O jaký plat si říct? Product Manager
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
O jaký plat si říct? Product Manager
Ahoj,
nevím úplně, jak sama sebe ohodnotit. Chodím nyní po pohovorech a jednou mi řeknou, že se podceňuji, jinde snad že se přeceňuji (a to i ze strany přátel) a tím pádem úplně nevím, jak se ohodnotit
.
Mám VŠ vzdělání v oblasti biochemie, pracovala jsem nyní rok a pár měsíců na pozici product managera v oblasti zdravotních prostředků a přístrojů, kde jsem se vypracovala z 18t čistého na 25t čistého. Zařizovala jsem ohledně produktů naprosto vše (ve firmě tato pozice do mého příchodu nebyla), jednala jsem snad s 250 dodavateli, vyhledávala výrobce, podílela se na obchodních jednáních, otestovávala produkty, revidovala obchodní smlouvy, zajišťovala odborné překlady, logistiku, produktové školení pro zdravotnický personál i obchodní reprezentanty, zřizovala a řídila servis, prováděla marketingové průzkumy, analyzovala trh, jednala se státními autoritami, sledovala legislativu a povinnosti dovozce/distributora + další EU směrnice, účastnila se veletrhů, prodeje, zajišťovala marketingovou propagaci, podílela se na strategii celého byznysu… a to vše z 80% v angličtině emailem či slovně. Na starosti jsem měla 10 produktů/přístrojů/produktových řad.
Jinak jsem člověk, který se neustále vzdělává a učí nové věci, snažím se je posunovat efektivně vpřed, přemýšlím z pozice majitele firmy.
Teď mi prosím řekněte, na kolik byste mne ohodnotili vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak se pře každým pohovorem kouknu po netu, po známých „za kolik“ se daná pozice prodává a podle toho pak řekni plat, říká se, že je lepší dát rozmezí, než konkrétní číslo, klidně v rozmezí 3-5ti tisíc
Jinak pokud se tomuto chceš vyhnout, tak na otázku? kolik si představujete váš budoucí plat odpověz: Omlouvám se, ale nyní nemohu na tuto otázku odpověď, neboť neznám své budoucí úkoly, rozmezí práce, až zjistím co přesně budu dělat, pak mohu odpovědět. (tím se z toho vykroutíš).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 píše:
Tak se pře každým pohovorem kouknu po netu, po známých „za kolik“ se daná pozice prodává a podle toho pak řekni plat, říká se, že je lepší dát rozmezí, než konkrétní číslo, klidně v rozmezí 3-5ti tisícJinak pokud se tomuto chceš vyhnout, tak na otázku? kolik si představujete váš budoucí plat odpověz: Omlouvám se, ale nyní nemohu na tuto otázku odpověď, neboť neznám své budoucí úkoly, rozmezí práce, až zjistím co přesně budu dělat, pak mohu odpovědět. (tím se z toho vykroutíš).
Zkoušela jsem se vykroutit, nejde to ![]()
Produkťáci to mají různě, viděla jsem hrůzy za 14t čistého i 40t čistého… nikde jsem ale nenašla info v tom smyslu, že pokud jste snaživí (ta pozice vám sedne) a nabrali jste za kratší dobu spoustu zkušeností, na kolik je reálné se ocenit…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajrini vzhledem k delce praxe 40-60, poud by byly veskere ty cinnosti opravdu vykonavany samostatne. s delsi praxi vic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajrini píše:
Zkoušela jsem se vykroutit, nejde toProdukťáci to mají různě, viděla jsem hrůzy za 14t čistého i 40t čistého… nikde jsem ale nenašla info v tom smyslu, že pokud jste snaživí (ta pozice vám sedne) a nabrali jste za kratší dobu spoustu zkušeností, na kolik je reálné se ocenit…
![]()
Tak to je u dost profesí různé
Tak to omez, podle kraje, kde bys měla pracovat, podle toho o jakou firmu jde atp atp. Já osobně ti číslo fakt neřeknu, nevím
a i kdybych věděla, tak produkťák odsud může mít úplně jiný plat než třeba produkťáci v Praze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@Ajrini vzhledem k delce praxe 40-60, poud by byly veskere ty cinnosti opravdu vykonavany samostatne. s delsi praxi vic
Souhlasim. Pokud je to Praha, tak klidne to 50 muzes dostat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@Šarlota4 píše:
Souhlasim. Pokud je to Praha, tak klidne to 50 muzes dostat.
Opravdu tolik i přestože mám odpracováno 1 rok+?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajrini píše:
No tak to ne:))) budes muset tu karieru vyslapat po schodech, tady vytah fakt nejede. To bych rekla, ze real je tak 35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajrini samozrejme ti nemohu zarucit ze je dostanes, ale rozhodne znam dostatej lidi co to tak meli aby stalo za to to zkusit. ja jsem kdysi ve svem prvnim zamestnani (jiny obor, ale mira odpovednosti / samostatnosti srovnatelna) na 30, po roce mi zvedali na 45. znam bezne vysokoskolaky z tveho oboru co nastupuiji po skole do prvniho zamestnani za 45+
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja taky znam lidi co po 2-3 letech dostali 50+,ale sli do firmy treba ze znamosti nebo na ICO ( tam ma firma mensi naklady na zamestnance),nebo tu praci proste prokazatelne maji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrozne zalezi na tom, v jake firme.
Protoze jsou firmy, ktere daji za takovou pozici 20tis. nastup a jsou firmy, ktere daji 50tis. Coz clovek nezjisti predem.
Ja bych rekla, ze tak 45tis. je na „zacatek“ adekvatni, tento plat bych rikala. Blbe je, kdyz se najde firma, ktera toto dat nemuze (nebo nechce), tak odmitne „rovnou“.
Oni Ti tolik asi nedaji, kdyz nemas praxi, ale daji adekvatni castku k praxi, ale vetsinou neni prilis vzdalena teto „pozadovane“ castce ![]()
Ale ja bych volila tuto cestu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli můžu poradit, neříkej mzdu v „čistém“, to je celkem nevypovídající a působí to divně. Standardně se říká mzda v hrubém, čistý si vypočítej sama, ať máš představu, kolik pak reálně dostaneš. V Praze bych si na tvém místě říkala 40, s tím, že po zkušebce/zapracování bych chtěla zvýšení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš méně než 2 roky praxe, řekla bych si o nástup za 35tis., s tím, že ale chceš ukázat, že tvé schopnosti odpovídají i zkušenějším kandidátům a ráda by ses po určitých časových úsecích dostala např. na 45tis. po 1-2 letech. Firmy to mají nastaveno různě, někde se navyšuje o pár jednotek procent, někde je běžné, že po zkušebce to skočí i o 20%.
Případně můžeš dát najevo vůli fakt makat tím, že motivující pro tebe je i základní mzda v určité výši, a variabilní část např. 20%, která bude závislá na výkonu a nenároková, tzn. pokud nebudou s tvým výkonem spokojeni, budeš pro ně levnější (ale nepředpokládáš to
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajrini píše:
Sorry ale s pouhou rocni praxi si o 50 hrubyho rict nemuzes, realne tak 35 hrubyho a proste se vypracovat. Prijit mi absolventka s rocni praxi a rict si o pade hrubeho, tak ji nepozvu ani k druhemu kolu… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 Jenze i v Pha jsou v nekterych firmach pozice s nazvem Product manazer, kde jsou schopni ti nabidnout 25hrubeho!!!
Ono pod jednim nazvem pozice byva ve firmach ruzna pracovni cinnost, a nebo i stejna, ale jinak ohodnocena. Nektere firmy proste takto zkousi usetrit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit