Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s těmito injekcemi? Předepsal je někomu doktor, na co a pomohlo to? Poraďte prosím. Díky.
brituska píše:
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s těmito injekcemi? Předepsal je někomu doktor, na co a pomohlo to? Poraďte prosím. Díky.
Ahoj Britusko.
s touto injekcí jsem velmi spokojená.
Charakteristika
Diprophos patří do skupiny léků, známých jako kortikoidy. Tyto léky
přispívají k ústupu zánětlivých změn. Zmenšují otoky, zarudnutí kůže,
svědění a alergické reakce a často jsou užívány jako součást léčby mnoha různých nemocí.Kdy se lék používá? Diprophos lze užít jako součást léčby těžkých forem různých onemocnění,která reagují na kortizonoidní léky ústupem příznaků, jako jsou otoky,zarudnutí kůže, svědění a alergické reakce. Patří k nim onemocnění svalového a kosterního systému, jako jsou různé formy zánětů kloubů (artritida), zánětů váčku mezi svalem nebo šlachou (bursitida), sedacích
(ischiadických) a ústřelových či kostních postižení a onemocnění hluboko uložených tkání; alergická onemocnění jako průduškové astma, senná rýma,zánět průdušek, lékové reakce nebo reakce na bodnutí hmyzem; kožní onemocnění jako jsou záněty, svědění, kopřivka, vypadávání vlasů, lupénka (psoriáza), zbytnělé jizvy (keloidní jizvy), měchýřovitá trudovitost (cystická akné) a ostatní chorobné stavy podle posouzení lékaře. Ahoj Magda.
Ahoj Britusko,
mám rokrevmatoidní atritidu, brala jsem Medrol, Prednison, ze začátku mě to docela zabíralo, ale vždy jen měsíc, pak učinek začal ustupovat, až úplně zmizel. Dnes jsem poprvé dostala injekci Diprophosu v jednu odpoledne a musím říct, že se už teď cítím o 50procent lépe, velké bolesti začínají ustupovat, otok také, už dokonce normálně po měsíci chodím / měsíc jsem nedošlála na pravou nohu /, ted ji citím, ale chůze je přijatelná. Všichni odsuzují kortikoidy, ale když člověk prostě kvůli bolesti nemůže nic, a tohle zabere je to prostě super. Musím říct, že i můj psychický stav je o moc lepší, nálada se zlepšila, no prostě se dneska je krásný den.
Zdravím Lenka
Ahoj beru tu injekci uz 12 let.Mam silny atopicky ekzem na rukou ktere mi praskaji a bobtnaji az do krve. Jelikoz mi po vyzkouseni vsech moznych preparatu nic nepomahalo je to jediny pripravek ktery funguje.Sice kojim ale jelikoz se mi to vratilo na rukou az ted po porodu a mam davku poprve tak to malymu neublizi. Samozrejme ze se mezitim pokusim najit jiny zpusob.Ale preparat funguje takze zadny strach, me jaterni vysetreni byly tez vporadku. ![]()
Ahoj amando, beru tyto injekce 2 roky je u nich skoro okamžitý velmi dobrý výsledek. Chci se zeptat jak často Vám je aplikují, myslím tím za jakou dobu od té jedné. Lékařka mě tvrdí, že mě je může dát jednou za tři týdny, ale bohužel mě ta injekce vydrží na alergickou kožní reakci vydrží tak na deset dní. Přeji hezký večer a díky za odpověd
Ahoj ze zacatku jsem tu injekci brala po 2mesicich protoze ucinek vydrzel dlouho.Nez jsem otehotnela tak jsem ji brala tak po mesici, jak kdy. Zalezelo na tom jak moc jsem nevydrzela s rukama.Ale i me doktorka rekla ze driv jak po 3tydnech az mesici mi ji dat nemuze. V tele vydrzi 6tydnu nez se vstreba.Ale urcite je pravda ze pomaha ihned.Tak se drzte a preju hodne pevne nervy a neztracet nadeji ze se to jednou zlepsi ![]()
Dnes mi byl diagnostikován zánět v rameni a doktorem nabídnuta tato injekce, už jednou jsem jí měla na loket a pomohla mi. Jenže kojím syna 3m a nechtěla jsem do toho jít. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Dámy, kdo jste někdy dostal injekčně diphropos - měly jste u toho nějaké vedlejší účinky? Mě chvíli po té injekci začala bolet hlava (dostala jsem ji včera kolem oběda) a na večer mě začaly pobolívat klouby na nohou. To se mi nikdy nestalo, jsem mladá, klouby mám zdravé. A ty klouby mě bolí i ještě teď ráno. Měla jste to některá taky? ![]()
Diprophos mi dokror injekčně aplikuji již několik let. Ze začátku bylo vše OK, ale poslední dobou mám vždy nejméně 3 dny velké potíže s vysokým tlakem. Včera mi byly aplikovány další 2 injekce do kolen, začaala mi třeštit hlava, i když netrpím na bolesti hlavy a celou noc jsem nemohla spát. Příště asi budu už velice váhat s další aplikací. Jinak účinek od bolesti je tak 10-14 dní.
