Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, já bych vůbec neřešila, jak budou kočičce říkat ve škole. My máme Rozárku, bála jsem se, že jí pak budou říkat Rózo, Rezko atd., z omylu mě vyvedly mé neteře 10, 12, 13 let, když jsem se jich jednotlivě ptala, jak se bude Rozárce říkat, tak mi automaticky odpověděly „no přece Ros nebo Rous“…dnešní děti si samy poanglišťují jména a ani si to neuvědomují ![]()
@Jaru22 no jo, to ale k Rozárce jde
K Adélka moc poangličtit nejde
Jedině tak Deli ![]()
Eliška je moc moc krásný jméno, ale teď ho dává fakt každej…
Asi bych nechala tu Adélu. A kdo přesně jí bude říkat Ádo? Však až bude starší a nebude se jí to líbit, tak si řekne, ne?
A třeba si tak bude říkat sama. Já bych tohle neřešila, vy jí Ádo oslovovat přece nemusíte…
@bjetuschka já vím, teď si píšu se sestrou a říkala, že jejím dvěma známým se narodily holčičky a dali jim oběma jméno Eliška.
A když jsem jí napsala Terezku, tak se mě zeptala, jestli si dělám srandu
Oni totiž nesnáší bráchovu přítelkyni Terezu ![]()
Holky, musím vymyslet nějakou zkratku pro Adélku
Protože je jasné, že jí většina známých nebude říkat Adélko
Ale nějak zkratkovitě ![]()
@Kleofasek píše:
@bjetuschka já vím, teď si píšu se sestrou a říkala, že jejím dvěma známým se narodily holčičky a dali jim oběma jméno Eliška.
A když jsem jí napsala Terezku, tak se mě zeptala, jestli si dělám sranduOni totiž nesnáší bráchovu přítelkyni Terezu
Holky, musím vymyslet nějakou zkratku pro AdélkuProtože je jasné, že jí většina známých nebude říkat Adélko
Ale nějak zkratkovitě
Já bych říkala Adélce Ady
a nebo Aduš
Napadá mě Adulka a Adelinka, to je vcelku milé
Ještě to Ady, Áďo..ale všechny poučím, ať nepoužívají Ádo
![]()
Já si myslim, že až moc řešíš ostatní… Já bych se teda na ségru, že nemá ráda nějakou jinou Terezu, v tomhle fakt vybodla
Že jí to není blbý ti to vůbec říkat…
Dáváná jsou hodně všechny tři jména, stejně moc neovlivníte jak kdo bude malé říkat hlavně pak ve škole takže klidně dejte Adélku a říkejte ji tak se líbí vám ![]()
Holky, fakt moc dík, jste zlaté. Já jsem hrozný typ člověka. Hrozně nerozhodný, za co bych si někdy nejrači nafackovala. Adélku jsme měli vymyšlenou od začátku a stejně musím pokaždé něco vymýšlat
![]()
Minule jsme založila diskuzi kvůli barvě kočárku, naprosto ten samí případ
Ještě že ty diskuze jsou, když jsem takové tele ![]()
@Kleofasek já vybrala jméno, které mi nejvíce sedělo k tomu břichu co mám…prostě jakoby si vybrala sama jméno, přitom to nebylo jméno které jsem původně chtěla, dokonce jsem ho okamžitě vylučovala, ale jak říkám, malá si vybrala…až bude na světě, tak uvidíš, že vymyslíš spooooustu jiných krásných oslovení pro Adélku ![]()
A ještě k tý Ádě - já znám spíš oslovení Áďo, než Ádo, to by pro tebe nebylo přijatelnější? ![]()
Ahoj, já hlasuju taky pro Adélku, je to krásné jméno. I ta dvě ostatní jsou hezká, ale je jich fakt moc, u nás ve školce 3 Elišky, 4 Terezky, Adélka žádná. U nás se starší i dospělé oslovují Adél nebo Adélo, Deli a to se mi i líbí. Moje sestra má Alžbětku, říkají jí doma Bety, Betynko a děti ve školce Elizo nebo Elis takže to si nevybereš, na tom poangličťování, jak tu někdo psal, asi něco fakt bude. Tak ať dobře vyberete. ![]()
Adélku jsem měla psanou na holčičku…být tebou nechala bych Adélku.
Máme ve škole v práci 2 Adélky a říkám jim Aďo, Adel, když zloběj tak Adelaide ![]()