Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5misa6
8.10.12 10:25
@robínek píše:
My vajíčko taky používali do roka, dokud jí z toho nezačala čučet hlava :lol: Jinak na oblíkání do auta bacha, nám se v létě v autosedačce zapotila, spustilo to ekzém, se kterým bojuju dodnes :,( Od té doby radši oblíkám míň a dokud není v autě zatopeno, hodím řes ní deku - ty materiály v autosedačce jsou hrozně neprodyšné a jak jsou v tom zapasovaní, zapocení je hned.

Já jsem v létě dávala pod něho látkovku. Ty vajca sou na prd.

• Citovat
  • Upravit
2326
8.10.12 10:43

K obědu ještě zbytky od našich z posvícení - skopový, kachna, holoubata a bramborový knedlík se zelím. A na večeři jen pečivo s tuňákovou pomazánkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
8.10.12 11:54

Tak zas po dlouhý době přidám co jsem vařila a budu vařit tenhle týden ( naši poslali „farmářskiu bedýnku'“ tak říkáme úrodě ze zagrady - včera brambory vařený, pečený kuře, zeleninivý salát, dneska ze včera brambory, kuře, zeleninový salát :-)zítra bramboračka, krupičná kaše, ve středu dojedu co zůstalo ( malej je u babičky :mrgreen: ) čtvrtek bramboráky, pátek zapečená cuketa brambor ( máme doma cca 20 kg brambor a v paneláku dlouho nevydží :cert: ) víkend nějaký to maso ještě nevím jaký, no a mám doma cca 15 kg jablek v lednici tam vydrží - takže se chystám na štrůdl, přesnídávky, žemlovku a jablečný koláč ;)
Jinak ať žijí rodiče na venkově - tenhle měsíc je hodně náročnej na finance, takže vařím co nejvíc z toho co teď dostaneme a to nám vytrhlo trn z patý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
8.10.12 12:46
@Jindřiška7 píše:
@robínek mně minule přišel rodičák až někdy kolem 20., a to nemám zatím skartu, oni mají asi 3 výplatní termíny, takže to klidně můžou poslat až na konci měsíce, ale to nechci děsit :think:
:zed: No já tam volala a právě že mně peníze poslali normálně už toho 4., ale to přeposlání z S karty na můj účet takhle dlouho trvá. Fakt super, když máš zadaný trvalý příkazy :cert: Manžel změnil práci a má výplatní termín taky později, takže jako bezva, když se to takhle sejde…
Takže z nedostatku financí a z přebytku hub po okolních lesích jsem pojala nápad vyrobit kamarádům jedlé dárky na Vánoce : houby sušené i nakládané. Dnes jsme na procházce vyloženě spadly do lánu ryzců, hodně z nich bude asi červivých, ale i tak budu mít večer co dělat. Možná z ních zkusím i něco ukuchtit.
Taky dozrávají šípky, že bych se pustila do marmelády? :think: Ale ještě jsem to nedělala, nějaký osvědčený recept tu někdo nevlastní? :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
8.10.12 12:49

Kohout na paprice s knedlíkem. (slepice a kuřata došly ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
8.10.12 12:56

Sama doma s malou - rychlosalát - čerstvý špenát, rajčata, mrkev, ovčí sýr, chleba. Čokoláda jako zákusek.

• Citovat
  • Upravit
3951
8.10.12 13:20

@robínek na šípky se taky chystám, jestli už není pozdě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
8.10.12 13:22
@Jindřiška7 píše:
@MaWe noky budeš dělat domácí? :mrgreen: