Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5misa6
7.10.12 14:40
@eshta píše:
je mi to víceméně jedno :nevim: možná raději pečený :think: a abych nahoru mohla zapíchnout 2 mini svíčky

Tak třeba upeč tlustý korpu nebo 2-3 tenké, naplň to tym tvarohovým krémem na to dej ovoce (dala bych jahody, ananas) a pak zas korpus, nakonec bych to nějak nazdobila zbytkem krému.

• Citovat
  • Upravit
46669
7.10.12 15:02
@eshta píše:
to by šlo ;) a recept na ten korpus prosím?

250g krystal. cukru vymíchat se čtyřmi žloutky, přidat 10g oleje, 250g polohrubé mouky s prdopečem, sklenici mléka a nakonec sníh z těch čtyř bílků. Tohle je množství do standartní bábovky, možná by to i vydalo na dva tenčí kulaté korpusy. Nedovedu to odhadnout :nevim:

A když se mi nechce, tak se neplácám s oddělováním vajec. Vymíchám cukr s celými vajíčky a prd se stane. Je to skoro práce navíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
7.10.12 15:30
@saracenka píše:
Z tý brumíkový reklamy už mám tlak,300/200 :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Přesně!!! :cert: Výdycky to na mě zařve, až potkám Brumíka, zabiju ho, hajzla! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
7.10.12 15:40
@KPKristy píše:
250g krystal. cukru vymíchat se čtyřmi žloutky, přidat 10g oleje, 250g polohrubé mouky s prdopečem, sklenici mléka a nakonec sníh z těch čtyř bílků. Tohle je množství do standartní bábovky, možná by to i vydalo na dva tenčí kulaté korpusy. Nedovedu to odhadnout :nevim:A když se mi nechce, tak se neplácám s oddělováním vajec. Vymíchám cukr s celými vajíčky a prd se stane. Je to skoro práce navíc ;)

10 gramů oleje? Není to málo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
7.10.12 15:45
@robínek píše:
Přesně!!! :cert: Výdycky to na mě zařve, až potkám Brumíka, zabiju ho, hajzla! :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jenom jestli tě nepředběhnu
  • Citovat
  • Upravit
50166
7.10.12 16:00
@eshta píše:
Potřebuju recept na něco jednoduchého do dortové formy pro dvojčata k narozeninám, každému upeču jeden. Nemáte prosím nějakej tip?

Já dělala synovi cheesecake a navrch jsem dala višně a želatinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.10.12 16:14

Eshto tak? Jde mu to dát i níž ale měl by to pod ramenama.

• Citovat
  • Upravit
saracenka
7.10.12 16:15

Kloky toníček je k zulíbání :* :* :* :* :* :* :*

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.10.12 16:17
@saracenka píše:
Kloky toníček je k zulíbání :* :* :* :* :* :* :*

Kdyby aspoň řekl sýr :roll: se tam tváří blbě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.10.12 17:16
@levmah28 píše:
Eshto tak? Jde mu to dát i níž ale měl by to pod ramenama.

Nedam ho tam, teď jsem četla steeviho.

• Citovat
  • Upravit
46669
7.10.12 17:33
@danyk píše:
10 gramů oleje? Není to málo??

Samozřejmě 10 dekagramů!!! Bych musela umět číst :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
7.10.12 17:48

@eshta Doporučuju toto těsto, je krásně vysoké, ještě nikdy mě po pečení nespadlo.
SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

POSTUP PŘÍPRAVY
Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.
Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )
Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.
Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.10.12 18:06

@levmah28 8kg je asi málo. My jsme přehazovali taky trošku dřív, ale měla nahatá už 8,7kg, měla 10měsíců a nesplňovala sezení - neseděla sama - ale jinak byla posazovaná od 6ti měsíců, takže sedět uměla. Navíc jsme tu autosedačku (tu větší) měli hodně polohovatelnou, takže v ní vlastně jakoby byla v lehu.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.10.12 18:21
@PetkaK píše:
@levmah28 8kg je asi málo. My jsme přehazovali taky trošku dřív, ale měla nahatá už 8,7kg, měla 10měsíců a nesplňovala sezení - neseděla sama - ale jinak byla posazovaná od 6ti měsíců, takže sedět uměla. Navíc jsme tu autosedačku (tu větší) měli hodně polohovatelnou, takže v ní vlastně jakoby byla v lehu.

My máme polohovatelnou, ale radši to neriskuju.

• Citovat
  • Upravit
1101
7.10.12 19:01

Dnes oběd u tchýně (Vánoce) bramborový salát a řízek a k večeři vepřový vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny