Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Terezka bylo i mé favoritní jméno, ale je jich tolik, že bych dala tu Adélku…třebas Tě to jednou bude mrzet, když bys ji nedala
Adi, Adel, Adélko…ať tchán nevymýšlí, však na něj volat nebudou.
@Crystal87 No mě by se líbila nejvíc, ale kvůli tomu, že jediné hezké oslovení je jen „Adélko“, jinak Adélo, Ádo, Ady je nic moc
![]()
Hlavně to Ádo mě leží v žaludku ![]()
Stahuju si kvůli tomu i pohádku S čerty nejsou žerty
Tam je princezna Adélka ![]()
Terezka je moc hezké, ale zase brácha má přítelkyni Terezu, kterou moje rodina nemá ráda. Takže si myslím, že to se jim určitě líbit nebude. Ale na to já jim zase kašlu.
Já fakt nevím a nevím co si vybrat. Už jsem několikrát prošla kalendář a nic krom těchto 3 verzí se mi vůbec nelíbí
![]()
No u nás ve vsi je holka a právě, že jí nikdo neřekne jinak než Ádo.
A zase známá má Aničku a Adélku. A k těm holčičkám to sedne to jméno. Té říkají zase jen Adélko. Tak ti neporadím, mě se líbí Terezka. I k příjmení.
Příspěvek upraven 10.10.12 v 16:11
@Crystal87 píše:
Adélku nech, Terezka a Eliška jsou hodně dávaný
v roce 2010 byla Adéla třetí hned po Tereze a Elišce - takže nevidím žádný rozdíl mezi Terezou a Adélou ( v četnosti) jsou všechny jména tak nějak nastejno - prostě jsou v top ten ![]()
K příjmení se mi nejvíce líbí Tereza
. Jinak u nás se Adélám Ádo neříká, asi záleží na kraji. Říká se když už tak Aďo - stejně tak Adamovi (vím, že v některých krajích říkají i Adamovi Ádo)
Edit : ještě odkaz http://www.czso.cz/…_v_roce_2010
Holky, děkuju za reakce, moc si toho vážím
Na četnosti jmen mi nezáleží, teďka stejně frčí Sofinka a Nela a tak podobně, spíš taková neobvyklá. Takže to co jsem vybrala já, už trochu opadlo ![]()
Takže favorit je Adélka s Terezkou. Rozhodnout se musím stejně nakonec sama, ale netušila jsem, jak to bude těžké ![]()
Tak pokud se ti líbí pouze verze Adélka, bude to asi fakt těžký, protože tak jí budou říkat max. do školky
U nás se Adélám říká Adino, Áďo, Adélo, Adél… Co třeba Verunka, Baruška, Kačenka. Opravdu je dobrý myslet dopředu, jak se bude holčině říkat až jí bude třeba 7let
Mě se třeba moc líbilo Amálka, ale to se taky nebude používat nevěky ![]()
Adélka je krásné jméno, a dá se jí říkat i jinak než Ádo - Aduško, Adunko, Adičko, Adenko, Adéluško… ![]()
Adélku bych nechala. Mě by to teda ani nenapadlo říkat jí Ádo
Kdyžtak Áďo a to se mi líbí.
Jináč se mi líbí Tereza i Eliška ![]()
Do třídy s mojí holkou chodí 6 Terezek, je to hodně dávané jméno. dala bych Adélu
Adělku má každej, Terezku taky. Mně k tomu příjmení nejvíc sedí Eliška
Ale rozhodni se podle sebe, ne podle našich rad ![]()
*Adélku, ne Adělku ![]()
Příspěvek upraven 10.10.12 v 16:28
@Sisi137
no můj ji taky moc chtěl a hned jí tak začal říkat. A včera jsme byli na kurzu a jedna maminka se tam jmenuje Terezka. Tak jsem si to celou cestu domů opakovala a docela se mi to líbí. Akorát se tak jmenuje bráchova přítelkyně-šílená mrcha a nevím no..kvůli tomuhle mi to trošku vadí ![]()
Jsem z toho zoufalá. Můj pořád chce, abych si něco vybrala, že jí chce nějak říkat
Tak já fakt nevím ![]()
Když mě jde o tu Ádu - je to jak oslovení za 2. světové
Prostě mi to připomíná Hitlera ![]()
Ahoj holky,
V pondělí jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku. A měli jsme vybrané jméno Adélka, ale tchán hned začal remcat, a že jí budou říkat Ádo
Což se teda nelíbí ani mě. Líbilo by se mi, kdyby se jí prostě říkalo Adélko, ale pochybuju, že třeba ve škole to tak zůstane.

Příjmení bude mít Míková, takže si myslím, že tam jde hezky ta Tereza. Já i manžel máme v křestním taky „R“
první jsem se nemohla rozhodnout pro barvu kočárku, teďka zase pro jméno
Takže jsme si vybrali další jméno Terezka. Ale jak jsem si od začátku zvykla na Adélku, tak mi to od ní prostě nejde odpárat
Taky se mi líbí Eliška.
Terezka a Eliška jdou všelijak hezky skloňovat, což Adélka právě moc nee
Co myslíte