Za lepší/horší prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ve vaší situaci bych neváhala, pokud má tuto možnost, běžte do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Těžká volba. Hlavně zvaž tu živnost. Žádná jistota, můžou to s ním kdykoliv ukončit. Bude si muset sám počítat daně, pojištění. Já bych do toho ale asi stejně šla. I kdyby se něco stalo, v Praze sežene práci vždycky.
- Citovat
- Upravit
To je těžká volba. já bych asi volila Prahu…ale jestli to je dobře, to se pozná až po měsících, letech. Kéž by to vyšlo tak jak přeješ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj můj názor: spocitej si kolik teď platíte bydlení a kolik budete v Praze. Tvůj si bude muset založit živnost: soc. Zdr. Daně. A bude v práci dlouho. Teď má za 8 hod 22 tis. A může si najít ještě brigádu víkendy. Nebo i ty o víkendu brigáda a nemusíš pak řešit stěhování. Je to sice pěkné mít 50 tis ale?… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze bude muset vydelek navic danit, pocitejte s vyssimi naklady a navic jistotu prace nema, kdyz to bude na osvc… 22k za delnika je luxusni plat, co by za to dal lecktery vysokoskolak
Radsi si ty nebo on najdete jeste brigadu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
22k čistýho je pěkný plat, ale nevím kde bydlíte a jaké jsou tam ceny bydlení
z 50 tisíc na ZL odvedete dost státu, žádná dovolená, ideální si platit ještě různé pojistky atd.
Dál Praha je dost drahá na bydlení, kroužky, školky plné atd.
Taky záleží jak daleko jste od Prahy, nebylo by lepší zůstat tam kde jste a jezdil by domů na víkendy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych spíš viděl problém v tom proč nevyjdete s jeho platem. I pokud js na RD, nebo jen děláš za minimální mzdu tak máte víc jak 30 000kč. Proč s tím nevyjdete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při 50 000kč měs hrubého bude mít živnostník 33 800kč čistého. + jsou možné všelijaké další úlevy na dani.
ale je to bez 4 týdnů dovolené, při nemoci nedostane nic, důchod menší, nemá moc velkou jistotu prráce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak při letmém propočtu mi z toho vychází že lepší bude vzít občas nějaké přesčasy ve své práci a zůstat jako zaměstnanec s jistotama nez se stěhovat s celou rodinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní, když máte hypo, jak by to bylo se stěhováním?
A co si najít od ledna práci na plný úvazek a dítko do soukromé školky?
Nevím nevím, jeslti bych ve Vaší situaci udělala takový krok „do prázdna“ když nemáte žádné jistoty a jak tu psal nade mnou, takový extra plat to fakt neni, plus nevýhody s podnikámním na ZL vás můžou dostat do totálního průšvihu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím, bude to na rozvahu. Kde byste v Praze bydleli? i za malý byt dát velký pronájem. Musela bys do práce, malá do soukromé školky. Jsou jí 2, to už půjde sehnat, ale stejně tak 7 tisíc počítej za školku. Máte-li dluhy, to do toho všelijaké poplatky, bude to na hraně i v Praze s vyšším (a nejistým) platem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešel bych, nehledě co s tou splácenou hypotékou? Pokud do nemovitosti rychle nenajdete nějakého nájemníka tak budete platit bydlení dvakrá ( hypo + nájem doma) a i kdyby jste našli tak co kdž přestane platit… podle mě je to prostě příliš vysoký risk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na první pohled vypadá ta Praha a práce za 50 tisíc jako skvělé řešení. Můj manžel taky vzal lépe placenou, ale časově podstatně náročnější práci. Zpočátku se to jevilo jako super, víc peněz, nemuseli jsme řešit, kde vezmem na každou blbost, dokonce jsme začali malinko šetřit. Ale úplně jsme se odcizili. Manžel tráví mimo domov i 15 hodin denně, domů se chodí jen vyspat a stejně i z domu řeší práci. Taky je permanentně vystreslý, protivný, unavený. Zpětně si říkám, jestli to za ty peníze stálo. Padlo už i slovo rozvod (z jeho strany).
Jak je to s novou prací co se týče jistot? Abyste se nepřestěhovali a pak mu neřekli pápá.
Znáš v Praze aspoň někoho? Já jsem teď úplně sama a je to pěkně na palici!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, snad se zde najde někdo, kdo podobnou situaci řešil a napíše, ja to má teď. Prosím o zachování anonymu, soukromé údaje.
Přítel dělá momentálně práci ve fabrice na dobu neurčitou za cca 22tis čistého. Ted byl 14 dni v jiné práci, aby si vydělal na dluh, který má u bratra. V ty práci dostal nabídku, že by ho hned z fleku vzali (zivnost) Ta práce je v Praze a dělal by u filmu, plat cca 50tis. V první práci odboucha 8h denně a je doma, v Praze dělá i 12, 14h denně a není doma. Jen občasný víkendy. Jako rodina vztahove jsme na to moc dobře, láska u nás stále jeco se týče financí, jsme na tom špatně, každý měsíc v mínusu a sotva máme na chleba. Máme 2 letou dcerku. Řešil jste někdo něco podobného? Odstěhovat se do Prahy, nevidět chlapa a byt na tom finančně lépe, nebo zůstat, vidět chlapa a byt stále v mínusu a ptát se po příbuzných ať mi půjčují na chleba? (Už to trvá rok!!!)
Tak co je jako důležitější ňákej chlap, nebo prachy, jestly nevíš, tak si fakt blbá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Být pronajímat nebudeme, ani nechceme. Uz máme zájemce na koupi, takže tím se zaplatí hypo a část dluhů.
Osobně v Praze nikoho neznám, mam tam jen v Hostivaři babičku a v mochove u Prahy strejdu. Tady kde bydlím, tak taky nikoho neznám, žádná kamaradka/maminka na pokec. Bydlíme tu 2 roky. Poblíž cca 15km rodina.
Prace v Praze je „zatim“ jistá. Stále je co natáčet a nemají lidi. Proto ta nabídka. Též se bojíme toho Zivnostaku, co když o práci přijde, kam jít? Říkám si, že v Praze je práce dost, chlap je hodně šikovný, ale… Je tam prostě pořád to ALE…
V Praze jsou jen soukromé školky?že to stojí tolik a nebo jsou i státní? Kolik stojí? Tady u nás soukromá školička od 2 let 5000kc měsíčně s jídlem.
tak jestli tím umoříte i část dluhů, tak to zní o trochu líp…ale zas vy musíte vědět kolik z hypo máte zaplaceno, jestli se Vám to vyplatí - zase prodat byt, kde jsem už něco splatila a jít do Prahy do podnájmu, jestli neni lepší zůstat v místě jít dělat, uskromnit se a vyjít z toho dobře a bydlení splacené k tomu…hodně dobře to proberte vše hoďte na papír…
školky v Praze? záleží kde, často se nedostanou i 4leťáci, takže co vím, musí do soukromé a vPraze i ty částky za soukromé školky jsou o level výš než v jiných částech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit