Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kleofasek To jedna znama chtela dat Adelku, ale ze jich je prej hodne (coz bych nerekla) tak dali Adina.
Ja cekam kluka, a mel to bejt Tomas, pak jsem si rekla ze jich je hafec, aby jich ve tride nebylo pet, tak jsme vybrali Daniel, jenze porad jsem bylqa spis pro Tomika, a bude to Tomik, hlavni je aby se to prece libilo me, tudiz tobe. Ostatnim to muze bejt uplne jedno
Tak za mě Terezka, ale je fakt, že jsem ovlivněna tím, že se tak jmenuju sama.
Ale jsem tak spokojená s tímhle jménem, že bych ho dala i dcerce, kdybych ji měla. ![]()
@Kleofasek píše:
Ahoj holky,
první jsem se nemohla rozhodnout pro barvu kočárku, teďka zase pro jménoV pondělí jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku. A měli jsme vybrané jméno Adélka, ale tchán hned začal remcat, a že jí budou říkat Ádo
![]()
Což se teda nelíbí ani mě. Líbilo by se mi, kdyby se jí prostě říkalo Adélko, ale pochybuju, že třeba ve škole to tak zůstane.
Takže jsme si vybrali další jméno Terezka. Ale jak jsem si od začátku zvykla na Adélku, tak mi to od ní prostě nejde odpárat![]()
Taky se mi líbí Eliška.
Terezka a Eliška jdou všelijak hezky skloňovat, což Adélka právě moc nee
Co myslítePříjmení bude mít Míková, takže si myslím, že tam jde hezky ta Tereza. Já i manžel máme v křestním taky „R“
Naprosto chápu, že to jméno nemůžeš „odpárat“. Já to tak měla taky. Už několik let se mi líbí jméno Aneta a prostě moje dcera bude Aneta. V těhotenství se mi líbit přestalo (asi hormony nebo co), tak jsem vybírala jiné. Spousta krásných jmen, líbily by se mi… Ale prostě už jsem měla zafixováno, že moje dcera bude Aneta… Bylo to, jako by to ani nemělo být moje dítě
No a nakonec se narodil Martin ![]()
Kleofasku: mě se taky stále ptají jestli malá bude stále Julinka
…mě se jméno Julie líbí, jsem ráda, že jsme se aspoň na nějakém holčičím shodli a vzhledem k tomu, že jí tak už pořád říkám tak mi přijde divné, že bych to jméno měla změnit i když musím říct, že se mi líbí více jiné, ale už to tak asi necháme, pač můj chlap se o tom už moc bavit nechce ![]()
nicméně pokud se ti Adéla líbí, co takhle jí říkat Ája (nevím jestli to tu už někdo navrhoval, nečetla jsem celou diskuzi)…mě se to zdá hrozně roztomilé a já takhle říkám i kámošce, která se jmenuje Andrea (toto jméno i když zní trošku tvrději jsem chtěla dát, pač bych pak malé taky mohla říkat Ájo)…pak byl návrh na jméno od dcery, které se líbila Adriana (taky byla chvíli v kurzu a taky jsem si nevěděla moc rady se zdrobnělinou, tak bych jí taky stejně říkala Ája)…no jsem asi praštěná, ale mě se to tak prostě líbí, tož tak ![]()
@emocuc.polymorf nejsem váha, jsem štír, ale na přelomu vah
Asi mi z toho něco zůstalo ![]()
Jinak nějaký žebříček nějak neřeším
Já mám spíš pocit, že je hrozně moc Sofinek. Co mám kamarádky, tak skoro všecky už nějakou mají nebo budou mít ![]()
A taky je moc Nikolek a teď frčí i ta Nela, Mia, Thea, Ella..
Adélka, Terezka a Eliška frčely podle mě spíš dřív. Aspoň 4 roky zpět.
Já jsem ale hrozná, já to vím. Neumím si prostě říct, tohle jsem vybrala a tak to bude!
