím stoprocentně jistá. Pokud máš nějaké(jakékoli)pochybnosti, raději bych to odložila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
27.7.14 10:56

Je mi 23 a manželovi 27, jsme spolu přes 7 let a dva roky manželé, skoro 3 roky spolu bydlíme a máme 3,5 měsíční miminko :mavam:
tzakže držím pěsti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
528
27.7.14 10:56

Manžel má také práci „pouze“ na dobu určitou (2-4 roky) a s hypotékou nebyl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
27.7.14 10:58

No v mém okolí to tak je…neznám nikoho v mém věku kdo by vozil kočárek. Proto si přijdu jako blázen. Ani nevim, s kym bych se dělila o mateřské zážitky, kromě přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.7.14 11:00

@topkiss no a proč hned hypotéku? To přeci není nutné. Najděte si svoje bydlení (svůj nájem atd).. já měla první dítko ve 22 a nemít ho, tak se asi dítěte nikdy nedočkám. jestliže máte práci - chlap na 3 roky, tak bych do toho klidně šla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
27.7.14 11:13

Pokud aspoň jeden z vás má smlouvu na dobu neurčitou a firma má nějakou budoucnost, tak bych si miminko pořídila. Bez toho ne, ale já jsem posera, protože už jsem si jednou nabila ošklivě hubu a jak se mi ty zadní vrátka teď vyplatila, protože chlap přišel o práci, tak jsem se vrátila do práce já a přítel je na Md ;-) Je mi 30 a děti mám 3, mam odrozeno, jsem ještě mladá a plná síly, takže teď už budu jen vydělávat na živobytí a dětem na studia :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
27.7.14 11:17

Smlouvu na dobu neurčitou mám já. No na druhou stranu když vidim ty ani ne ještě plnoletý holky jak to všechno zvládaj, tak si říkám, že to asi moc řešim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí