Duly a porodní asistentky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.10.16 14:47

Díly a porodní asistentky

Ahoj
Jaký je mezi tím rozdíl?
Jaké je studium?
Jaký já plat?
Co si o nich myslíte?
Díky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51
24.10.16 16:43

Porodní asistentka je zdravotnický pracovník. Dle definice poskytuje péči ženě těhotné, při porodu, v šestinedělí. Plat je v nemocnici tabulkový vzdělání nejčastěji bakalářské. Dula je psychická opora rodící ženě, porody vést nemůže plat netuším. Jsou OSVČ. Dulou se stanete po absolvování příslušného kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
24.10.16 20:04

Plně souhlasím s @matta3, jsem dula, takže vím, vše co psala, je pravda. Jen doplním plat - u duly záleží, kolik si s klientkou sjedná, tím, že je OSVČ, tak si může říct teoreticky, kolik chce, když jí to někdo dá. V Praze se třeba pohybuje balíček (samotný doprovod, 1 schůzka před, 1 po porodu) mezi 3,5 - 7 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.16 20:05
@Holandanka01 píše:
Plně souhlasím s @matta3, jsem dula, takže vím, vše co psala, je pravda. Jen doplním plat - u duly záleží, kolik si s klientkou sjedná, tím, že je OSVČ, tak si může říct teoreticky, kolik chce, když jí to někdo dá. V Praze se třeba pohybuje balíček (samotný doprovod, 1 schůzka před, 1 po porodu) mezi 3,5 - 7 tis.

A kolik si vyděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.17 12:15

Ahoj, oživují!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.1.17 13:06

Ahoj, jo, ptala ses, kolik si vydělám - to fakt záleží, kolik mám klientek. Obvykle mám tak 2 na měsíc, takže samotným dulením tak 10tis., ale dělám k tomu samozřejmě ještě další věci - předporodní kurzy, kurzy ke kojení a laktační poradenství. Tam pak hodně záleží, kolik mám sil, kolik mám hlídání a tedy kolik si toho vypíšu.
Celkově vzato to není ideální práce, pokud potřebuješ stálý a jistý příjem. Je to dobrá a pro mě naplňující práce, když jsi schopná nést to riziko, že můžou být měsíce lepší a horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.17 13:28
@Holandanka01 píše:
Ahoj, jo, ptala ses, kolik si vydělám - to fakt záleží, kolik mám klientek. Obvykle mám tak 2 na měsíc, takže samotným dulením tak 10tis., ale dělám k tomu samozřejmě ještě další věci - předporodní kurzy, kurzy ke kojení a laktační poradenství. Tam pak hodně záleží, kolik mám sil, kolik mám hlídání a tedy kolik si toho vypíšu.
Celkově vzato to není ideální práce, pokud potřebuješ stálý a jistý příjem. Je to dobrá a pro mě naplňující práce, když jsi schopná nést to riziko, že můžou být měsíce lepší a horší.

Jen 2? Takže 10 + kurzy kolik to je, když to spočteme? Jak to máš se vzděláním? Myslí, že soukromá PA má víc, než Dula? Co máš v popisu práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.1.17 14:35

Někdy víc, ale 2 mám dlouhodobý průměr. Třeba přes léto většinou nepracuju a počítám to do toho taky. Třeba teď mám na každý měsíc 4, ale tak tak no není každý měsíc, říkám ti průměrná data. A kurzy a poradenství ti fakt říkat nechci, protože to je pro mě opravdu hodně závislé na hlídání. Já mám ještě malé děti, když nemám hlídání, tak prostě poradenství odmítám a přeposílám kolegyním. Jsou týdny, kdy mám poradenstv 7 a taky takové, kdy nemám ani jedno. Nedává smysl ti říkat nějaké číslo, je to měsíc od měsíce různé. Kurz když si vypíšu, tak beru 250Kč za lekci, dělám kurz o 5 lekcích. Záleží, jak se naplní, někdy tam jsou 3 a někdy 7. Proto ti říkám, že to je nestabilní, některé měsíce jsou super, některé mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.1.17 14:42

Soukromá PA si bere za porod rozhodně víc, zase má setsakra odpovědnost. Já ji nemám. Mám odpovědnost ke klientce, že dodržím smlouvu, ale nemám právní odpovědnost za ten porod, protože nejsem zdravotník. To je setsakra rozdíl a je srozumitelné, že PA si berou víc. Kdybych neměla malé děti, ke kterým musím mít vždycky hlídání, když jsem u porodu, tak bych jich mohla mít asi víc, jsou měsíce, kdy odmítám i dulí klientky, protože prostě nemůžu být pryč tak moc. Jinak já osobně mám VŠ, ale to s dulením nesouvisí, dulí výcvik je buď jednoletý nebo dvouletý podle asociace, kterou si vybereš. Ale je to fakt úplně jiná práce. Já jdu mnohem víc psychologickým směrem, dodělávala jsem si dodatečně výcvik v krizové intervenci, časem si chci dělat psychoterapeutický výcvik. Já se cítím mnohem víc jako psychická podpora a ideálně i průvodce těhotenstvím se všema strachama, které muže přinášet, řešení traumat atd. PA dělá fakt tu zdravotní práci. To mě osobně neláká, ale jsou lidi, které jo. Je to každopádně úplně jiná práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat