Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Gerberka já když jsem si poňahňala koleno, zašla jsem na ortopedii (bez doporučení, ale doktor o mě věděl, že přijdu). Ptal se mě, co jsem dělala. Cvičila Jillian Michaels. ![]()
Prej co to je a ať jdu radši plavat a tohle už nedělám ![]()
Měla jsem namožený vnější meniskus. Dal mi měsíc. Kdyby se to nesrovnalo, tak magnetická rezonance. Naštěstí se kolínko chytlo.
já už tu kolobrndu odpískala
…zůstane mi jenom záliba v chůzi a turistika v létě a jediný, co mě ještě tak zbývá, když na kole jsem nejezdila prakticky nikdy a tu kolobrnu jsem odpískala - je taky asi to plavání ![]()
jsem si myslela, že si na chvilku odpočinu, tak jsem si lehla a ta noha mě začala tak děsně bolet a pálit - to je možný, že se to vzpamatovává po té injekci, že?
…jsem tohle fakt nikdy nezažila, tak nevím…že to paradoxně vlastně bolí víc, no jo, to byla injekce jak blázen a přímo asi do té šlachy, jen mi to postříkal a pak tak kroutil injekcí (pardon za podrobný popis ![]()
Ahoj holky,
hlásím se po týdnu léčení…noha ten týden byla taková střídavě lepší a horší, do práce jsem normálně chodila, ovšem nedovedu si představit delší chůzi např. o dovolené
- kam mimochodem máme jet 29.7…to je fakt ve hvězdách…
Včera jsem byla na kontrole, doktor to opět pořádně prohlídnul, dal mi obstřik z druhé strany toho kotníku (šlacha mezi kotníkem a chodidlem), dal mi žádanku na rentgen - tam půjdu ve středu - a příští čtvrtek opět k němu…je to nějak na dlouhý lokte a zlepšení teda jenom trochu… ![]()
@Gerberka Si říkám, jestli ta sádra někdy nemá něco do sebe…
ahoj, zlepšení je dost velké, otok není už vůbec žádný, ve středu jdu na rtg. - tam by SNAD měly být vidět nějaké případné anomálie nebo zranění, ne?? K dr. až ve čtvrtek, ve středu tam není
ahoj, ale tys měla achillovku - nebo ne??
Tu já mám úplně v pořádku i včetně úponu - mám v háji ty šlachy, co jsou mezi kotníkem a chodidlem - na obou stranách kotníku…blbec jsem jezdila na koloběžce ![]()
@afghani A já jsem zas ráda, že ano, neb jsem to měla vyřešené za nějakých 6 týdnů…
Ahoj, byla jsem dnes na rtg. kotníku - vše v pořádku, žádné změny…
@afghani @j.a.n.i1 - holky, vám poznali ty vaše potíže na rtg.? byli jste s tou nohou na rtg?
@Gerberka Na RTG jsem byla, ale myslím, že spíš, jestli tam není něco dalšího, jinak mi přišlo, že má doktor jasno podle toho, jak si to osahal.
Ahoj zde na diskuzi,
tak hlásím, že se stal zázrak - noha je úplně v pořádku - ťukám na tisíckrát na dřevo - a ve středu můžeme do těch Beskyd…jsem neskutečně ráda, ale taky poučená, protože tohle vyšlo teda za pět minut dvanáct - či jak se to říká - ještě minulý týden bych si jet netroufla…
ve čtvrtek jsem byla ráno u dr., noha byla výrazně lepší - opravdu v noci ze středy na čtvrtek se výrazně zlepšila, dle rtg. vůbec žádná patologie, nohu ještě pořádně prohlídnul, promakal…prostě pomohly ty 2 obstřiky, pak jsem se ho ptala, jestli to byl zánět a on nato: „těžko říct“, ale prý že to typický zánět nebyl, připadalo mu, jako bych tou nohou bouchala třeba někam do železa nebo prostě z nějaké šílené námahy, a potřebovalo to těmi injekcemi uvolnit,
musím být ještě opatrná, ale jinak je to úplně dobré.
jo a moc doporučuju ty masti od Dr. Popova - masíruju si tou kostivalovou s kafrem a je fakt výborná ![]()
Ahojte, nevíte někdo o ortopedovi v Praze, který by mě vzal bez doporučení a nejlépe hned? Mám zánět šlachy v kotníku a minulé pondělí jsem s tím byla u ortopeda, který mi dal injekci, napsal mastičku a že to mám stahovat a kdyby něco taj se objednat a dojít. Všechno tak od té doby dělám plus leduju otok, ale stále to hodně bolí. Volala jsem mu s tím, že mě to stále hodně bolí jestli by mi píchnul aspoň ještě jednu injekci a bylo mi řečeno že mě může objednat až na začátek nového měsíce, že dřív prostě nemá čas. Nechci s tím obtěžovat na pohotovosti, ale mám teplotu a dost to bolí a opravdu nevím zda vydržím tak dlouho s tím čekat. Předem děkuji za radu.
Prosím vás,
Od včera hrozná bolest zápěstí na pravé ruce, levá strana u palce, bolest je při ohybu a v některých úplně hrozná, až ostrá. Otok žádný. Před 5 lety mi ze zápěstí odstranovali jakousi tekutinu, měla jsem tam bouli a loni mi dávali injekce do šlachy co vede do palce, prý jsem měla otok šlachy či co…
Myslíte si že tohle může být zánět šlachy? Jsem pravák tudíž chápete ze mě to omezuje. Včera jsem si zápěstí zatejpovala aspoň..děkuji předem