Pořád někde hledám chybu ![]()
@helenski1 píše:
Tak já se jen přidám, nenech si do toho mluvit, stejně ať vybereš jakékoli jméno, tak se určitě najde někdo komu se to líbit nebude. Důležité je aby se líbilo tobě a budoucímu tatínkovi a navíc to že jste se oba shodli na stejném a navíc krásném jméně je super. A ještě k tomu „Ádo“, tak my máme Sáru a já si myslela jak jí budeme říkát Sárinko nebo Sáro, ale hlavně ne Sárko, to když jsem poprvé slyšela tak jsem to všem zakazovala. No a co myslíš, když naše malá začínala mluvit tak se sama od sebe představovala jako Sárka. A najednou se mi to taky začalo líbit a teď je to prostě naše Sárka. Tak třeba se ti ta Áda, pokud jí tak někdo bude říkat, taky začne líbit…
@Kallkapa píše:
Tak můžeš jí říkat třeba i Adli nebo Adlo - i když to je spíš Adléta ale to je fuk... Jinak Aďa, Aduš, Aděnka, Adélka, Ady, Aďka, Adina, Adelajda, Aduše, Adél, Adelino atd atd.. Zrkatek a patvarů jde vymyslet milion i bez Ády
Holky, vy jste super s těma zkratkama
Manžel přišel dneska z práce a první hned na bříško: „ty moje Adeličko prdeličko“
![]()
No, jak bych pak mohla vybrat jinačí
Jak se jí tak začne říkat, tak už je to pak těžké změnit. A jméno je to fakt hezké ![]()
@Magdali
jůů, Ájo, to tady nikdo ještě neřekl ![]()
To zní taky pěkně jako zkratka ![]()
Já si to snad všecko vypíšu. První jsem nevěděla skoro nic a teď je toho tolik, že si to všechno nepamatuju ![]()
Jůlinka se mi líbí
Když jsem pročítala kalendář, tak jsem ji taky na manžela zkoušela
Ale on chtěl od začátku Adélku ![]()
@Salvaje píše:
Naprosto chápu, že to jméno nemůžeš „odpárat“. Já to tak měla taky. Už několik let se mi líbí jméno Aneta a prostě moje dcera bude Aneta. V těhotenství se mi líbit přestalo (asi hormony nebo co), tak jsem vybírala jiné. Spousta krásných jmen, líbily by se mi… Ale prostě už jsem měla zafixováno, že moje dcera bude Aneta… Bylo to, jako by to ani nemělo být moje dítěNo a nakonec se narodil Martin
@Oter píše:
Tak za mě Terezka, ale je fakt, že jsem ovlivněna tím, že se tak jmenuju sama.Ale jsem tak spokojená s tímhle jménem, že bych ho dala i dcerce, kdybych ji měla.
Je to taky moc krásné jméno. Ale vzhledem k té mojí budoucí švagrové
Ona je zas hrozně falešná a zlá.. Já jsem třeba Kristýna. Kdybych se tak nejmenovala, tak bych asi dala Kristýnku
Ale nechci dát stejné. Pak se říká „stará“ a „mladá“
![]()
Je pravda, že já dětem ve škole říkám, Adel, druhé Áďa a třetí Aduš…:-) Adélko taky, ale prostě mi jdou lépe z pusy zkraceniny. Elišce všichni říkají Eli, nikdy ani děti Eliško. Však ty můžeš říkat Adélko, a ostatní jinak. Mě taky nikdo neřekne Kateřino. ![]()
@Kleofasek píše:
Je to taky moc krásné jméno. Ale vzhledem k té mojí budoucí švagrovéOna je zas hrozně falešná a zlá.. Já jsem třeba Kristýna. Kdybych se tak nejmenovala, tak bych asi dala Kristýnku
Ale nechci dát stejné. Pak se říká „stará“ a „mladá“
![]()
taky jsem proti jménům po rodičích ![]()
A co treba Andelka kdyz uz chces podobne a vyhnout se Ado..:-)my se rozhodujem mezi Julie, Ema..Adelka byla ve vyberu, ale ted se kolem nas narodili 3:/..a Laura a Kladie mi doma neprosla ![]()
@Dafii Andělka? Nene. No já už to nechám tak. Snad mě za to jméno jednou nenadá ![]()
@Kleofasek píše:
@Dafii Andělka? Nene. No já už to nechám tak. Snad mě za to jméno jednou nenadá
no možná nenadá, ale líbit se jí to minimálně v pubertě nebude…dcera je Magdaléna (pro mě nádherné jméno) a jí se nelíbí ![]()