Diphereline před OPU

2140
3.6.16 21:10

Diphereline před OPU

Ahojte, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti a stejně jako ja si měl nebo ma píchnout injekci dipherelinu dva dny před plánovaným OPU. Dr. mi předepsala tuším decapeptyl ale dostala jsem místo toho diphereline a nejsem si jistá jestli se sestřička náhodou nespletla.. Podle toho co jsem vyčetla z pribaloveho letáku se mi to moc nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
3.6.16 22:07

Účinná látka je stejná. Žadný strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
4.6.16 09:48

@Aliki Díky za potvrzení, taky jsem to pak pátráním a pročítáním příbalových letáků nakonec zjistila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 14:10

Diphereline

Ahoj. Takže Diphereline je před OPU v pohodě? Já myslela že se právě dává něco na spuštění ovulace a tohle ji zas naopak zastavuje ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
2.1.20 14:14

@MartinaPospisilova ahoj, diphereline jsem mela pri dlouhem protokolu. Picha se proto aby vajecniky jakoby uspal a potom byla kvalitnejsi uroda. Nespletla jsis to s ovitrelle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 14:17

@kelynka nee. Dostala jsem ho právě místo Ovitrelle, ale nějak nevím proč. Tady v diskuzi jsem četla že se někdy dává i před OPU ale je to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 16:07

@kelynka tak jsem si tam raději volala jestli se nastala nějaká chyba. Prý se to dává když je hodně folikulů 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
2.1.20 16:22

@MartinaPospisilova Já si myslím, že se to dává jako prevence OHSS, právě jak píšeš, když je těch folikulů hodně, aby se to nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 20:09
@kaiserin píše:
@MartinaPospisilova Já si myslím, že se to dává jako prevence OHSS, právě jak píšeš, když je těch folikulů hodně, aby se to nerozjelo.

Jo tak nějak mi to bylo po telefonu vysvětleno. Děkuju. Jsem se bála co mi to dali☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.1.20 11:16

Aha, to je zajímavé.
Já jsem injekci Dipherellin dostala právě na začátku dlouhého protokolu (přesně dva týdny před následnou stimulací). Tak je vidět, že to má více využití :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.20 19:14
@Sarkaa90 píše:
Aha, to je zajímavé.
Já jsem injekci Dipherellin dostala právě na začátku dlouhého protokolu (přesně dva týdny před následnou stimulací). Tak je vidět, že to má více využití :)

Jo to jsem taky všude četla. Já měla protokol krátký a mám hodně folikulů tak to pý zabraňuje hyperstimulačnímu syndromu. Nevím no. Ale co mi teda spustí tu ovulaci místo Ovitrelle? Zítra jdu na odběr. Mám trošku nervy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.1.20 21:08

@MartinaPospisilova Ovulaci nepotřebujete. Doktor nasaje jehlou vajíčka přímo z každého folikulu. I Ovitrele se píchá proto, aby hned sama nenastala ovulace a folikuly nepraskly před zákrokem. Přeju aby vám to zítra dobře dopadlo. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.20 22:10

@Sarkaa90 aha :) hodně jsem toho načetla ale evidentně málo :D
Jo a jinak děkuju. Ty nervy jsou šílený :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.1.20 22:30

@MartinaPospisilova Není zač :) já taky nejsem úplný odborník, spoustu věcí se dozvídám za pochodu. Nervy taky znám, hodně jsem se bála narkózy, nikdy předtím jsem zákrok neměla. Ale je to naštěstí rychlé. Větší nervy jsou na čekání kolik embryí se vyvine a hlavně pak po transferu embrya čekání na test. To je takové přežívání ze dne na den a různé stupně nálady. Přeju ať se zadaří 🙂 já budu za dva měsíce zkoušet třetí transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.20 22:46
@Sarkaa90 píše:
@MartinaPospisilova Není zač :) já taky nejsem úplný odborník, spoustu věcí se dozvídám za pochodu. Nervy taky znám, hodně jsem se bála narkózy, nikdy předtím jsem zákrok neměla. Ale je to naštěstí rychlé. Větší nervy jsou na čekání kolik embryí se vyvine a hlavně pak po transferu embrya čekání na test. To je takové přežívání ze dne na den a různé stupně nálady. Přeju ať se zadaří 🙂 já budu za dva měsíce zkoušet třetí transfer.

No pro mě to vše bylo v pohodě možná tak do stimulace. Co jsem si z CARu nesla hormony jsem na nervy :) tak snad nám to vyjde ;)mě i vám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí