Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat mám dítě budou mu v červnu 26 4roky má vývojovou disfazii s hyperaktivitou dále je o rok pozadu má úzkostné a depresivní stavy na eeg bylo že má jednu mozkovnou hemisféru pomalejší dále nevíme jak je to s epilepsií čekáme na další eeg má stále dudlík je bez plen přez den na noc ještě má potřebuje ještě dudlík aby uklidnil mozek, moje otazka je mám ho dát do normální školky s asistentem zvládne to? Nebudou na něj zlé? Jinak dokáže už říct, větu o 3slovech ale jen ty co umí udělal velký pokrok ale teď se zastavil máme vyšetření v spc tam mi řekli školka ne ale přijde mi docela veliký na děti, děti má rád jen se bojím já sama byla šikanována kvůli adhd a že jsem byla pomalejší, jsem asi citlivá na něj jen mi ho je líto takový malý chlapeček a už má takových starosti jinak je to šikulka naučil se říkal mami jsi tuk ťuk a tuka si na čelo je to sranda každý slovo je pro darkaždý den dřiny boje pláče radosti starosti do toho mám ještě 2letou dceru je to těžké ale miluje je dát do školy nedat? Paní riditelka o hendikepu ví a prý to zkusíme na dopoledne a uvidíme. Uklidnete mě prosím mockrát děkuji
Je to tezke, on ti nikdo nemuze rict, jo, bude to super, v pohode, nebo ne, nepujde to. Zkus to, s asistentem. Pokud to nepujde, budete hledat specialni skolku
Dala bych ho do specialni školky. Podle toho, jak popisuješ jeho vývoj, si myslím, že to pro nej bude nejlepší.
Ještě- když to v poradně řekli, že školka ne, co ti tedy poradili?
To „mami jsi tuk, tuk“ to mi trochu vysvetli. To ho ucite? To ma jako znamenat, ze mami jsi hloupa? A pro vas je to sranda? Jinak bude zalezet na jake ucitelky a asistentku narazite a jestli bude tve dite v kolektivu problematicke (agresivita, rizbijeni veci, utikani, sebeposkozovani, caste vydavani hlasitych zvuku atd.). Klasicky dudlik bych do normalni skolky nedavala. To uz bych radeji naucila na kousak nebo nejakou podobnou pomucku, kterou jine deti neznaji.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat mám dítě budou mu v červnu 26 4roky má vývojovou disfazii s hyperaktivitou dále je o rok pozadu má úzkostné a depresivní stavy na eeg bylo že má jednu mozkovnou hemisféru pomalejší dále nevíme jak je to s epilepsií čekáme na další eeg má stále dudlík je bez plen přez den na noc ještě má potřebuje ještě dudlík aby uklidnil mozek, moje otazka je mám ho dát do normální školky s asistentem zvládne to? Nebudou na něj zlé? Jinak dokáže už říct, větu o 3slovech ale jen ty co umí udělal velký pokrok ale teď se zastavil máme vyšetření v spc tam mi řekli školka ne ale přijde mi docela veliký na děti, děti má rád jen se bojím já sama byla šikanována kvůli adhd a že jsem byla pomalejší, jsem asi citlivá na něj jen mi ho je líto takový malý chlapeček a už má takových starosti jinak je to šikulka naučil se říkal mami jsi tuk ťuk a tuka si na čelo je to sranda každý slovo je pro darkaždý den dřiny boje pláče radosti starosti do toho mám ještě 2letou dceru je to těžké ale miluje je dát do školy nedat? Paní riditelka o hendikepu ví a prý to zkusíme na dopoledne a uvidíme. Uklidnete mě prosím mockrát děkuji
A co zkusit logopedickou školku?
@Anonymní píše:
Děti budou celé nadšené a plné pochopení, až to na ně bude dělat taky. Raději se víc vyjadřovat nebudu. Hodně štěstí.
V cervnu 26 mu budou 4 roky a v únoru 23 uz mluvi a mate diagnostikovanou disfazii ![]()
@j.a.n.i1 píše:
V cervnu 26 mu budou 4 roky a v únoru 23 uz mluvi a mate diagnostikovanou disfazii
Osobně bych řekla, že ten červen 26 bude den, nikoli rok… Jinak ten text je epipi standard, bohužel.
Jinak k té dysfázii: je strašně důležité, jaký kolektiv tam bude. Syn bude vždy jiný, s tím počítej. A děti dokáží být hrozné, sama to znáš.
Můj syn (vývojová dysfázie smíšená) do školy nechodí. Na karate jsme s dětmi (chodí tam i dcera) řešili, že jeden starší kluk si na syna dovoluje. Doma jsme to probrali a pak na dalším tréninku mu syn řekl, že je trumbera. Od té doby jsou s klukem kamarádi.
Na tom karate to je ještě pod dohledem, ve škole už ne.
@ZustanSeMnou nic jen jsme spolu mluvili po telefonu když jsem potřebovala termín na konzultaci, ten máme 27dubna dále se mě paní ptala co říkala Logopedka, co říkala psycholožka pak mi řekla že je malý a se školkou počkat má děti rad chodí na kroužky a našel si prvního kamaráda má ho moc rád
Nejhorší je že jsme Praha západ a okolí u nás není speciální školka. Buď soukromá což je taky finačne náročné, proto chci zkusit normální školku s asistentem. Mockrát děkuji
@Modesta ano 26.06.se syn narodil no má syn že když spí nebo usíná tak sebou strašně škube ze spaní až se ho leknu i já spí se mnou v posteli nechce do své postele
Jinak už je velký postupně mu chci sebrat plenu Na noc jen neurolog říkal že to bude trvat že má pomalejší mozkové Vlny a všechno mu trvá déle
@Anonymní píše:
@ZustanSeMnou nic jen jsme spolu mluvili po telefonu když jsem potřebovala termín na konzultaci, ten máme 27dubna dále se mě paní ptala co říkala Logopedka, co říkala psycholožka pak mi řekla že je malý a se školkou počkat má děti rad chodí na kroužky a našel si prvního kamaráda má ho moc rád
Nejhorší je že jsme Praha západ a okolí u nás není speciální školka. Buď soukromá což je taky finačne náročné, proto chci zkusit normální školku s asistentem. Mockrát děkuji
Já mám u dysfazie dobrou zkušenost s normální skolkou. Ale musíš se doma hodně věnovat Ty. Dělat logopedii a tak. Bude to na Tobě.
Dobrý den, chci se zeptat mám dítě budou mu v červnu 26 4roky má vývojovou disfazii s hyperaktivitou dále je o rok pozadu má úzkostné a depresivní stavy na eeg bylo že má jednu mozkovnou hemisféru pomalejší dále nevíme jak je to s epilepsií čekáme na další eeg má stále dudlík je bez plen přez den na noc ještě má potřebuje ještě dudlík aby uklidnil mozek, moje otazka je mám ho dát do normální školky s asistentem zvládne to? Nebudou na něj zlé? Jinak dokáže už říct, větu o 3slovech ale jen ty co umí udělal velký pokrok ale teď se zastavil máme vyšetření v spc tam mi řekli školka ne ale přijde mi docela veliký na děti, děti má rád jen se bojím já sama byla šikanována kvůli adhd a že jsem byla pomalejší, jsem asi citlivá na něj jen mi ho je líto takový malý chlapeček a už má takových starosti jinak je to šikulka naučil se říkal mami jsi tuk ťuk a tuka si na čelo je to sranda každý slovo je pro dar
každý den dřiny boje pláče radosti starosti do toho mám ještě 2letou dceru je to těžké ale miluje je dát do školy nedat? Paní riditelka o hendikepu ví a prý to zkusíme na dopoledne a uvidíme. Uklidnete mě prosím mockrát děkuji