Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti a stejně jako ja si měl nebo ma píchnout injekci dipherelinu dva dny před plánovaným OPU. Dr. mi předepsala tuším decapeptyl ale dostala jsem místo toho diphereline a nejsem si jistá jestli se sestřička náhodou nespletla.. Podle toho co jsem vyčetla z pribaloveho letáku se mi to moc nezdá ![]()
@Aliki Díky za potvrzení, taky jsem to pak pátráním a pročítáním příbalových letáků nakonec zjistila ![]()
Ahoj. Takže Diphereline je před OPU v pohodě? Já myslela že se právě dává něco na spuštění ovulace a tohle ji zas naopak zastavuje ne? ![]()
@MartinaPospisilova ahoj, diphereline jsem mela pri dlouhem protokolu. Picha se proto aby vajecniky jakoby uspal a potom byla kvalitnejsi uroda. Nespletla jsis to s ovitrelle?
@kelynka nee. Dostala jsem ho právě místo Ovitrelle, ale nějak nevím proč. Tady v diskuzi jsem četla že se někdy dává i před OPU ale je to divné.
@kelynka tak jsem si tam raději volala jestli se nastala nějaká chyba. Prý se to dává když je hodně folikulů ![]()
@MartinaPospisilova Já si myslím, že se to dává jako prevence OHSS, právě jak píšeš, když je těch folikulů hodně, aby se to nerozjelo.
@kaiserin píše:
@MartinaPospisilova Já si myslím, že se to dává jako prevence OHSS, právě jak píšeš, když je těch folikulů hodně, aby se to nerozjelo.
Jo tak nějak mi to bylo po telefonu vysvětleno. Děkuju. Jsem se bála co mi to dali☺️️
Aha, to je zajímavé.
Já jsem injekci Dipherellin dostala právě na začátku dlouhého protokolu (přesně dva týdny před následnou stimulací). Tak je vidět, že to má více využití ![]()
@Sarkaa90 píše:
Aha, to je zajímavé.
Já jsem injekci Dipherellin dostala právě na začátku dlouhého protokolu (přesně dva týdny před následnou stimulací). Tak je vidět, že to má více využití
Jo to jsem taky všude četla. Já měla protokol krátký a mám hodně folikulů tak to pý zabraňuje hyperstimulačnímu syndromu. Nevím no. Ale co mi teda spustí tu ovulaci místo Ovitrelle? Zítra jdu na odběr. Mám trošku nervy ![]()
@MartinaPospisilova Ovulaci nepotřebujete. Doktor nasaje jehlou vajíčka přímo z každého folikulu. I Ovitrele se píchá proto, aby hned sama nenastala ovulace a folikuly nepraskly před zákrokem. Přeju aby vám to zítra dobře dopadlo. 🙂
@Sarkaa90 aha
hodně jsem toho načetla ale evidentně málo ![]()
Jo a jinak děkuju. Ty nervy jsou šílený ![]()
@MartinaPospisilova Není zač
já taky nejsem úplný odborník, spoustu věcí se dozvídám za pochodu. Nervy taky znám, hodně jsem se bála narkózy, nikdy předtím jsem zákrok neměla. Ale je to naštěstí rychlé. Větší nervy jsou na čekání kolik embryí se vyvine a hlavně pak po transferu embrya čekání na test. To je takové přežívání ze dne na den a různé stupně nálady. Přeju ať se zadaří 🙂 já budu za dva měsíce zkoušet třetí transfer.
@Sarkaa90 píše:
@MartinaPospisilova Není začjá taky nejsem úplný odborník, spoustu věcí se dozvídám za pochodu. Nervy taky znám, hodně jsem se bála narkózy, nikdy předtím jsem zákrok neměla. Ale je to naštěstí rychlé. Větší nervy jsou na čekání kolik embryí se vyvine a hlavně pak po transferu embrya čekání na test. To je takové přežívání ze dne na den a různé stupně nálady. Přeju ať se zadaří 🙂 já budu za dva měsíce zkoušet třetí transfer.
No pro mě to vše bylo v pohodě možná tak do stimulace. Co jsem si z CARu nesla hormony jsem na nervy
tak snad nám to vyjde
mě i vám ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď