Test pro předškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26747
26.2.23 15:30

Test pro předškoláka

Ahoj, jak se jmenuje test, kdy dítě a mama koukají na kostku na židli, mama jde za dveře a vy kostku přemístite pod gauč, dite se na to kouka. Ditete se zeptáte: až se máma vrátí, kde řekne, že je kostka? Spravba odpověď je na židli. Nevíte prosím název testu nebo věkovou hranici pro splnění? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76012
26.2.23 15:33
@Bubla Bůčková píše:
Ahoj, jak se jmenuje test, kdy dítě a mama koukají na kostku na židli, mama jde za dveře a vy kostku přemístite pod gauč, dite se na to kouka. Ditete se zeptáte: až se máma vrátí, kde řekne, že je kostka? Spravba odpověď je na židli. Nevíte prosím název testu nebo věkovou hranici pro splnění? Diky
é, co? to mi nedává žádný smysl
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
26.2.23 15:36

Přečetla jsem si to snad 10krát a buď jsem blbá já, nebo nevím teda oč se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 15:36

To bys musela znát, já zapomněla název. Viděla jsem včera video a rada bych si něco víc k tomu přečetla, ono tam toho bylo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
26.2.23 15:39
@Bubla Bůčková píše:
To bys musela znát, já zapomněla název. Viděla jsem včera video a rada bych si něco víc k tomu přečetla, ono tam toho bylo víc.

A někdo v komentářích tam nepíše o co se jedná? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 15:59

Já už to video nemůžu dohledat právě. Toddler testing conf… něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30618
26.2.23 16:00

@Lu66 @stinga Jde o to, zda si dite uvedomi, ze maminka nevidela premisteni kostky a tudiz musi maminka predpokladat, ze kostka je stale na zidli.

@Bubla Bůčková Ale Tobe bohuzel nepomuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.2.23 16:19

Teorie mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.2.23 16:28

4 leté dítě už by mělo být schopno odpovědět správně. Jde o uvědomění toho, že druzí lidé mají také názory, přesvědčení, emoce jiné od těch, co mají (ty testované) děti. Protože malé děti jsou silně egocentrické - což je zpočátku normální stav. jejich schopnost chápat, že druzí mohou vnímat/prožívat svět jinak se teprve rozvíjí.

Co chceš testovat bublo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
26.2.23 16:43

Já to znám jako screening autismu pod názvem Lentilkový test. (Autista podle toho odpoví špatně, protože se nedovede vcítit do druhého) Holčička jde za dveře, někdo vymění lentilky za špendlíčky, co si bude myslet holčička, že je v krabičce, až se vrátí…?! Netušila jsem, že se tím testují i předškoláci, ale vyzkouším na dceři :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 16:49
@Whitedog píše:
4 leté dítě už by mělo být schopno odpovědět správně. Jde o uvědomění toho, že druzí lidé mají také názory, přesvědčení, emoce jiné od těch, co mají (ty testované) děti. Protože malé děti jsou silně egocentrické - což je zpočátku normální stav. jejich schopnost chápat, že druzí mohou vnímat/prožívat svět jinak se teprve rozvíjí.Co chceš testovat bublo?

My jsme prošli :mrgreen: ale nebyl tam věk právě a kluka občas tyhle hry taky baví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 16:49
@Whitedog píše:
Teorie mysli.

Na tebe jsem spolehala nebo Oriseku :lol: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 16:51
@mokkk píše:
Já to znám jako screening autismu pod názvem Lentilkový test. (Autista podle toho odpoví špatně, protože se nedovede vcítit do druhého) Holčička jde za dveře, někdo vymění lentilky za špendlíčky, co si bude myslet holčička, že je v krabičce, až se vrátí…?! Netušila jsem, že se tím testují i předškoláci, ale vyzkouším na dceři :D

Předškoláky je 3-6 let ;) jo lentilkovy test zní taky fajn :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.2.23 16:57

@Bubla Bůčková

Ó, díky :*

Tak s ním ještě vyzkoušej pojem množství.

Vezmeš dvě sklenice, jednu úzkou a vysokou a druhou nízkou ale širokou. Naleješ stejné množství vody do obou. Až začne chápat, že množství je v obou sklenicích stejné, bude zralý pro školu.

Podobně to můžeš udělat třeba s mincemi. Budeš jich mít 5 ve dvou řadách. Jednu řadu ale víc roztáhneš. Kde jich je víc?

Nebo plastelína - kulička x placka, kde jí je víc?

Zralý předškolák už má pojem množství ustálen a chápe, že zůstává zachováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22326
26.2.23 17:13
@Bubla Bůčková píše:
Na tebe jsem spolehala nebo Oriseku :lol: :*

Ja uz jsem tady proflakla :lol:. Ano, testuje se tak Teorie mysli. Taky to musim zkusit, jestli uz to muj sedmilety da :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí