Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
mám zánět šlach, včera jsem byla u doktora, ten mi dal Fastum gel a dal mi na to ortezu, prý když se to nezlepší do pátku tak to dá do sádry. Žádné prášky mi ale nenapsal, já tady umírám bolestí, kdo to měl asi ví o čem mluvím.
Mám dvě otázky. Z čeho se ten zánět šlach vůbec udělá?
Jak dlouho se to léčí?
Předem děkuji za odpovědi. Mám to zrovna na pravé ruce kterou používám nejčastěji ke všem činnostem.
Ahoj.
Moc ti asi neporadim. Ja mela zanet slach v obou rukou a to potom, co jsme doma bourali betonovy dvorek. Proste extremni namaha. Dali mi na to uz nevim co, ale nejaky zpevneni taky myslim (na jednu ruku snad dlahu
) Od te doby, kdyz delam nejakou namahavejsi cinnost rukama (hazeni uhli, zne, sklizeni ripy atd…) tak vim, ze druhy den to zase boli. Proto po namaze mazu Fastum gelem a je to lepsi. Pomaha mi taky stahnout ruce obinadlem (po namaze-ne pri ní) proste aby se to min hejbalo. Jak dlouho se to lecilo poprve uz si nepamatuju, ted jelikoz preventivne mazu Fastumem mam den-dva na to pokoj.
Vím moc dobře jak hrozně to bolí. Mě se zánět udělat když jsem v práci (u soudu) dostala 800 žalob a během dne jsem to já blázen stačila dát do počítače. Neustálým namáháním zápěstí jsem si vytvořila pěkný zánět. Nějdřív jsem měla na ruce bouli a taky jsem to mazala Fastum, nebo Voltarenem. Zafixovala jsem to obvazem, abych s tím nemusela hýbat. Bohužel jsem s tím chodila do práce takže jsem to namáhala trochu dál. Nejlepší je na to opravdu sádra. Anebo silné zafixování a nehýbat s rukou, jinak ten zánět nezmizí.
Ahoj, já ho měla z práce. tahala jsem balíky na poště…bylo to tak střídavé bolelo a nebolelo. Když se to už nedalo vydržet, tak jsem zašla k ortopedovi. Ten mi napsal dlahu a klid - snažit se moc nenamáhat. Neschopenku jsem si na to nebrala, ale všichni mi dost pomáhali. Řekla bych že tak za týden to bylo lepší a do 14ti dnů úplně vyléčené. Na ko jsem chodit ani nemusela, ale pokaždé když jsem cítila že mě zápěstí začíná malinko pobolívat, tak jsem si na:,–(ila hned ortézu a už se mi to nikdy „nerozjelo“ do velkého zánětu. Takže šetřit a znehybnit a do týdne bys měla mít klid ![]()
Ahoj,
taky s tím mám problém už roky, tehdy mi doktor řekl, že se to dá jen podléčit…ta nevím ![]()
Mažu jakýmkoliv chladivým krémem a fixuji do obvazu, ovšem na dobré vyléčení je nejlepší s tou rukou vůbec pár dní nehýbat. Já s tím ale vždycky, hrdinka
, chodila do práce, takže jsem to léčila tak 14 dní.
Takže ortéza určitě pomůže ![]()
Pa, Ha
Ahoj, zase se mi vrací zánět šlach
Chci se zeptat, předepsal vám doktor ortézu na ruku? Vím, že se dá koupit normálně koupit v lékárně, ale spíš by mě zajímalo, jestli ji třeba doktoři předepíší jako pomůcku.
Díky moc.
@vojkina píše:
Ahoj, zase se mi vrací zánět šlachChci se zeptat, předepsal vám doktor ortézu na ruku? Vím, že se dá koupit normálně koupit v lékárně, ale spíš by mě zajímalo, jestli ji třeba doktoři předepíší jako pomůcku.
Díky moc.
Já byla po zánětu Achilovky loni… pak mi to vlezlo postupně během půl roku do karpálů, hodně jsem pročítala přípravky a výživy a zkusila nakonec na pročištění těla Yuccu. Je to zázrak zázraků, pomohl, a navíc jsem dlouhodobě(asi 4 roky) trpěla bolestmi ramen, z přetížení, a po 3 měsíční kůře jsem bez bolestí. Takže určitě vyzkoušej!!!
Jinak by ti ji po poradě předepsat mohl!!! Ale já loni koupila za pár korun univerzální ortézu na zápěstí za 87kč! Mám jednu novou navíc, kdybys chtěla, za 60kč prodám!
Zkusím pohledat odkaz jak vypadá.
Ahoj holky,
pokusím se oživit diskuzi…mám zánět té Achillové šlachy na jedné noze, trápilo mě to víc než týden, střídavě víc a míň, v klidu vůbec nic, nejhorší byla ta „změna polohy“ - čili ze sedu vstát nebo vstát z postele atd., když jsem to „rozchodila“, tak to šlo - proto jsem váhala jít k dr.,
Šla jsem k praktické dr. - ta mi to zkoukla, vyhodnotila zánět šlachy, dala mi AULIN tablety - je to prý proti zánětu a bolesti a jinak dělat jako doposud jsem dělala - stahovat obinadlem, mazat Voltarenem, prý nic jiného na předpis z těch gelů není…tak nevím…
myslela jsem, že mě hned pošle na ortopedii nebo na rentgen (prý když to nebyl úraz - tak by to bylo zbytečné, já si nohu namohla jízdou na koloběžce - je to ta „odrážecí“ noha), ale prý kdyby to do pátku nebylo lepší, že až pak mě pošle. Máte někdo zkušenost s tím Aulinem? Pomůže to?
děkuju ![]()
@Gerberka A ono je potřeba na ortopedii doporučení? Já tam vždycky chodila rovnou. A jinak tedy se zánětem achilovky jsem skončila se sádrou na 5 týdnů.
ahoj holky, díky za rady…každopádně mně to po jedné tabletě toho Aulinu ohromně povolilo, tak fakt nevím… ![]()
jak se ti to stalo? byl to úraz nebo sis to namohla? a brala jsi něco ty 2 měsíce za léky nebo jak to bylo? ![]()