Dobrý den, sice trochu odbočím od tématu, ale zajímalo by mě, jestli někdo nemáte zkušenost s touto injekcí v souvislosti se sluneční alergií(červené pupínky, které nesvědí ani nepálí, a většinou po 2 dnech bez slunce zmizí). Na nějaké diskuzi jsem se dočetla, že prý po aplikaci této injekce se vyrážka vůbec neobjevila. Předem díky za info
Injekce Diprophos užívám již více jak 5 let. Vyléčila mě obě kolena po aerobiku, rameno po pádu s kola, bez indekci cca po dvou měsících do dlané ruky, bych již dávno nemohla řidit auto, psát na počítači a psát SM na mobilu a čekala by mě operace kanálků dlaně. Injekce se bere jedna a po třech týdnech lze píchnou druhou. Pisatelka si ztěžovala na zdravotní potíže po vpíchnutí dvou injekcí do kolen zřejme v jeden den, a to předpis nedovoluje. l Díky, že tyto užasné injekce existuji. Vždy si nechám předepsat celé balení a dle potřeby mě je aplikuje známá zdravotní sestra. Přeji všem život bez bolestí a hodně štěstí.
Já jsem tuto injekci dostala včera večer poprvé. Nemůžu už skoro chodit kvůli patě kde mám ostruhu.
2× jsem byla na rázové vlně, vyhodila za každé sezení 2000Kč+500 léky a nepomohlo to ani ty léky na zánět. Trpím jako kůň, jsem momentálně na neschopence protože dělám dvanáctky a na nohách nemůžu vydržet. Včera mi doktor nabídl tuto injekci namíchanou s mesocainem, tak jsem zvědavá, v noci jsem se o hůlkách plazila na záchod jak pata bolela. Vůbec jsem se nevyspala, hned mi bylo zima hned horko, 2× jsem se převlíkala, ráno jsem jak po opici. Doufám, že to tedy pomůže. Ozařování mi nedoporučil, prý kdyby mi tak bylo 80let, je mi 35. a operaci kterou jsem chtěla mi rozmluvil, prý je to velký zásah a nikdo mi nezaručí, že výrustky znovu nenarostou:-(
Ale bohužel po 4 dnech po aplikaci inj. diprophosu jsem dostal plísenˇv ústech, hlavně jazyk bílý a docela večer hodně bolí. Nevím co dělat. Na plíseň v ústech mě lékař nechce nic dát, nizoral zakázali předepisovat. Poradí někdo co dělat? ![]()
Ahoj,
jsem tu nováček. Chtěla bych napsat mojí zkušenost s injekcí Diprophos. Mám AE od půl roka. V poslední době se mi ekzém objevil po celém těle, snad nejhorší za celé období co ho mám. Doktorka mi nabídla injekci Diprophos.Po aplikaci před 14 dni se AE úplně ztratil, ale začala jsem se v noci extémně potit, trpím nespavostí. Na dotaz magistry prý mohou být tyto vedlejší účinky, které by měly odeznít po 3 nedělích. Takže stále nebudu v noci spát
.To je moje zkušenost.
Ahoj zrovna jsem po injekci a trpím jak kůň. Nevím jestli je to normální reakce.