Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sarkaa90 tak už jsem doma. 12 oocytů a z toho sedm je ok. Snad to bude stačit na tři embryjka ![]()
@MartinaPospisilova píše:
@Sarkaa90 tak už jsem doma. 12 oocytů a z toho sedm je ok. Snad to bude stačit na tři embryjka
A jak je? Probíhalo to dobře? Mě bylo tenkrát špatně asi po narkóze, pocity na omdlení a zvracení. Dělali vám oplodnění všech vajíček ICSI?
@Sarkaa90 máme PISCI a MACS ![]()
No nemohli mě napíchnout ale jinak dobrý. Jednu holku po zákroku přivezli a hned byla zas tuhá
já hned psala chlapovi. Jen je divný že holky předemnou dostali kapačku a já nic
zachvilku jsem musela vstát, počurala bych se ![]()
Vypila jsem půl konve čaje, dostala jsem dobrou svačinku a šla jsem ![]()
@MartinaPospisilova Každý ten zákrok vážně zvládá jinak, četla jsem, že i některé ženské jdou ten den ještě v poho do práce. Já byla celý den KO a ještě druhý mě bolelo břicho. Netěším se jestli budu muset znova, sice ještě dva máme zmrazené, ale bůhví jestli se uchytí. Přeju aby z těch vašich bylo co nejvíce embryek 🙂
@Sarkaa90 no já byla včera ráno a zítra jsem měla jít do práce ale vzala jsem si den volna ještě. Taky mě dost pobolívá břicho. A ona je práce a práce. Někdo má pohodičku někdo ne. Když ještě den odpočnu nic se nestane. A zítra budou volat kolik embryjek se zadařilo ![]()
Taky vám přeju ať vám to vyjde. Kdyby byli aspoň tři embryjka budu ráda. ![]()
@Sarkaa90 tak se povedlo pět embryjek
teď kultivace a genetické testování ![]()
Pořád mě pobolívaj vaječníky ![]()
@MartinaPospisilova Tak to zatím vypadá úspěšně
přeju aby jich co nevíce vydrželo do konce kultivace. Já osobně teda byla od OPU na neschopence, do práce jsem šla až když se transfer prokázal neúspěšný. Takže teď budou všechny vaše embrya testovány geneticky? To znamená že se zmrazí a transfer by byl až po výsledkách? nebo jak to probíhá?
@Sarkaa90 testují se po dobu kultivace až pak se mrazí. A prý je lepší zavést embryjko až se tělo dá zas do normálu. Oni tomu říkaj v přirozeném cyklu
Jeden cyklus se nechá přejít a u druhýho cyklu je vyšetření ultrazvukem mezi 10.-12.dnem.A asi podle sliznice se zavádí embryjko. Prý je to lepší nevím. Mám otázku. Kolik jste zvládla vypít tekutin? Já sotva dám ty tři litry a někde nějaká maminka psala že dá těch šest. To dělá jak?
![]()
@MartinaPospisilova Takže vyloženě vám budou dělat tu preimplantační diagnostiku embryí? Nám to zatím nenabízeli. Měla jsem za sebou transfer čerstvého embrya hned po IVF (to se neuchytilo) a za dva měsíce transfer zmrazeného (to se uchytilo, ale brzy byl konec). Jinak mě se OHSS netýkalo, sice jsem měla pár dní po odběru nafouklé a bolavé břicho, ale tenhle syndrom jsem neměla. Co se týče tekutin tak běžně denně piju 2-2,5 litrů a v době po zákroku jsem to nijak navíc neřešila. Myslím, že ty 3 litry musí stačit, prý se při OHSS doporučuje hodně bílkovin navíc.
@Sarkaa90 tak mě se OHSS taky netýká, ale bylo mi to doporučeno. A plus teda ty bílkoviny. Může se to objevit i týden po OPU. Ano, preimplantační genetické testování. Asi nám to budou dělat kvůli špatným spermijkám a možná i kvůli mýmu věku ![]()
@MartinaPospisilova Aha tak to je možné, ono je to zase mnohem lepší mít tu diagnostiku, aspoň vám nevloží embryo co by bylo špatné. Takhle to má větší potenciál. A za toto se připlácí navíc nebo to jde na pojišťovnu pokud to doktor schválí? Mě by to taky zajímalo, ale u nás to doktor zatím nenavrhoval, věk i spermiogram máme OK. Příští týden jdu na krev na genetiku, tak jedině potom kdyby vyšlo něco špatně.
@Sarkaa90 tak bude mi teď v lednu 35 a spermie máme opravdu špatné. Hradí to pojišťovna. Ofotila jsem vám nějaké info z brožury co jsme dostali ![]()
@MartinaPospisilova Děkuju za info
35 let není zas tak vysoký věk, víc asi dělá to spermio. Tak hlavně ať se vše podaří, teď si nějakou dobu počkáte a pak bude transfer aspoň v klidu
Přeju vám štěstí…a sobě taky
na další KET půjdu asi únor/březen.
@Sarkaa90 tak to půjdem cca zároveň tak si budem držet pěstičky navzájem ![]()
Bolí ten embryotransfer?
Nějak si to nedovedu představit ![]()