Disfázie a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.3.23 08:17

@Oriseka NN naučil se to sám když jsem po něm něco chtěla, zrovna jsem trénovaly logopedii a byl hodně smutnej že musí trénovat byl naštvaný a s ničeho nic s něj vypadlo mami tuk ťuk nikdy jsem to neviděla ale na jednu stránku jsem se tomu zasmála bylo to v naštvání, on udělal velký pokrok ale teď už ho to nebaví každý den cvičit logopedii

• Citovat
  • Upravit
4060
1.3.23 08:18
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat mám dítě budou mu v červnu 26 4roky má vývojovou disfazii s hyperaktivitou dále je o rok pozadu má úzkostné a depresivní stavy na eeg bylo že má jednu mozkovnou hemisféru pomalejší dále nevíme jak je to s epilepsií čekáme na další eeg má stále dudlík je bez plen přez den na noc ještě má potřebuje ještě dudlík aby uklidnil mozek, moje otazka je mám ho dát do normální školky s asistentem zvládne to? Nebudou na něj zlé? Jinak dokáže už říct, větu o 3slovech ale jen ty co umí udělal velký pokrok ale teď se zastavil máme vyšetření v spc tam mi řekli školka ne ale přijde mi docela veliký na děti, děti má rád jen se bojím já sama byla šikanována kvůli adhd a že jsem byla pomalejší, jsem asi citlivá na něj jen mi ho je líto takový malý chlapeček a už má takových starosti jinak je to šikulka naučil se říkal mami jsi tuk ťuk a tuka si na čelo je to sranda každý slovo je pro dar :,( každý den dřiny boje pláče radosti starosti do toho mám ještě 2letou dceru je to těžké ale miluje je dát do školy nedat? Paní riditelka o hendikepu ví a prý to zkusíme na dopoledne a uvidíme. Uklidnete mě prosím mockrát děkuji

Zkus to urcite! Moje dcera tez VD, ale bez pridruzenych diagnoz, a teda pri nastupu do skolky jeste nemluvila. Za ten rok vsak udelala pokroky a byla tam spokojena. Pokud tam jsou zkuseny ucitelky a i reditelka je tomu naklonena, nevahala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 08:21

@j.a.n.i1 ano od 3let měli jsme klasické kolečko
Foniatrie neurologie eeg klinická psycholožka klinická Logopedka teď spc
A syn nejdříve měl smíšenou vývojovou disfazii
Logopedka řekla že to vidí na expresivní mám Nekoliv zpráv on nemluví moc ale jen něco co se ucime

• Citovat
  • Upravit
1557
1.3.23 08:32

Jak už někdo psal, dennodenní nekolikahodinová práce je nezbytná- trénink logopedie, atd. Školka, tam půjde o pohrání, a určitě i nějaká ta logopedie, pokud tam je logoped.
Ale ty musíš s dítětem pracovat.
Takto si pořídit hned další, to jsi dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 08:35

@ZustanSeMnou otěhotněla jsem když Synovi bylo 10mesicu nevěděla jsem to dostávala jsem pravidelně ms první 3měsice když jsem přišla na gynekologii bylo pozdě na potrat a víte co nelituji syn není sám má malou ségru kterou může obejmout a učí se jeden od druhého :srdce: ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 08:36

@marcellia mockrát děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 09:08

@ZustanSeMnou mam dva dysfatiky od sebe o 18 měsíců. :nevim: Když jsme plodili mladší o žádné VD u starší jsme neměli ani páru.
To že má stejnou dg je prostě blbá náhoda. :nevim:

Zakladatelko, měla jsem 2 děti se smíšenou VD v klasické školce. Nebylo to jednoduché kolikrát, ale nebylo to nereálné. Jen tedy to chtělo menší kolektiv a zkušené ucitelky ( té chápající ředitelce ).
Obě děti měly doporučení pro klasickou školku, aby je kolektiv zdravých děti táhnul.

• Citovat
  • Upravit
6042
1.3.23 09:27
@Anonymní píše:
@Modesta ano 26.06.se syn narodil no má syn že když spí nebo usíná tak sebou strašně škube ze spaní až se ho leknu i já spí se mnou v posteli nechce do své postele
Jinak už je velký postupně mu chci sebrat plenu Na noc jen neurolog říkal že to bude trvat že má pomalejší mozkové Vlny a všechno mu trvá déle

Hele můj syn, pokud v noci potřebuje na záchod, budí se noční můrou. Posadí se a začne brečet a někdy i křičet. To pomůže odvést ho na záchod, tím se částečně probudí. Taky spí se mnou, musí mít v noci kontakt.

V noci přestal mít plenu někdy kolem 4,5 roku. Ale to proto, že jsem chtěla já. Kdybych to nechala na něm, má pleny ještě teď. Prostě jsem 14 dnů denně prala (bylo to léto a měl povlečenou obyčejnou deku), syn nesnášel, když se vzbudil počůraný. No a pak se už začal budit sám.

Co se logopedie týče, taky jsem s ním trénovala denně. Taky to nesnášel. Jenže syn má fenomenální obrazovou paměť (to mi potvrdila logopedka), trénujeme ale hodně sluchovou, protože tam má velké mezery. Takže teď, když s ním něco delá logopedka, tak doma to nemusím trénovat. On si to pamatuje. Teď mu začíná spíš pomáhat čtení pohádek. Ale logopedie nás přivedla k domácímu vzdělávání. Pátrala jsem po jiných materiálech, aby učení syna bavilo. A to mi zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
1.3.23 09:44

Já to napášu z druhé strany, syn je ve školce už od skoro dvou, jsme v Německu a tady se chodí dřív. Teď jsou mu 3 a 4m a řešíme jeho vývoj už asi rok, nemluví moc, máme za sebou neurologii, čeká nás EEG, začali jsme s logopedíí atd. Navíc má problémy s motorikou kvůli nohám, nosí ortézy, má pořád pleny. Ale, školku zvládá bezvadně, i když má trošku jiný přístup než ostatní děti, má nárok na zvýšenou péči. Ale není agresivní, asi ani hyperaktivní, jen má prostě spoustu věcí na salámu. Já osobně se šikany u tak malých dětí nebojím, ale máme smíšené třídy, kdy jsou všichni tak nějak spolu, takže ho tahají jak starší, tak i menší děti. Náš syn je teda veselý, směje se celý den až se občas lidi diví, nedělá mu nic moc problém, jen je občas tvrdohlavý když se mu něco nechce a nejde se s nám domluvit, ale to je myslím ok.
Takže bych řekla, že záleží na té konkrétní školce a přístupu, taky musíš sama vědět jak to to dítě dá. Náš jde do školky ráno rád, jsou rána kdy se mu nechce, ale těch je minimum, jinak tam běží ani mi občas nestihne dát pusu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 10:25

@pikola můj syn je také tvrdohlavý sám se ještě neoblekne má problémy s motorikou nemůžu ho ta naučit další věc se kterou bojujeme jinak je šikovný až na to že pořád kňoura a pláče práve kvůli depresivním stavům někdy je lépe někdy hůře jak na houpačce a já pevně věřím že pro své děti dělám dost, já to řešila že nemluví jen ukazuje ve 2letech a 11 měsíci uměl jen hm a jinak jen ukazal nic neřekl, já v roce a půl věděla že je jiný jenže dětská doktorka měla čas původně mi nechtěla dát žádanku ani když byl talheln veliký musela jsem si ji vydupat, uvidíme zkusíme a uvidíme když to nepůjde budeme hledat speciální školku. mockrat děkuji

• Citovat
  • Upravit
8437
1.3.23 13:13
@Anonymní píše:
@ZustanSeMnou otěhotněla jsem když Synovi bylo 10mesicu nevěděla jsem to dostávala jsem pravidelně ms první 3měsice když jsem přišla na gynekologii bylo pozdě na potrat a víte co nelituji syn není sám má malou ségru kterou může obejmout a učí se jeden od druhého :srdce: ;)

Já mám děti šest let od sebe a pro tu straší dysfatičku je ta mladší sestra motivací. Stejně jako spolužáci, kterým se vždy snažila vyrovnat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5004
1.3.23 13:25

Já mám předškoláka s těžkou vývojovou dysfazii plus příznaky PAS. Teď mluví na úrovni cca dvouletého dítěte, jednoduchá slova, slabiky, zvuky, gesta. PAS naštěstí ustupuje.
Chodí do speciální školky, v běžné školce si ho nedovedu představit jak by fungoval. Má individuální přístup, malý kolektiv dětí. Začínal ve třídě se sedmi dětmi, teď je s jedenácti dětmi. Příští rok postoupí již mezi zdravé děti, ale zase kolektiv 14 dětí.
Používají různé pomůcky, často je jedna učitelka na jedno dítě. Učitelky jsou speciální pedagožky plus asistentky. Každý týden má individuální logopedii. Myslím, že tyhle děti potřebují že začátku spíše individuální péči a přístup než běžnou školku.
Těžko říct co by vyhovovalo tvému synovi, pokud má rád děti a nemá s nimi problém, tak by ho možná zdravé děti táhly dopředu. Můj syn děti nesnášel, ještě teď si s nimi nehraje, ale už mu aspoň nevadí jejich přítomnost, pozoruje je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
1.3.23 13:34

S mejma dětma chodí dvě dítka s vývojovou disfázii, jeden chlapeček, ten nemluvil vůbec a ještě tam byl i nějakej sociální blok, moc se nechtěl zapojovat atd…a pak holčička, která je velmi přátelská, ale nemluví, nebo jí není rozumět a obě tyto děti byly u mých dětí velmi oblíbený a nikdo se jim ve školce nesmál, naopak děti v MŠ je velmi podporovaly, ale je to i o tom jak se k tomu postaví učitelky ve školce. Určitě bych to zkusila:-) hodně štěstí :kytka:

Příspěvek upraven 01.03.23 v 15:49

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.23 14:27

@monicka1990s mockrát děkuji určitě to zkusíme kolektiv už potřebuje

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat